Aziz Yıldırım'dan şok karar! "Mayıs ayında başkanlığı bırakacağım"

Fenerbahçe Spor Kulübü Yüksek Divan Kurulu toplantısı başladı.

Vefa Küçük, kurul adına yaptığı açıklamada, "Sayın Başkan sizleri seçen bize sormadan görevi bırakamazsınız." dedi.

İŞTE AZİZ YILDIRIM'IN AÇIKLAMALARI

- Vefa beye konuşması için teşekkür ediyorum. Kulüple ilgili konuları kendi düşüncelerimi anlatacağım. Önce sizlere izletmek istediğim görüntüler var.

BAŞKANLIĞI BIRAKIYORUM (VİDEO İÇİN TIKLAYINIZ)

"KARARIMDAN DÖNMEYECEĞİM BIRAKACAĞIM"

- Mayıs ayında kongrede konuşurken bırakacağımı söylemiştim. Sözümün arkasındayım bırakacağım. Söz olsun laf olsun diye bunu söylemedim. Artık yeni insanların gelerek görev alması için bu konuşmayı yaptım. Mahkeme karar verdikten sonra sürecin önü açılıyor. 

- Yargıtay tasdik edene kadar başkanlığa devam edeceğim. Öyle zannediyorum ki Mayıs ayına kadar devam edecek. 

- Trabzon'da 3 milletvekili 'Aziz Yıldırım şike suçlusudur' diyorlar. Anayasa Mahkemesi'ne müraccat ettik. Trabzon'da 6-7 tane milletvekili var. İstanbul'da 80 tane var. Bizi tahrik etmeye çalışıyorlar ama biz tahriklere kapılmıyoruz.

17-25 ARALIK OPERASYONLARI...

- Biz camia olarak ayakta durduk, bunu sizlerin sayesinde başardık. Ama bunu başkaları yapabilecek mi? Bazı kişilere haksız cezalar verildi. Türkiye'de suçlular cezalandırılmalı. 17-25 Aralık operasyonuna baktım, iddianameyi okudum. Sanki Türkiye'de 5 savcı, 3 Emniyet müdürü, 10 polisle işler görülüyor.

- Fenerbahçe'deki başkanlık görevimi bırakacağım. Mayıs ayında kongre olacak ve başkanlığı bırakacağım. Artık bende özel işlerimle ve ailemle ilgileneceğim, iki kızımla ilgilenemedim sonra suçlusu yine ben olurum.

-Metris'te yıl başında soğukta bağıranlara, Silivri'de bize destek verenlere teşekkür ediyorum. Anıtkabir ve Bağdat Caddesinde yanımızda olanlara saygılarımı sevgilerimi iletiyorum.

AVUKATLAR TUTACAĞIZ

-Evet biz yargılandık ama kamuoyu neden yargılandığımızı sanırım iyi anlamıştır. UEFA Fenerbahçe'ye verdiği cezayı Olimpiakos'a vermedi. UEFA'nın şimdi ne karar vereceğini bekliyoruz. 5 yıllık süre içerisinde manevi olarak çok yıprandık. Her türlü olaylarda bizim üzerimize geldiler, suçladılar. Ama bizim de haklarımız var. Hem UEFA hem TFF hem de şahıslarla ilgili ekip kuruyoruz. Juventus'un avukatını, Amerikalı avuklatları tutacağız. Onlara maaş değil prim vereceğiz.

-Bugün cemaatin gazete ve televizyonlarını kapatıyorlar. Adalete ve hukuka inanıyoruz ama 3 Temmuz ile 10 Temmuz arasında o gazetecilerin yaptığı yorumlar, tweetlere bakın bir de şimdi yapılan yorumlara bakın. O zaman arkamızda dursaydınız daha iyi değil miydi?

BURSA DEPLASMANINA HİÇ GİTMEDİM Kİ...

-Basın ile derdim yalan yazmalarıdır. Soyunma odasına indim kaptanla konuştum. Kaptana "yanlış yapıyorsun" dedim ve çıktım. Bursa deplasmanına gitmedim bazı gazeteler soyunma odasına girdiğimi yazıyor. Benim basından istediğim doğru yazın doğru söyleyin. Kavga ettiğimi yazıyorlar bir de üzerine yürümüşüm ya yanımızda mıydın? Spor yazarlarıyla her hangi bir sıkıntım yok çünkü önemsemiyorum. Gazeteci kimdir? Gazeteci kime denir? Her yazar çizer, programa çıkan gazeteci değildir. Eskiden bir gazeteci tezkip edildiği zaman üzülürdü şimdi "bak ben ne yapmışım" diye seviniyor. Gazeteciler Cemiyeti beni kınıyor.Eyy Cemiyet 3 Temmuz'da neredeydiniz? Ben haber görmek istiyorum, okumak istiyorum her gün kavga haberleri yapıyorlar. Gazeteciliği kendiler ayaklara düşürdüler.

ALT YAPIDAN GELİYOR DİYORUZ AMA KİMSENİN GELDİĞİ YOK

-Türkiye'nin en önemli sorunlarından biri alt yapıdır. Sorsanız her kulübün alt yapısı var biz de aynı şeyleri söylüyoruz. Fenerbahçe'nin alt yapısından oyuncu geliyor mu? Hayır gelmiyor. Bir tek Uygar var o kadar. 150 dönüm arsa alıyorum. Bu 250 dönüm olacak, bir kısmında inşaat alanı var. Parasını Ülker ile olan anlaşmadan vereceğim. 250 dönüm arazide alt yapılar buraya taşınacak. Bu bir planlamadır değişebilir. Juventus ve Milan kulübünün tesislerine gitti Müjdar Yetkiner ve mimarlar daha sonra Portekiz'e, sonra da Manchester City'nin alt yapılarını gözlemleyecekler, rapor hazırlayacaklar. Mayıs'a kadar Kayseri'de, Antalya'da ve Edirne'de arazi alacağım. Dereağzı'na havuz yaptırıyoruz.

-2008-2009 yıllarında terörden dinlemişler, İBDA-C'nin lideriymişim, savcıya bunları da söyleyeceğim

-Milli takımda oyunculara prim veriliyor ama kulüplere de verilsin. Şimdi 500 bin euro prim verilecekmiş, şimdi 500 bin euro prim alacak oyuncunun konsantrasyonunu nasıl sağlayacağız?

-Volkan Şen milli takımda sakatlandı 3 hafta yok, oyuncu oynamıyor. Volkan'a verilecek olan parayı TFF'den talep ettik.

-Mehmet Berk bir televizyon programında konuşmuş o televizyon sahibini aradım. "Siz cemaate karşı değil miydiniz? Neden bu adamı kanalınıza çıkardınız" dedim. Eğer sen Türkiye Cumhuriyeti'nin Savcısıysan kim sana siyasi baskı yapmışsa açıklaman gerekir.

Yorumlar