Aziz Yıldırım Galatasaray'dan yardım istedi

Devlet desteği alamadığı için amatör şubeleri kapatma kararı alan Aziz Yıldırım, bu konuda Galatasaray cephesinden yardım istedi.

Mahmut Uslu'yu Galatasaray Başkanı Duygun Yarsuvat'a gönderen ve bu konuda ortak tavır alma konusunda fikir alışverişinde bulunan Yıldırım, Yarsuvat'ın, "Fikri destekliyorum ama ben geçiciyim" sözleri üzerine tek kalmıştı.

Kulübün yaşadığı mali krizin de iyice derinleşmesi üzerine sarı-lacivertli yönetimin sürpriz bir karar alarak, sponsor bulunamayan şubenin tamamen amatör konuma indirilmesi gündeme geldi.

Atletizm, kadın basketbol, boks, kürek, yelken, yüzme, masa tenisi, voleybol erkek ve kadın takımlarının öncelikle kulüpten ayrı bir AŞ kurulması gündeme gelecek. Bu şirketler beklenen desteği bulamazsa önce küçülmeye gidilecek.

Ardından da tamamen amatör seviyeye indirilecek. Bu branşlar için dünya yıldızları kesinlikle transfer edilmeyecek. Yıldırım'ın bu fikrini yönetim kurulu toplantısında gündem getirdiği, kararın ise genel kurul üyelerinin kararına bırakılacağı öğrenildi.


Yorumlar