Avukatlar Ergenekon hakimlerini HSYK'ya şikayet etti

Ergenekon Davası'nda tutuklu Tuncay Özkan ve Levent Göktaş'ın avukatı Hüseyin Ersöz, davaya bakan mahkeme heyeti ile savcıyı, HSYK şikayet etti.

Ergenekon Davası'nda ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası alan Gazeteci Tuncay Özkan ve 23 yıl 9 ay hapis cezası emekli Albay Levent Göktaş'ın avukatı Hüseyin Ersöz, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu Başkanlığı'na (HSYK) Ergenekon Davası'na bakan hakimleri ve duruşma savcısını şikayet etti.

SORUŞTURMA BAŞLATILMASINI TALEP ETTİ

4 sayfalık şikayet dilekçesinde; Ergenekon Davası'na bakan mahkeme başkanı Hasan Hüseyin Özese ve üyeler hakimler Sedat Sami Haşiloğlu, Hüsnü Çalmuk, Mehmet Fatih Uslu, Nihat Topal, Ercan Fırat ile duruşma savcısı Mehmet Ali Pekgüzel hakkında soruşturma başlatılmasını talep etti.

'DOSYAYI TEMYİZ İNCELEMESİ İÇİN YARGITAY'A GÖNDERMEMEK'

Şikayet edilen mahkeme heyetinin ve savcının Ergenekon Davası'nda Ceza Muhakemesi Kanuna(CMK) aykırı karar ve uygulamalara imza attıkları öne sürülen dilekçede, "Şikayet edilen hakimler, Ergenekon Davası'nda 05 Ağustos 2013 tarihinde sanıklar hakkında cezalandırılmaları yönünde hüküm vermiş, ancak aradan geçen 7 ayı aşkın süredir gerekçeli kararı yazmamış ve dosyayı temyiz incelemesi için Yargıtay'a göndermeyerek 'Hürriyeti Tehdit ve Görevi Kötüye Kullanma Suçlarını' işlemişlerdir" denildi.

Yorumlar