Atatürk Üniversitesi ders kayıtları başladı

Atatürk Üniversitesine 2016-2017 Eğitim yılı içerisinde ilk defa kayıt yaptıracaklar için ders kayıt işlemleri 19 Eylül pazartesi günü başladı. 23 Eylül Cuma günü sona erecek olan kayıtlar OBS üzerinden gerçekleşecek.

Atatürk Üniversitesi'ne ilk defa kayıt yaptıracak öğrenciler için ders kayıt işlemleri bugün (19 Eylül pazartesi) başladı. Merkezi Erzurum’da bulunan Atatürk Üniversitesi ilk kayıt yaptıracak olan öğrenciler için beş gün sürecek olan kayıt işlemleri 23 Eylül 2016 Cuma günü sona erecek. Ders seçme işlemleri öğrenciler tarafından yapılacak olup, sistem tarafından herhangi bir otomatik ders kayıt işlemi yapılmayacak. Diğer üniversite ve fakülteler ders kayıt İşlemleri Atatürk Üniversitesi'nin Öğrenci Bilgi Sistemi üzerinden yapılırken, kayıt yaptırılan derslerin onay işlemleri ise öğrenci danışmanları tarafından yapılacak. Atatürk Üniversitesi bünyesinde bulunan Açıköğretim Fakültesi ATA AÖF ders kayıt işlemleri 3 Ekim tarihinde başlayacak olup, ders kayıt onay işlemleri ise 9 Ekim tarihinde gerçekleşecek.

KAYITLAR OBS ÜZERİDEN YAPILACAK

Atatürk Üniversitesi AÖF kayıtlarının başlamasıyla ilk kez kayıt yaptıracak  öğrenciler 2016-2017 Eğitim-Öğretim Güz Yarıyılı Ders Kayıt işlemleri ile ilgili aşamaları merak ettiler. 19 Eylül – 23 Eylül tarihleri eğitimini almak istedikleri derler için kayıt yaptıracak olan öğrenciler, Atatürk Üniversitesi Öğrenci Bilgi İşlem Sistemi olan OBS’ye giriş yapacaklar. Karşılarına gelen ekranda alt bölümde yer alan “Ders Kayıt” seçeneğini seçecekler.  Karşılarına çıkan ekran üzerinde bulunan ders kayıt kılavuzuna tıklayarak hem ders kaydını nasıl yapacaklarını görebilecekler.

KAYIT ONAY İŞLEMİ 26 EYLÜL’DE

ATA AÖF ders kayıt işleminin 23 Eylül tarihinde sona ermesinden sonra öğrenci danışmanları tarafından gerçekleştirilecek kayıt onay işlemi 26 Eylül tarihinde başlayacak olup 30 Eylül tarihinde sona erecek.  

ATA AÖF DERS KAYITLARI EKİM’DE

Atatürk Üniversitesi bünyesinde bulunan açıköğretim fakültesinin ders kayıt işlemleri Ekim ayı içerisinde gerçekleşecek.  3 Ekim pazartesi günü başlayacak olan ders kayıt işlemleri sonrasın  kayıt onay işlemleri 09 Elim 2016 tarihinde gerçekleştirilecek.

ALINABİLECEK EN FAZLA KREDİ MİKTARI

Öğrencilerin kayıt yaptırdıkları yıl/yarıyıl için alabilecekleri maksimum kredi miktarı ilgiliprogramın müfredat kuralları’na bağlı olarak Öğrenci Bilgi Sistemi tarafından kontrol edilir. Kayıtlı olunan program için belirlenen kredi miktarından fazla kredide ders almak isteyen öğrencilerin kayıt işlemlerine izin verilmez. İlgili programda ortak zorunlu ders/ler varsa bu ders/ler maksimum kredi sınırlaması dışında tutulur. (Madde 15/1)

DERS ALMA İŞLEMLERİNDE ÖNCELİKLER

Son sınıfın her bir yarıyılı için mezuniyetine tek dersi kalan öğrencilere, istemeleri halinde azami kredi saati miktarına ilaveten birer ders verilir. (Madde 15/2)

Ön şartlı bir dersin alınabilmesi için bu dersin ön şart/şartları olan dersin/derslerin alınıp başarılması gerekir.(Madde 15/4)

Öğrenciler, öncelikle (Z) veya (FF) harf notu almış oldukları derslere kayıt yaptırmak zorundadır. (Madde 15/6)

*Ders kayıtları ile ilgili bilgiler Atatürk Ünivesitesi Ders Kayıt Bilgileri Rehberinden alınmıştır. 

Yorumlar