Atanı ve tutanı Fenerbahçeli, kurtarıcısı Beşiktaşlı!

Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın güvenip forma vermediği oyuncular, A Milli Takım'da kurtarıcı rolü aldı.

YA KULÜPLER BU İŞİ BİLMİYOR YA DA MİLLİ TAKIM ÇOK ÇARESİZ!

Milli Takım'ın iki puan bıraktığı Letonya deplasmanında kurtarıcı olarak sahaya sürülen futbolcular, Türk futbolundaki büyük sorunu ve grupta aldığımız yeri açıklar nitelikteydi.

İzlanda ve Çek Cumhuriyeti karşılaşmalarından puansız ayrılan Milliler, futbol arenasındaki yeri itibariyle bize rakip olamayacak Letonya'dan da yalnızca 1 puan alabildi ve son sıradaki yerinden kurtulamadı.

Bir dönem yakalanan jenerasyonla birlikte büyük çıkış yapan Türk futbolu, sistem oturtmaması nedeniyle önü alınamayan bir düşüşe geçti.

Yıllardır bahsedilen altyapı devrimi bir türlü gerçekleştirilmedi, 80 milyonluk nüfustan 26 üst düzey futbolcu çıkartılamadı.

GÜVEN VE EĞİTİM SORUNU

Altyapıdan gelen genç oyuncuya doğru eğitim verilmiyor. Büyük potansiyele sahip oyuncular ancak belli bir yaştan ve yıllarını heba ettikten sonra bazı şeyleri kendileri öğrenerek patlama yapabiliyor. Genç yaşta kendini göstererek formayı kapan oyuncularsa yine yetersiz eğitim nedeniyle potansiyeline bir türlü ulaşamıyor ve yerinde sayıyor.

KULÜPLER TRİBÜNDE BİLE OTURMADI, MİLLİ TAKIM'DA KURTARICI OLDULAR

Letonya karşısında Milli Takım kalecisi olarak sahaya çıkan Volkan Babacan ve karşılaşmadaki tek golümüzü atan Bilal Kısa, Fenerbahçe altyapısından yetişme iki oyuncu.

Sarı-lacivertli takımda yeterli şansı bulamayan Bilal Kısa, kendisini takip edenler tarafından her zaman üst düzey yetenek olarak anılmasına ve oynadığı futbolla keyif vermesine rağmen bir türlü gerekli seviyeye ulaşamadı.

Kendisini 30 yaşında Milli Takım'a taşıyan yetenekleri, 20 yaşında Fenerbahçe tarafından görülüp geliştirilemedi ve takımdan gönderildi.

ARAGONES, VOLKAN'I OYNATTI DİYE SUÇLU İLAN EDİLDİ

Luis Aragones döneminde Türkiye Kupası'nda final dahil tüm maçlarda oynattığı kaleci Volkan Babacan, Sarı-lacivertli takımda geçirdiği diğer sezonlarda ise Volkan Demirel'in gerisinde kaldı ve fazla forma şansı bulamadı.

Aynı Mert Günok gibi fazla forma şansı bulamayan oyuncu İstanbulspor, Kayserispor ve Manisaspor'a kiralandı. Daha sonra da bonservisi ile birlikte Manisaspor'a verildi.

ADEM BÜYÜK, UĞUR İNCEMAN'A FEDA EDİLDİ

Dün akşam Fatih Terim tarafından kurtarıcı olarak oyuna alınan Adem Büyük de Beşiktaş'ın elinden kaçırdığı bir yetenek oldu.

Arhavispor'dan transfer edilen başarılı futbolcu henüz 20 yaşını doldurmadan kiralık olarak gittiği takımlarda ismini duyurdu. Genç yaş gruplarında milli olması ve Feyyaz Uçar yönetimindeki Altay'da 27 maçta attığı 16 gol bile Beşiktaşlı yetkililere kendisini kanıtlamaya yetmedi.

Adem Büyük İzmir ekibinde geçirdiği müthiş sezonun ardından Uğur İnceman'a karşılık olarak Mustafa Aşan ve 1 milyon euro ile birlikte Manisaspor'a verildi.

KEŞFEDİLEN YETENEKLER GELİŞTİRİLEMEDİ, YERLERİNE DAHA İYİLERİ YETİŞTİRİLEMEDİ

Letonya karşılaşmasında kaleyi koruyan Volkan, golü atan Bilal ve kurtarıcı olarak oyuna giren Adem Büyük, zamanında yollarının düştüğü kulüpler tarafından iyi değerlendirilemedi. Var olan yetenekleri geliştirilemedi.

Ancak asıl sorun, yıllar önce tercih edilmeyen üç futbolcunun yerlerine yeni yetenekler de keşfedilip geliştirilmedi. Dün beğenilmeyen ve üzerine durulmaya layık görülmeyen futbolcular, bugün 5-6 sakatlık ortaya çıktığında kurtarıcı olarak sahaya sürülen isimler haline geldiler.




YASAL UYARI

Sitemizde yayınlanan haberlerin tüm hakları AjansHaber’e aittir. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Yorumlar