Arena'da muhteşem zafer! Galatasaray: 2 Benfica: 1

Galatasaray, Portekiz temsilcisi Benfica'yı 1-0 geriye düştüğü maçta 2-1 yenerek Şampiyonlar Ligi'ndeki ilk galibiyetini aldı.

Galatasaray, Şampiyonlar Ligi 3. haftasında Türk Telekom Arena'da Benfica'yı ağırladı. Temsilcimiz Selçuk İnan ve Podolski'nin golleriyle sahadan 2-1 galip ayrılarak Şampiyonlar Ligi'ndeki ilk galibiyetine ulaştı ve puanını 4'e yükseltti.

G.Saray, Devler Ligi’nde ağırladığı C Grubu’nun namağlup ekibi Benfica’yı devirdi. Sarı kırmızılılar, 2. dakikada geriye düştüğü maçı Selçuk ve Podolski’nin attığı gollerle 2-1 kazandı. Grupta 3 puanla tanışan ve tur şansını sürdüren Cimbom, Avrupa'daki 10 maçlık galibiyet hasretine de son verdi

UEFA Şampiyonlar Ligi'ndeki temsilcimiz Galatasaray, C Grubu'ndaki üçüncü maçında Benfica ile karşılaştı. Türk Telekom Arena'daki maçta kazanan taraf sarı kırmızılılar oldu. Cimbom, grupta ilk iki maçını da kazanan Benfica'yı 2-1'lik skorla mağlup etti. Sarı kırmızılılar, gruptaki ilk galibiyetini aldı ve tur atlama şansını sürdürdü.

G.Saray'a 3 puanı getiren golleri 19. dakikada Selçuk İnan (P) ve 33. dakikada Lukas Podolski attı. Benfica'nın tek sayısı ise 2. dakikada Nicolas Gaitan'dan geldi. Cimbom, Avrupa'da 10 maçlık kazanamama kabusuna son verdi.

G.Saray, C Grubu'nda 4 puana yükselerek 3. sırada yer aldı. Benfica ise 6 puanda kalarak 2. sıraya geriledi.

Sarı kırmızılar, 4. hafta maçında 3 Kasım'da Portekiz'de Benfica'ya konuk olacak.

BENFICA GOLLE BAŞLADI

TT Arena'daki maç şok bir golle başladı. 2. dakikada Jonas'ın pasıyla bir anda ceza sahasına giren Gaitan, Chedjou'dan sıyrılarak Muslera'yla karşı karşıya kaldı. Arjantinli oyuncu, topun dibine girerek yaptığı vuruşla meşin yuvarlağı ağlara gönderdi.

SELÇUK PENALTIDAN ATTI

Galatasaray, erken gelen golün etkisini üzerinden çabuk attı. Beraberlik için yüklenen sarı kırmızılılar, aradığı golü 19. dakikada buldu. Bilal'in şutunda ceza sahasında Almeida'nın eline çarpan top sonrası hakem William Collum, penaltı noktasını gösterdi. Selçuk, atışı gole çevirerek skora dengeyi getirdi.

PODOLSKI'DEN BACAK ARASI

Cimbom'u Benfica karşısında öne geçiren gol ise 33. dakikada geldi. Chedjou'nun savunmadan gönderdiği pasta defansın arkasına sarkan Podolski, kaleciyle karşı karşıya kaldı. Alman yıldız, sol ayağının dışıyla yaptığı vuruşla topu Julio Cesar'ın bacak arasından ağlarla buluşturdu.

SNEIJDER DİREĞE, UMUT KALECİYE

Devreyi önde kapatan Aslan, ikinci yarıya çok hızlı başladı. 49. dakikada Sneijder'in ceza sahası dışından çektiği şut direkte patlarken, 51. dakikada Umut, inanılmaz bir golü kaçırdı. Sneijder'in kullandığı kornerde Hakan kafayla arka direğe aşırdı. Umut, altıpas içinde bomboş durumda topu kaleciye nişanladı.

VE 3 PUAN G.SARAY'IN

Galatasaray, karşılaşmanın geri kalan bölümlerinde farkı artıracak pozisyonlar buldu, kalesinde de tehlikeler yaşadı. Benfica, özellikle son dakikalarda beraberlik için bastırsa da skoru değiştirecek golü bulamadı. Karşılaşma temsilcimiz G.Saray'ın 2-1'lik üstünlüğüyle sona erdi.

MAÇIN CANLI ANLATIMI

Ve maç sona eriyor. Galatasaray: 2 Benfica 1 maç sonucu...


90. Dakika:
Wesley Sneijder'in havadan uzun pası ile ceza sahası içi sol çaprazında topla buluşan Burak Yılmaz vuruşunu yapıyor ancak top kalenin üzerinden dışarı gidiyor.

87 Dakika:
Avantaja bırakılan pozisyonda Luisao, rakibi Burak'a yaptığı faul gerekçesi ile sarı kart görüyor.

80. Dakika:
Bilal Kısa'nın pası ile sol kanatta topla buluşan Olcan Adın ceza sahasına doğru yönelmek istiyor ancak hakem William Collum, Olcan'ın pozisyonunun ofsayt olduğunu işaret ediyor.

