TÜRKİYE’NİN İLK KEDİ VİLLASI ÇORUM'DA…

"Güzel bir kedi evi yaptık biz. Kedi villa. Türkiye'nin en iyi ve ilk kedi villası Çorum Belediyesi’ne aittir. Böyle villa tarzında sokak kedilerini oraya götürüyoruz. Mükemmel bir yer sokak kedileri için yaptığımız.

Türkiye'de örnek bir proje daha yapıyoruz şu an. Bitmek üzere. Hayvan Hastanesi. Sahipsiz hayvanlar için bir hastane yapıyoruz. Bu yılsonu itibariyle bitiyor. Kedi villamızın hemen yanında. Orada ameliyathaneler, müşahede odaları, bir hastanede ne varsa sahipsiz hayvanlar için yapılacak."

11 15

“TÜRKİYE’NİN EN TEMİZ ŞEHRİ ÇORUM”

"Çorum Türkiye'nin en temiz şehri. Çorum Belediyesi en iyi neyi yaptı sorusunun cevabı 'temizliktir'. Amacımız, Türkiye'nin en temiz şehri olma misyonunu devam ettirmek. Bu anlamda personel sayımız fazla, araç gereç sayımız fazla temizlik işlerimizle ilgili. Halkımız daha bilinçli."

12 15

"Sıfır atıkla ilgili birinci sınıf atık getirme merkezi kurduk. Türkiye'de ilk yapan belediyelerden bir tanesiyiz. Bu ekonomiye tekrar dönüşümü olan geri dönüşüm atıklarıyla ilgili çok ciddi bir çalışma yapıyoruz. Mobil atık getirme merkezi 2 taneydi. Şu an 20 tane daha yeni yaptık. Yürüme mesafesinde."

13 15

"Camdı, plastikti, geri dönüşümü mümkün olan metal, evsel atık yağ, bunlar çok kısa mesafede olan mobil merkezlere getirilebilecek. Bunların sayısı şehrimizde ortalamanın üzerinde. Mesela okullarla iş birliğimiz var ve tüm okullara koyuyoruz. Hediyeler veriyoruz çocuklara. Atık pilleri de topluyoruz."

14 15