Atatürk Üniversitesi ATA AÖF ikinci Üniversite kayıt tarihi uzatıldı

Atatürk Üniversitesi tarafından verilen ikinci üniversite kesin kayıt tarihleri uzatıldı. 2016-2017 Eğitim yılında yoğunluktan dolayı uzatılan ATA AÖF kayıtları 7 Ekim'de sona erecek. Kayıt ücretleri de belirtilen tarihlerde bankalara yatacak.

Erzurum Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi ikinci üniversite kayıtları uzatıldı. İkinci üniversite eğitimi almak isteyen Lisans ve Önlisans mezunlarının başvuruda bulundukları ATA AÖF ikinci üniversite kesin kayıtlarnda yaşanan yoğunluk nedeniyle 30 Eylül’den 07 Ekim’e kadar uzatıldı. Kayıtların uzatılması ile ilgili Atatürk Üniversitesi tarafından ATA AÖF yapılan duyuru; “Öğrencilerimizin göstermiş olduğu yoğun talep sebebiyle İkinci Üniversite Kesin Kayıt işlemleri 07.10.2016 Cuma gününe kadar uzatılmıştır. Kayıt işleminizin tamamlanması için materyal ücretini ödemeniz yeterlidir.” şeklide yapıldı. Kayıt yaptıracak olan öğrenciler, başvuru kılavuzu ile kesin kayıt için gerekli belgeler ve materyal ücretlerini ödeyecekleri bankalar ile ilgili bilgileri Atatürk Üniversitesi’nin web sitesi http://obs.atauni.edu.tr/ adresinden öğrenebilecekler.

7 EKİM SON GÜN

Atatürk Üniversitesinde ikinci üniversite eğitimi görecek olan Lisans ve Önlisans mezunlarının belirlenen tarihlerde başvuru yapmalarından sonra Önkayıt işlemleri tamamlanmıştı. ATA AÖF İkinci Üniversite Akademik Takvimine göre, 22 Ağustos ile 30 Eylül 2016 tarihlerinde başlayan kesin kayıt işlemleri yaşanan yoğunluk nedeniyle 7 Ekim Cuma gününe kadar uzatıldı.Sürenin uzatılması ile ilgili Anadolu Üniversite’nin internet sitesi üzerinden yapılan duyuruda kayıt işlemlerinin uzatıldığı belirtilirken, kayıt işlemlerinin tamamlanması için materyal ücretinin ödenmesi gerektiğinin altı çizildi.

GEREKLİ BELGELER

ATA AÖF İkinci Üniversite kaydı yaptıracak olan öğrenciler, kesin kayıt için aşağıdaki belgeleri temin etmeleri gerekiyor.

  1. Gazilerin, birinci dereceden şehit ve gazi yakınlarının (eş ve çocukları) ilgili kurumlardan alacakları “Durum Belgesi”nin aslı ve taleplerini belirten ıslak imzalı dilekçe
  2. En az %40 engel durumu olan öğrencilerimizin bu durumlarını belgeleyen sağlık kurulu raporunun aslı ya da noter onaylı örneği ve taleplerini belirten ıslak imzalı dilekçe
  3. Özel Güvenlik ve Koruma Önlisans Programına kayıt yaptıracak öğrencilerin tam teşekküllü resmi bir hastaneden, bu mesleği yapmayı engelleyecek fiziki ve ruhsal engeli olmadığını, erkek adayların 1.70 m’den, kız adayların 1.63 m’den kısa olmadığını belgeleyen heyet raporu ile sabıka kaydının olmadığına dair belge (ilgili belgeleri Fakültemize ulaştırmayan öğrencilerin kayıt işlemleri gerçekleştirilmeyecektir.)
  4. Uyruğundan biri T.C. olup yurtdışı yükseköğretim kurumlarından mezun olanlar için Yükseköğretim Kurulu Başkanlığın’dan alınan denklik belgesi

Not: Faks, e-mail yoluyla gönderilen ya da fotokopi niteliği taşıyan evraklar kabul edilmeyecektir.

Uyarı: Evrak istenilmediği halde evrak gönderen öğrencilerin gönderdiği evraklardan Fakültemiz sorumlu olmayacaktır.

EVRAKLARININ TESLİMİ

Atatürk Üniversitesi tarafından SMS yoluyla evrak istenen öğrencilerin kayıt evraklarını şu adrese ulaştırmaları gerekmektedir: Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Dekanlığı 25240 Yakutiye/ERZURUM

MATERYAL ÜCRETİNİN YATACAĞI BANKALAR

Özel durumu olan öğrenciler dışında kalan diğer öğrencilerin tercih ettikleri programa kayıt yaptırabilmeleri için materyal ücretini T.C. kimlik numaraları ile Halkbank ya da VakıfBank şubelerine ya da internet bankacılığı aracılığıyla 22 Ağustos 2016 ile 30 Eylül 2016 (kayıt tarihinin uzatılmasından dolayı kayıt süresinin uzatıldığı 7 Ekim’e kadar)tarihleri arasında ödemeleri gerekiyor. Ödemeler Fakültemiz akademik takviminde ilan edilen tarihler arasında, Güz ve Bahar Yarıyılı dönemlerinde yapılacaktır. T.C. kimlik numarası ile yapılmayan ödemeler Fakültemiz tarafından işleme alınmayacaktır.

ATA - AÖF İKİNCİ ÜNİVERSİTE KAYIT YAPILACAK PROGRAMLAR

 Lisans

İşletme

Halkla İlişkiler ve Tanıtım

Sosyoloji

Ön lisans

Acil Durum ve Afet Yönetimi

Adalet

Bankacılık ve Sigortacılık

Bilgi Yönetimi

Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı

Çağrı Merkezi Hizmetleri

Çocuk Gelişimi

Dış Ticaret

Emlak ve Emlak Yönetimi

Halkla İlişkiler ve Tanıtım

İlahiyat

İşletme Yönetimi

İş Sağlığı ve Güvenliği

Lojistik

Reklamcılık

Özel Güvenlik ve Koruma

Sağlık Kurumları İşletmeciliği

Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği

Sosyal Hizmetler

Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik

Turizm ve Otel İşletmeciliği

Yorumlar