78. Dakika:
Benfica'da Victor Andrade, rakibi Olcan'a yaptığı faul sonrasında sarı kart görüyor.

78: Dakika: 
Sarı kırmızılılarda ikinci oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Umut Bulut oyundan alınırken yerine Burak Yılmaz oyuna dahil oluyor.

75. Dakika: 
Benfica cephesinde ikinci oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Goncalo Guedes oyundan alınırken yerine Victor Andrade oyuna dahil oluyor.

75. Dakika: 
Sağ çaprazdan ceza sahasına sokulan Andre Almeida sert vuruyor ancak top savunmadan sekerek kalenin sol tarafından dışarı gidiyor.

73. Dakika: 
Avantaja bırakılan pozisyonda Benfica'dan Andreas Samaris, rakibi Lionel Carole'e yaptığı faul gerekçesi ile sarı kart görüyor.

72. Dakika: 
Ceza sahası sağ çaprazına sokulan Sabri ortasını penaltı noktasına doğru gönderiyor ancak savunma bu topu karşılıyor.

70. Dakika: 
Temsilcimizde Hakan Balta, rakibi Nico Gaitan'a yaptığı faul sonrasında sarı kart görüyor.

69. Dakika: 
Raul Jimenez pasını Jonas Goncalves'e vererek hemen içeri kaçıyor. Ceza yayı sağ çaprazında topla buluşan Jonas bekletmeden yerden vuruşunu yapıyor ancak top takım arkadaşı Jimenez'e çarparak kalenin üzerinden dışarı gidiyor.

66. Dakika:
Benfica cephesinde ilk oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Eliseu oyundan alınırken yerine Pizzi oyuna dahil oluyor.

66. Dakika: 
Sabri'nin pasında Wesley Sneijder topu ceza sahası sağ çaprazındaki arkadaşı Lukas Podolski'ye bırakıyor. Podolski bekletmeden çok sert vuruyor ancak top sol kale direğinin hemen yanından dışarı gidiyor.

64. Dakika: 
Sol kanattan gelişen atağımızda Olcan Adın ortasını yerden ön direğe doğru gönderiyor ancak savunma bu topu karşılıyor.

63. Dakika: 
Sarı kırmızılılarda Selçuk İnan, rakibi Andreas Samaris'in topuna eliyle müdahale diyor ve sarı kart görüyor.

62. Dakika 
Konuk ekip Benfica kısa paslarla pozisyon üretmeye çalışıyor.

59.
Dakika:Ceza sahası içi sol çaprazında topla buluşan Nico Gaitan yerden vuruşunu yapıyor ancak top savunmamızdan geri geliyor.

59. Dakika:
Temsilcimizde ilk oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Yasin Öztekin oyundan alınırken yerine Olcan Adın oyuna dahil oluyor.

57. Dakika: 
Nico Gaitan'ın pası ile ceza yayı sol çaprazında topla buluşan Raul Jimenez yerden vuruyor ancak Muslera üzerine gelen bu topu rahatlıkla kontrol ediyor.

54. Dakika:
Nico Gaitan'ın pası ile ceza yayı sol çaprazında topla buluşan Raul Jimenez yerden vuruyor ancak Muslera üzerine gelen bu topu rahatlıkla kontrol ediyor.

53. Dakika: Topla birlikte ceza yayına sokulan Nico Gaitan yerden sert vuruyor ancak top kalenin sağ tarafından dışarı gidiyor.

51. Dakika: Ceza yayı sağ çaprazında topla buluşan Jonas Goncalves çok sert vuruyor ancak top sağ kale direğinin hemen üzerinden dışarı gidiyor.

49. Dakika: Mutlak bir gol pozisyonundan yararlanamıyoruz. Sol kanattan kullanılan köşe vuruşunda Wesley Sneijder ortasını ön direğe doğru gönderiyor. Gelen topa hareketlenen Hakan kafa ile pasını altıpas alanına indiriyor. Bu noktada bulunan Umut Bulut vuruşunu yapıyor ancak kaleci Julio Cesar gole izin vermiyor.

48. Dakika: Temsilcimiz gole çok yaklaştı. Sabri'nin pası ile ceza yayı sağ çaprazında topla buluşan Wesley Sneijder bekletmeden vuruşunu yapıyor ancak savunmadan seken top sağ direğe çarparak oyun alanına geri geliyor.

46. Dakika: Sol çaprazdan ceza sahasına sokulan Nico Gaitan pasını ceza yayı içerisindeki arkadaşı Jonas Goncalves'e gönderiyor. Jonas bekletmeden vuruşunu yapıyor ancak Muslera sağ köşeye uzanarak bu topu kontrol ediyor.

46. Dakika: Müsabakanın ikinci yarısı temsilcimiz Galatasaray'ın vuruşuyla başlıyor.

Türk Telekom Arena'da ilk yarı Galatasaray'ın 2-1 üstünlüğüyle sona erdi.

