Aziz Yıldırım babam gibiydi

Roberto Carlos olaylı Sivasspor-Fenerbahçe maçının ardından konuştu.

MAÇI OYUNCULAR KAZANIR

Sivasspor Teknik Direktörü Roberto Carlos, ligdeki şampiyonluk yarışında Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş ve Sivasspor'un sonuna kadar mücadelenin içinde olacağını, bir takımın puan kaybetmesinin diğer takımların işine yarayacağını söyledi. 

Türkiye Spor Yazarları Derneği'nin (TSYD) Levent'teki merkezinde Western Union - UNICEF işbirliğiyle geliştirilen PASS adlı projenin tanıtım toplantısına katılan Brezilyalı teknik adam, basın mensuplarının gündemle ilgili sorularını cevaplandırdı.

Dün akşam Fenerbahçe'yi 2-0 mağlup ettikleri karşılaşmada maçın hakemi Yunus Yıldırım'ı nasıl bulduğunun sorulması üzerine Sivasspor Teknik Direktörü Roberto Carlos, "Dün tartışılan iki pozisyon vardı. Birisi Kadir'in eline çarpan top, diğeri de Egemen'in kırmızı kart gördüğü pozisyondu. Dünkü hakem, bu ligin en iyi hakemlerinden birisidir. Türkiye ligindeki hakemler hakkında fazla konuşmak istemiyorum. Hakemler hakkında konuştuğum için iki maçta sıkıntı yaşadık. Dünkü Fenerbahçe maçında da belki bu tür durumlardan ötürü bir galibiyet aldık. Maçı kazanan da oyunculardır, hakem değildir" şeklinde cevap verdi.

FENERBAHÇE HALA FAVORİ

Carlos, şampiyonluk yarışındaki mücadele hırsının iyice arttığını belirterek, "Takımlar birbirine puan olarak yaklaştı. Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş ve Sivasspor sonuna kadar bu mücadelenin içinde olacaktır. Bir takımın puan kaybetmesi diğer takımların işine yarayacaktır. Sezon sonuna kadar çok ciddi şampiyonluk yarışı izleyeceğiz ama Fenerbahçe'nin önemli oyuncularında eksiklikler var. Fenerbahçe'nin bu eksiğini telafi edecek oyuncuları var. Bana göre hala Fenerbahçe şampiyonluk yarışında favori. Bu yarışta inişler çıkışlar olsa da Fenerbahçe favori olmaya devam edecektir" dedi.

Basın mensuplarının ‘Sivasspor olarak lig sonundaki hedefiniz nedir' şeklindeki soruları üzerine Carlos, "Şu anda lig bitmiş olsaydı, bizim ikincilik gibi bir konumumuz vardı. Gelecek yıl zaten Fenerbahçe ve Beşiktaş Avrupa'da olmayacaktı. Sıralamada bu pozisyonda yer almak, ligi 4. veya 5. olarak bitirmek iyi bir yer" cevabını verdi.

SİVAS'TA BAŞARILI OLMAK İSTİYORUM

Carlos, Sivasspor ile iki yıllık sözleşmesinin devam ettiğini hatırlatarak, "Teknik direktörlük kariyerimin başlangıcındayım. Sivasspor'da başarılı olmak istiyorum. İyi şeyler yapmak istiyorum. Futbolculuk döneminde başarılı bir kariyer geçirdim. Teknik direktör olarak da bunu devam ettirmek istiyorum. Başarılı olursam teklifler olacaktır" diye konuştu.

YILDIRIM BABAM GİBİYDİ

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ile dünkü maç öncesinde görüşme fırsatı bulamadığını ifade eden Carlos, "Maça konsantre olmuştuk. Gerçekten görüşmeyi çok isterdim. Bana Fenerbahçe'nin kapılarını açtı. Kendisi benim babam gibiydi" şeklinde konuştu.

Öte yandan Brezilyalı genç teknik adam, Türkiye'nin en iyi sol kanat oyuncusunun kendi takımında oynayan Ziya Erdal olduğunu ifade etti.

DÜNYA KUPASI FİNALİ BREZİLYA - ALMANYA

Carlos, kendi ülkesinde düzenlenecek olan 2014 FIFA Dünya Kupası'yla ilgili tahminde bulunarak, "Brezilya final oynar. Brezilya’nın finalde rakibi de Almanya olur" dedi.

NEYMAR'A REAL'E GİTMESİNİ SÖYLEDİM

Basın mensuplarının dünyanın en iyi futbolcusunun kim olduğunu sormaları üzerine Carlos, "Bugün bir numara Cristiano Ronaldo. Ben biraz daha Neymar'ı beğeniyorum. Sadece Brezilyalı olmasından değil, futbolunu izlerken keyif alıyorum. Kendisine Real Madrid'e gitmesini söyledim ama o Barcelona'yı seçti" diye cevap verdi.

Carlos, konuşmaların ardından kapalı sahada gençlerle futbol oynayarak, kendilerine 2014 FIFA Dünya Kupası'nda kullanılacak 'Brazuca' isimli topu imzaladı ve hediye etti.

Yorumlar