Aziz Yıldırım'dan derbi mesajı

Fenerbahçe başkanı Aziz Yıldırım, Galatasaray ile oynanacak derbi maçtan önce Fenerbahçe Dergisi aracılığı ile bir yazı yayınladı.

Fenerbahçe'de yeniden başkanlığa seçilen Aziz Yıldırım, resmi yayın organlarından Fenerbahçe Dergisi’nin Kasım sayısı aracılığıyla camiaya seslendi.

Aziz Yıldırım, yazısında Galatasaray derbisi öncesi verdiği mesajda, "Taraftarlarımızın rakip takım oyuncu ve yöneticilerine yönelik herhangi bir davranış ya da hakaret içeren söylemlerde bulunmadan, sadece takımını destekleyeceğini ve sonuç ne olursa olsun her iki takımın oyuncu ve temsilcilerine hak ettikleri saygıyı göstereceklerini biliyorum." dedi.

DOSTLUK MESAJI

Yıldırım aynı zamanda, "Bu arada özellikle spor medyası ve rakip kulüp yönetici arkadaşlarımızın da tıpkı bizlerin yapacak olduğu gibi, müsabaka öncesinde spor ve dostluk dışında kamuoyunda gerginlik yaratacak mesajlardan kaçınmasını, hafta sonu sadece dost ve rakiplerimizle top oynayacağımızı, bunun bir spor ve şölenden başka bir şey olmadığını unutmamalarını diliyorum." ifadelerini kullandı.

KONGRE HAKKINDA

Başkan Yıldırım, gerçekleşen kongreye de yazısında geniş yer verdi ve şu cümleleri kullandı:

"Fenerbahçemizin seçimli Olağanüstü Genel Kurulu’nu büyük bir olgunluk ve başarı içinde tamamladık. Öncelikle Türkiye’nin her yanından, Amerika’dan, İsveç’ten, Almanya’dan, kısacası Dünya’nın dört bir tarafından Kongresine ve Fenerbahçe’sine sahip çıkmak için koşup gelen tüm Fenerbahçelilere, Aziz Yıldırım’a oy versin vermesin herkese şükranlarımı sunuyorum. Onlar, kopartılan tüm yaygaralara rağmen Fenerbahçe için son karar merciinin Genel Kurul ve Sarı - Lacivert sandıklar olduğunu ortaya koyanlardır. Onlar ki, Fenerbahçe’nin büyüklüğünü demokrasiye olan bağlılığını, olgunlukla kardeşçe ve barış içerisinde tüm dünyaya haykıran 9380 kişi ve mazeretleri nedeniyle katılamayan ve bu şölene rakibimiz olarak dahi katkı sağlayan tüm Fenerbahçelilerdir.

Tüm kamuoyu şunu çok iyi bilmelidir ki; Fenerbahçelilik bir üst kimliktir. Ve Fenerbahçe bu üst kimliğin altında; her türlü siyasi, kültürel, dinsel ve hatta düşünsel farklılıklar taşımakta ve bununla da gurur duymaktadır. Tıpkı ülkemiz gibi... Ve bilinmelidir ki; Fenerbahçe, tüm bu farklılıkları taşıyan tüm Fenerbahçelilerindir. Bu konuda kararlılığımız ve hassasiyetimiz en üst noktadadır."

FUTBOL TAKIMINA TEŞEKKÜR

Yıldırım, Galatasaray maçı öncesi futbol takımı hakkında da yazarken, "Kazanma ve mücadele hırsı üst düzeyde olan karakterli ve taraflı tarafsız herkesin saygı duyduğu bir futbol takımımız var. Öncelikle başta Ersun Yanal olmak üzere tüm teknik ekibe ve futbolcularımıza sevgi ve şükranlarımı sunuyorum." diyerek açıklamalarını tamamladı. 

Yorumlar