44. Dakika Sol kanattan gelişen atağımızda Lionel Carole'ün yerden pası ile ceza sahası içi sol çaprazında topla buluşan Lukas Podolski sol ayağı ile yerden vuruşunu yapıyor ancak top kalenin sağ tarafından dışarı gidiyor.

42. Dakika: Avantaja bırakılan pozisyonda Bilal Kısa, rakibi Jonas Goncalves'e yaptığı faul gerekçesi ile sarı kart görüyor.

40.Dakika:  Ceza sahası sol çaprazına sokulan Eliseu yerden vuruşunu yapıyor ancak top kalenin sol tarafından dışarı gidiyor.

33.Dakika GOOOOOOLLLLL!!!! Temsilcimiz Galatasaray Lukas Podolski'nin golü ile öne geçiyor! Aurelien Chedjou'nun savunmadan ileri doğru havadan uzun pası ile ceza sahası dışı sağ çaprazında topla buluşan Lukas Podolski ceza sahasına giriyor ve sol ayağının dışı ile yerden vuruşunu yaparak kaleci Julio Cesar'ın bacaklarının yanından topu filelerle buluşturuyor.

26. Dakika: Sabri'nin havadan pası ile ceza sahası içi sağ çaprazında topla buluşan Lukas Podolski rakibinin üzerinden topu aşırtarak pozisyonunu düzeltiyor ve vuruşunu yapıyor ancak top sol tarafa doğru falso alıyor ve kaleden uzaklaşıyor.

25. Dakika: Sol kanattan gelişen Benfica atağında Eliseu'nun pası ile ceza yayı sol çaprazında topla buluşan Nico Gaitan bekletmeden yerden vuruşunu yapıyor ancak Muslera sağ köşeye uzanarak bu topu kontrol ediyor.

23. Dakika: Temsilcimiz Galatasaray bu dakikalarda rakip yarı alanda daha fazla gözüküyor.

21. Dakika:  Ceza sahası sol çaprazının biraz gerisinden kullanılan serbest vuruşta Nico Gaitan ortasını ceza sahası içi sol çaprazına doğru gönderiyor. Bu noktada topla buluşan Raul Jimenez vuruşunu yapıyor ancak hakem William Collum, Raul Jimenez'in pozisyonunun ofsayt olduğunu işaret ediyor.

19. Dakika Penaltı vuruşu için topun başına Selçuk İnan geliyor ve golll skor 1-1...


18.Dakika: Ceza yayının gerisinde topla buluşan Bilal'in vuruşunda ceza sahası içinde Andre Almeida topa elle müdahale ediyor ve hakem William Collum'un kararı PENALTI!

16. Dakika: Sol çaprazdan ceza sahasına sokulan Lukas Podolski ceza sahasına girer girmez vuruşunu yapıyor ancak top savunmaya çarparak dışarı gidiyor.

15. Dakika: Sol kanattan kullanılan köşe vuruşunda Wesley Sneijder ortasını ön direğe doğru gönderiyor. Bu noktada gelen topa yükselen Hakan Balta kafa vuruşunu yapıyor ve yükselen top uzak köşeye doğru yöneliyor ancak kaleci Julio Cesar gole izin vermiyor.

13. Dakika:  Sarı kırmızılılar kısa paslarla pozisyon üretmeye çalışıyor.

11. Dakika: Kullanılan serbest vuruşta Wesley Sneijder doğrudan kaleyi düşünüyor ancak kaleci Julio Cesar sol köşeye uzanıyor ve bu topu kontrol ediyor.

10. Dakika: Wesley Sneijder'in pası ile topla buluşan Bilal ceza yayı sol çaprazında rakibi Goncalo Guedes'in müdahalesi ile yerde kalıyor. Temsilcimiz bu noktadan serbest vuruş kullanacak.

4. Dakika: Sol kanattan gelişen Benfica atağında Eliseu son çizgiye inmeden yerden ortasını gönderiyor ancak savunmamız bu topu karşılıyor.

2. Dakika:  Malesef top ağlarımızda. Benfica, Nico Gaitan'ın golü ile öne geçiyor. Jonas Goncalves'in pası ile ceza sahası içi sağ çaprazında topla buluşan Nico Gaitan son çizgiye inerek Aurelien Chedjou'yu geçiyor ve kaleci ile karşı karşıya pozisyonda vuruşunu yaparak topu filelere gönderiyor.

Stat: Türk Telekom Arena

Hakemler: William Collum (İskoçya), Damien MacGraith (İrlanda), Francis Connor (İskoçya)

Galatasaray: Muslera, Sabri Sarıoğlu, Chedjou, Hakan Kadir Balta, Carole, Bilal Kısa, Selçuk İnan, Sneijder, Podolski, Yasin Öztekin, Umut Bulut

Benfica: Julio Cesar, Luisao, Eliseu, Silvio, Jardel, Andre Almeida, Samaris, Gaitan, Jimenez, Jonas, Goncalo Guedes

Yorumlar