Galatasaray ile Strasbourg Eurocup finalinde karşı karşıya geliyor

Galatasaray Odeabank bugün Abdi İpekçi Spor Salonu’da Eurocup finalinde, Strasbourg ile karşılaşıyor. Rakibini en az 5 farklı devirmesi durumunda Galatasaray şampiyonluğa ulaşacak.

Türk Basketbolu, Galatasaray Odeabank ile bugün tarihi bir gün yaşayacak. Eurocup finalinde, Strasbourg ile karşılaşacak temsilcimiz, deplasmanda 4 farklı yenildiği rakibini rövanşta en az 5 farklı devirmesi durumunda şampiyonluğa ulaşacak. Abdi İpekçi Spor Salonu’daki karşılaşma saat 20.00’de başlayacak.

Daha önce İtalya’nın Siena ekibi ve Beşiktaş ile Avrupa Kupaları’nda head coach olarak şampiyonluk yaşayan ve benzer bir başarıyı Galatasaray’ın başında da tekrar etmesi için önünde sadece 40 dakikası kalan Ergin Ataman, ilk maçta beklentilerin altında hücum ettiklerini ancak iyi mücadele ettiklerini ve kabul edilebilir bir farkla yenildiklerini belirtti. Ataman, “Bu salonda taraftarımızın itici gücüyle son derece iyi maçlar oynadık. Biz bu maçı da kazanacağız. Ama bunu düşünerek karşılaşma bitmeden bir şölen havası oluşturmak doğru değil. Daha önceki maçlarda olduğu gibi çıkılmaz bir arena olmalı bu salon. Takımımım da bunun bilincinde olarak, son derece agresif, sert bir basketbol oynayarak kazanmaya çalışacak” dedi.

Tüm Türkiye’nin kupa beklentisi olduğunun altını çizen deneyimli çalıştırıcı, “Abdi İpekçi’de 12 bin 500 taraftarın önünde oynayacağız. Bu çok önemli bir destek. Ancak on binlerce kişinin de bilet alamadığını bulamadığını biliyoruz. 80 bin civarında talep varmış. Bana gelen birçok mesaj var. Sadece Galatasaraylılar’dan değil, Fenerbahçe ve Beşiktaşlılar’dan da... Bu sinerji umarım bizi şampiyonluğa götürecektir” diye konuştu.

Takımın sağlık durumuna da değinen Ataman, “Green’in dizinde bir problem var ve son antrenmanlara çıkamadı. Maçta iğne ile sahada olmak istediğini söyledi. Şu anda tek sıkıntımız o” diyerek sözlerini noktaladı.

ATAMAN'DAN RÖPORTAJ YASAĞI

Galatasaray Odeabank Coachu Ergin Ataman, takımının konsantrasyonunun bozulmaması için dün idmanda röportaj verilmesini yasakladı. Eurocup organizasyonundaki kurallar gereği final öncesindeki idmanın 15 dakikasını basına açmak zorunda olan sarı-kırmızılılar bunu yaptı. Ataman tüm gazetecilere aynı anda kısa bir röportaj verirken, oyuncuların konuşmasını istemedi.

GALATASARAY TARİH YAZIYOR

AHMET ÇAKAR GALATASARAYLILARI KIZDIRDI

Yorumlar