Arkayı Cimbomlayalım beyler!

"Avrupa fatihi Galatasaray, bence kalan iki maçı oynamadan Avrupa’dan çekilmelidir"

ERHAN SEVEN/ ANKARA

1990’lı yılların ilk dönemleri Fenerbahçe için pek iyi geçmemişti. Kötü bir defansı vardı ve sürekli farklı yenilgiler alıyordu. Beşiktaş, Lukovcan’lı Can’lı kadroya 4 atıp duruyordu. Bir de buna Samsunspor’un bir- iki kez dört atması eklenince Fenerbahçe’nin bu durumu üzerinden espriler üretilmeye başlanmıştı.

Dolmuşçu esnafının arkadaki dörtlü koltuğa yolcuların geçmesi için ‘Arkayı dörtleyelim beyler’ sözü yerine ‘Arkayı Fenerleyelim beyler’ denmeye başlamıştı. Artık bu sözün 2014 versiyonu ‘Arkayı Cimbomlayalım beyler’ şekline dönmüş durumda. Çünkü içerde ve dışarıda, ligde ve Avrupa’da Galatasaray’a önüne gelen 4 atıyor. İki kez Dortmund, Arsenal ve Başakşehir 4’lü paket halinde postaladılar Galatasaray’ı.

Zaten şampiyonlar ligi, bu sezon Galatasaray’a piyangodan çıkmıştı. Geçen yılın şampiyonu Fenerbahçe, 9 puan fark atarak eze eze şampiyon olmuştu, ama malum sebeplerden dolayı Türkiye ligi ikincimiz Galatasaray, ülkemizi temsilen doğrudan Şampiyonlar Ligi’ne gitti. Yani piyangodan çıkan bilet, yaramadı. Piyango işleri yaramaz zaten…
Fenerbahçe’nin şampiyonluğunu garantilediği haftalarda Burak Yılmaz ve Melo kardeşlerimiz, internet sitelerinde şampiyonlar ligi armalarını ve Galatasaray SK yazılarını gösteriyorlardı. Ne oldu Melo, Galatasaray SK yazısında harf eklemesi ya da çıkarması yapmayı düşünüyor musun bilemem?

GALATASARAY AVRUPA’DAN ÇEKİLMELİ

Avrupa fatihi Galatasaray, bence kalan iki maçı oynamadan Avrupa’dan çekilmelidir. Her maçta dört yiyen bir takım nereye kadar Türkiye’yi temsil eder Allah aşkına? Tel tel dökülen, ‘Hedefimiz Avrupa değil lig’ diyen bir hocaya ve zihniyete sahip olan Galatasaray, Süper Lig’de en iyi üçüncü olabilir. Batı Karadeniz’in sessiz ama onurlu çocukları, emeğin başkenti Karabükspor, bu hafta Galatasaray’a bir tatsız sürpriz yaparsa kimse şaşırmasın.

DÖRT… DÖRT… DÖRT

Galatasaray, dünkü maça çok kötü başlamadı. Ama bunun nedeni gruptan çıkmak için bir puanı yeterli gören Dortmund’un rölanti bir oyun sergilemesiydi. Bundesliga’da 17. sırada bulunan Dortmund, Galatasaray’ı görünce adeta gözü dönüyor. Rölanti bir oyunun sonunda bile 4’lük yapıp gönderdi. Bunda tabiî ki Galatasaraylı futbolcuların yenilgiye isyan etmeyen tutumu öne çıkıyor. Ayrıca Prandelli’nin İstanbul tatili de Galatasaray takımı için büyük bir handikap olarak devam ediyor. Her şeye rağmen bu takımın Süper Lig’de averajla ikinci sırada olması garabet bir durum. Ama Galatasaray, böyle istikrarlı oynarsa alt sıralara doğru hızla iner.

Galatasaray taraftarının attığı meşaleler de ayrıca can sıkıcı. Zaten 2016’dan itibaren mali nedenlerle Avrupa kupalarına katılamayacak olan Galatasaray, bu süreyi saha içi olayları ile öne çekecek gibi görünüyor.
Hadi hayırlısı, başkalarının Avrupa kupalarına katılamamasından mutluluk duyarsan seninde başına gelir. Men dakka dukka.


Yorumlar