Aziz Yıldırım: Ben olduğum sürece Ersun Yanal bu kulübe gelemez

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım düzenlediği basın toplantısında Ersun Yanal'la igili çok sert açıklamalarda bulundu.

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım düzenlediği basın toplantısında çok sert mesajlar verdi. Yıldırım, Ersun Yanal için "Ben bu kulüpte olduğum sürece Ersun Yanal bu kulübe giremez. Beni böyle kızdırırlarsa 10 sene de gitmem. Aday olurum, olursam da seçilirim. Benimle uğraşmasınlar" ifadelerini kullandı.

VİDEO İÇİN TIKLAYIN

İşte Aziz Yıldırım'ın açıklamalarından öne çıkan satır başları;

Görüyoruz ki malesef Türkiye'de herkes kendine göre yorum yapıyor. Ya aklıyor ya karalıyor. Türkiye'nin iki sorunu var. Birisi terör sorunu birisi paralel sorunu. Bu çok önemli iki konu varken bizim sporda böyle yorum yapma hakkımız olmamalı. Bunlar olmuyormuşçasına gece televizyonlarda yorumcular içiyorlar viskilerini yorum yapıyorlar.

Galatasaray Kulübü büyk camiadır. Beşiktaş maçı gelince de gereğini yaparlar. Çıkarlar oynarlar. Osmanlıspor geldi iyi oynadılar ve bizi yendiler burada. Biz Beşiktaş'a Galatasaray'a Konyaspor'a yenildik daha Beşiktaş da bunlarla oynayacak. Dün bizi ıslıklayanlar 5 maçın sonunda Fenerbahçe şampiyon olursa ne diyecekler?

Ersun Yanal diye bağırıyorlar. Ersun Yanal nasıl şampiyon oldu anlatıcam burada. Lig Tv kulüplerle ortaktır yayınlarından dolayı. Ama Lig Tv'de antrenör yayın yapıyor sonra bi takıma pazarlanıyor. 

En önemli konu terör dedik, yine söylüyorum terörle, paralel yapıyla bize ne görev düşerse yerine getiririz. Paralel yapı terör kadar sorundur bu ülkede. Hepimizin el birliğiyle bunlarla mücadele etmemiz lazım.

PEREİRA İLE OTURUR KONUŞURUZ

Pereira'ya ile sezon sonu otururuz konuşuruz, daha bir sene sözleşmesi var.  Futbol takımıza ben güveniyorum daha 5 maç var alınacak 15 puan var. Onun için biz ümitliyiz son maça kadar da. Ben öyle zannediyorum ki son maçta şampiyon belli olacak.

Dün organize edildi bağırıyorlar, Ersun Yanal diye. GFB, UniFB diyor biz bağırmadık, o diyor biz bağırmadık. E kim bağırdı peki?

İçeriye siyaset adına el uzatanlar var. Bir dahaki seneye kombine sözü veriliyor, bizim aleyhtimize bağırmalarını isteyenler var. 

FENERBAHÇE'DE ERSUN YANAL SESLERİ

AHMET ÇAKAR'DAN AZİZ YILDIRIM'A SERT YANIT

MAÇTAN ÖNCE 5 KİŞİ VURULDU

İSİMLERİNİ TEK TEK EMNİYET'E VERDİM

Emniyet'e bütün o elebaşlarının isimlerini verdim. Bu trübünlere karşı gelinmesini engelleyeceğim. Dışarıda cinayet oluyor ve bu cinayetler yarın büyüyecek. Uyarıyorum herkesi buradan. Bu gruplar içinde rant mücadelesi var ve bu ele başlarını bu tribünlerden gönderin. Bunlar rant peşindeler.

BEN OLDUĞUM SÜRECE ERSUN YANAL BU KULÜBE GELEMEZ

Ersun Yanal'ı Lig Tv gündeme taşıdı. Ben Ersun Yanal'la ne görüştüm ne konuştum. Ben bu kulüpte olduğum sürece Ersun Yanal bu kulübe giremez. Beni böyle kızdırırlarsa 10 sene de gitmem. Aday olurum, olursam da seçilirim. Benimle uğraşmasınlar.

