Aziz Yıldırım ''Emre Bölezoğlu'nu gönderdik çünkü...''

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım Haber Türk'te gündeme dair açıklamalar yaptı.

İşte Aziz Yıldırım'ın konuşmasından satır başları;

- Geçen seneden önce şampiyon Fenerbahçe oldu kadrosu iyiydi. Bir sonraki yıl sadece Diego'yu aldık devam ettik. Fenerbahçe'nin başına neler geldiğini bilmeden ahkam kesiyorsunuz. Rize maçından sonra kim kurşunlandı. Futbolcuların ölüme gideceği bir olay var orda. O olaydan sonra 5 maç kalmıştı o saatten sonra takımı nasıl toparlayacaksınız. 1 sene oldu nerdeyse nerde failler.

- Türkiye'de bir futbol takımını yok etmek için operasyon yapıldı. Failleri belli değil ya örtbas edilmek isteniyor, ya da bulunmuyor. Mehmet Topal'ın olayı var bide. Giuliano Terraneo futbolcuları transfer ederken başkanım "bana soruyorlar bir daha böyle bir olay olur mu diye"

- O çocuklaruın kılına zarar gelmesindense yüz şampiyonluk gitsin.

- İki yılda en az transfer yapan takım biziz. Kombinelerden 81 trilyon gelir elde ettik. Bize siz hesap soramazsınız biz hesabı devlete veririz. Ben size hesap soruyor muyum şirketleriniz parayı nerden buluyor diye.
- Giuliano Terraneo futbolla ilgili her konuda tek yetkilidir. 2000 yılında Terraneo İnter kulübünde görevdeydi. Benim dostluğum orda başlar. Evime geledi o gün Şansal Büyüka da vardı. Terraneo o gün Hakan Şükür'ü almak istediğini söyledi bizden yardım istedi.

- 2006 yılında görevi bıraktım geri çevirdiler beni.

- Giuliano ile 5 dakika konuştuk anlaştuık. Zico ile Edu ile tüm görüşmelerde yardımcı oldu bize.

- Oyuncular gelmeden önce ailesini düşünüyor. Çocuğum nerde okuyacak, nerde oturacağım v.s... Futbolcularla anlaştığımız halde ikna etmeye gittik. Terraneo bütün futbolcuların ailesiyle görüşmeye gitti ve ikna etti.

- İnternette bişey yazan herkesi alıp televizyona çıkarıyorlar. Biri çıkmış diyor ki Ozan Tufan'ın hemen satılması lazım Fenerbahçe'de iş yapmaz.

- Emre'yi hep birlikte karar vererek gönderdik. Takıma kan değişikliği yapmak istedik ve yaptık. Emre'ye teklif yaptık. Dedik ki gel seni Avrupa'ya gönderelim ihtiyaç var idarecilik yap ilerde sportif direktörlük yap. Emre'nin gitmesi gerekiyordu gitti. Emre'nin vasıfları var idarecilik te yapabilir. Fenerbahçe'ye nankörlük eden değil hizmet eden kim olursa olsun bu kapılar herzaman açıktır.

- Küstüğüm eski Fenerbahçe yöneticileriyle barışsam ne olacak, onlar mı Fenerbahçe'yi kurtaracak.

- Fenerbahçe'de okadar yıl görev yaptım ama kimse diyemez Fenerbahçe'den bir lira menfaat sağlamadım. Fenerbahçe için kardeşimi bile affetmem, tanımam.

- Bu sene 41 milyon 700 bin Euro bonservis bedeli odedik. Ayrıca 5 trilyon Bursaspor'a bonservis bedeli ödedik.

- Hiçbir futbolcunun Fenerbahçe'den alacağı yoktur. Ayın 25'inde herkesin parasını verdik. Bundan sonra yapılacak her transfere maç başı para verilecek mağlubiyete asla para verilmeyecek.

- 80 trilyonluk bir kombine satışı oldu şu ana kadar. Fenerbahçe üç büyük proje yürütüyor. Bir milyon üye projesi, özel bir banka ile kredi kartı ve Fenerbahçe Yandex.

- 2014-2015'te adidasın sattıkları ile toplamda 350 binin üzerinde forma satışı oldu. Bu sene 116 bin forma satıldı.

- Fenerbahçe Yandex anlaşması ile 1 milyon kişinin kullanması halinde yılda 36 milyon tl para gelecek. Fenerbahçeliler Yandex'i kullandıkça bu rakamlar artacak. Şu ana kadar 330 bin kullanıcı Yandex kullanmaya başlamış.

-  Gerirse Messi'yi ayada Ronaldo'yu alacam. Alamazsam da gidip konuşacam. Herşey maddiyat. Ibrahimovic geliyordu. Galatasaray bir kez aramış sadece. Galaatsaray'ın gündeminde yok bile medya şişirdi. Biz Ibrahimovic ile temasa geçtik ciddiyiz dedik.

Giuliano: Başkanımızn söylediği gibi uzun yıllardız bir dostluğumuz var. En önemlisi sadakat. Fenerbahçe'nin dünyanın en büyük kulübü olduğunu düşünüyoruz. Bütün transferleri başkanımıza danışarak yaptık. Teknik direktör Pereira benim kararımdı. Sonra hocayla birlikte hangi pozisyonlara ihtiyacımız olduğunu belirttik. Tüm transferlerde başkana mutlaka danıştım. Hocayı buraya getirmeden başkana bildirdim o süreçte hocanın nasıl biri olduğu konusunda araştırma yaptım ve getirdik. Fenerbahçe'nin ismi transfer konusunda işimi çok kolaylaştırdı. Hocamız ve başkanımızla sürekli birlikte hareket ettik. Futbol dünyasında bir çok dostum var onlar sayesinde işim çok kolay oldu transfer yaparken. Aynı zamanda biz oyuncularla bire bir iletişim kurduk. Bir gün Nani için adaya gittim ertesi gün bambaşka bir yerde. Hepsiyle tek tek iletişim kurdum. En zor ikna ettiğim Souza oldu. Nani transferinde de baya zorluklar oldu. Aynı zamanda başkanımızın da Türkiye'deki transferler konusunda bize çok yardımı oldu. Van Persie konusunda Manchester United ile aramızdaki ilişkilerin iyi olması sayesinde transferi kolaylaştırdı.  Doğru Hocayı bulmak için çok çalıştık uzun analizler yaptık. İki kişi kaldı biri şu an İtalyan hocaydı. Çok hocayla konuştum Biri Capello'ydu. Konuştuk fikirlerimizi paylaştık ama o olmadı. Vitor Pereira'yı çok araştırdık. İki kez evinde görüştük 3 ay oldu birlikteyiz Pereira'dan çok memnunuz. Feghouli düşündüğümüz isimler arasında, sağ kanat için arayışlarımız sürüyor. Bu iş gerçekten güzel ve işimi çok seviyorum. İstanbul'a daha önce başkanla dostluğumuz sayesinde geliyordum Türkiye'deki tüm yemekleri çok seviyorum. 






Yorumlar