Şampiyonluklar bu kadar önemli mi? Beşiktaş 7-8 sene Galatasaray 14 yıl şampiyon olamadı. Terör var. Kimse sokağa çıkmıyor. Rize'de kurşunlar atıldı otobüse, oradaki insanlar korkmadı mı? Fenerbahçe şampiyonluğu kaçırdı. O olayın tramvasını oyuncular hala yaşıyor. Bu sene Galatasaray maçında yine terör. İki saat kala dediler seyircisiz oynıcaz. Yanlış yapıyosunuz dedik Fenerbahçe'nin lehine olmasına rağmen, teröre teslim olmamak için hayır dedik. Niye kimse bunu dillendir miyor? Galatsaray'da da Fenerbahçe'nin oyuncularının terörden korktuğunu hissediyorum, biliyorum.

KENDİ AYRILMADI, BİZ GÖNDERDİK

Ersun Yanal'ı ben getirdim.Güzel. Diyor ki Fenerbahçe'den ben ayrıldım. Ya biz seni gönderdik. Beni daha fazla konuşturma. O dönemde biz yönetim olarak herşeyı yerine getirdik. Biz Ersun Yanal'ı getirince tribünler Aykut Kocaman diye bapırıyordu. Yanal, Trabzon'a gitti Fenerbahçe şike yapmadı diye tek bir açıklama yapmadı, ama burada açıklama yapıyordu.

Ersun'u destekleyen basın bakın o gün ne yazmış: 

Serdar Ali Çetikel: az tatil yap, taktik çalış

Gürcan Bilgiç: Varlık içine yokluk

Ali Ece: Yanal'ı Yanal taktiğiyle yenmek

Erdoğan Şenal: Ersun Yanal nereye?

AZİZ YILDIRIM'I YIKAMAZSINIZ

Bunlar yazıldığı zaman Fenerbahçe 10 puan ilerdeydi sonra 4 puan geriye düştü. 4 puana düştüğü anda ben teknik heyeti ve futbolcuları topladım. Sonra Trabzon'a gittik ve maç yarıda kaldı. Aziz Yıldırım'ı yıkamazsınız. Galatasaray maçından sonra bir siyah mercedes geliyor Samandıra'ya Ersun Yanal diye bağırın diye.

ETHEM SANCAK SEN PARALEL'E KARŞI MISIN DEĞİL MİSİN?

Sayın Ethem Sancak, sen Fethullah'a , 'Paralel'e karşı mısın, değil misin? Bizleri karalayan insanlar orada nasıl program yaptırıyorsunuz. O yöneticileri de buradan kınıyorum, ayıp ya buradan kınıyorum. Kimsiniz siz? Paralelcilerin en iyi arkadaşları bunlar. Gittiler talimatlar aldılar, 3 Temmuz'dan sonra bu talimatlar doğrultusunda yayın yaptılar.

Tümer Metin sen futbol oynamadın mı durmadan sporcuları karalıyorsunuz, ayıp ya. Tamam bizde kızıyoruz herkes kızıyor ama olaylara biraz insanca bakmak lazım. Türk sporu bu şekilde hep geri gidecektir.

BU NASIL BİR GERİZEKALILIKTIR

Türkiye'de statlarda milli maç oynayamıyoruz. Böyle şey olur mu? Bunun nedeni medyadır. Konya'ya veriyorlar, küfür yok diye. Son zamanlarda başladı bizim oyuncuların aleyhine. Başkanları şaşırdı. Yorumcu bunları anlatacak. Bizi birbirimize kızdırmaya çalışıyorlar. Ya Ahmet Çakar, senin titrin var, sen doktorsun. Sen örnek ol. İyi hakemlik yapmışsın. Senin bu topluma verebileceğin çok şey var. Yok ben demişim hocaya, Ümit Özat'ın elini sıkma diye. Ben severim Ümit'i niye öyle bir şey diyeyim. Bu nasıl bir gerizekalılıktır! Koyuyorlar aşağıya şişeyi, içiyorlar viskiyi konuşuyorlar.

BAŞKAN OLMAK İSTEYENLER ÖNCE SÖZ VERECEK

Bundan sonra kulübe başkan olmak isteyenler gelecekler kongrede söz verecekler. Bir üniversitenin tamamlanması. Biz projeleri hazırlıyoruz. Bu sürecin sonunda gelecekler bu üniversiteyi yapacaklar. İki Gebze'de 250 dönüme yakın 3 Temmuz Kompleksi'ni oraya kuracağız. Kongreye gelip bu sözleri verecekler, vermezlerse olmaz.

Benim başkanlık dönemimde dört yılda bir şampiyon olduk. Daha fazla da şampiyon olabilirdik. 2006'da yolumuzu kestiler.

TFF'nin yayın hakkının belirlenmesi için 7 ay içinde acil olarak yayın ihalesi yapması lazım. Süper Lig A.Ş.'yi kurmak istiyorlar. Bu kanunla olmaz, bunu yapmak çok kolay değildir. 

SOW'UN TAKIMDAN AYRILMASI

Sow'u biz göndermedik. Anlaşmasında yer ala 17 milyon Euro'yu getirdiler biz de mecburen verdik. 

Nani, Van Persie'ye ödenenler var. Hepsi satılır büyük paralara. Ama o bağıranlar izleyemezler bir daha onları. Almam stada. Söz vermişlerdi. Dün bağırdılar. En çok kızdığım da ÜNİFEB... Bunlar okuryazar, bunlar Fenerbahçe'nin geleceği diyordum, vazgeçtim. Yukarıdan talimat mı alıyorlar diye bakıyorum. Öyle bir şey varsa buralar yangın yerine döner. Hepsini araştıracağız.

3 Temmuz'da suçlu olanlar örtbas edildi. Bir türlü bırakmıyorlar Fenerbahçe'nin peşini. Kulüpler çözsün kendi içlerinde, bırakın ya.

Basketbol'da Ülker'le yaptık ama bu sene tamamen Kulüp finanse ediyor. Ülker'e katkıları için binlerce kez teşekkür ediyorum. 

KULÜPLER BİRLİĞİ'NİN ERDOĞAN ZİYARETİ

Ben hapse düştüm ve ben kulüpler birliği başkanıydım. Süper Lig A.Ş.'yi kurmak için çalışma yapıyorduk. Ben 160 milyon  dolar olan havuz gelirini 400 milyon dolara çıkarttım. Şimdi böyle bir şeyi yaşadıktan sonra herkes teşekkür etti, tüm kulüplerin hakkını savunduk. Biz hapse girdik kimse ziyarete gelmedi. Çıktım ve bidaha da kulüpler birliği toplantısına gitmedim. Kulüpler birliği randevu istediler ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ziyarete gitti. Benim pozisyonda bir insan gideblir mi?

VOLKAN DEMİREL'İN MİLLİ TAKIMA ÇAĞRILMAMASI

Ben 18 senedir başkanım neler gördüm neler geçirdim. Oyuncuyla konuşup bişler yaptırmak, bunlar yalnış şeyler bunu kimse yapmaz. Volkan karakterli iyi bir Fenerbahçelidir. Bana bir telefon geldi Volkan stadı terk etti diye, acilen dönmesi lazım yoksa ceza alırız dediler. Ben kaptan Emre'ye söyledim Volkanla konuşun diye. Ayrılırken Fatih Terim arabasını vermil ve göndermiş Volkan'ı. Milli Takım kötü gitse faturası kime çıkçak. Fatih Terim'e çıkmayacak. O maaşını alıyor niye ona çıksın yine millete çıkacak, millet üzülecek.

İSTEYEN İSTEDİĞİ YERE GİDER

Daha iyi şartlar buluyorlarsa gitsinler. İsteyen istediği yere gider. Kulüplern bütçelerini UEDA kriterleri için yendien düzenlemesi lazım. Gelecek yöneticiler zor durumda kalır.  Caner, Gökhan Avrupa gidecem diyorlar. Bıraksınlar bu işleri. Türkiye'de kazandıkları paraları Avrupa'da kazanamazlar. Bu oyuncularla Trabzon maçından sonran yavaş yavaş konuşmaya başlayacağız. Anlaştıklarımız bizle kalacak. 

AYKUT KOCAMAN ANCAK BENDEN SONRA GELEBİLİR

Aykut Kocaman ancak benden sonra gelebilir. Beni ilgilendirmez. Rize olmasaydı biz geçen sene şampiyonduk. Bir kurşun geliyor, otobüs devrilecek, ölümle karşı karşıya geliyor. Avrupa'dan gelen oyuncular travma yaşıyor. Ardından Mehmet Topal'ın arabasına kurşun geliyor.

BEN OLMASAM İSMAİL KARTAL F.BAHÇE'YE ANTRENÖR OLABİLİR MİYDİ?

İsmail Kartal'ı çağırdım konuştum. Dedim ben seni Avrupa'ya göndereyim içeride kal dedim o dinlenicem dedi ayrıldı. Ben olmasam İsmail Kartal Fenerbahçe'ye antrenör olabilir miydi? 5 tane Fenerbahçe'den yetişmiş çocuğu kulübe antrenör yaptım. Kim yapabilir? Bu sene başarısızlık mı var, sorumlusu benim.

Yorumlar