ANADOLU MEDENİYETLERİ MÜZESİ

Anadolu Medeniyetleri Müzesi, binlerce paha biçilmez eserin sergilendiği koleksiyonları ile Türkiye'nin en önemli müzelerinden biri olarak gösteriliyor. Avrupa Yılın Müzesi gibi pek çok önemli uluslararası ödül de kazanan müze Ankara'nın Ulus semtinde bulunuyor.

EYMİR GÖLÜ

1956 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi’ne tahsis edilen 45 km² büyüklükteki Eymir Gölü arazisi; düzenlenmiş yürüyüş parkurları, bisiklet yolları, mesire alanları ve kır bahçeleri ile şehrin kalabalığından doğaya kaçmak için Ankara’daki en güzel yerler arasında gösteriliyor. Eymir Gölü Ankara'nın Çankaya ilçesinde bulunuyor.

MOGAN GÖLÜ

Ankara'nın merkezine 20 kilometre uzaklıkta, Eymir Gölü'nün de parçası olan bir havzada yer alan Mogan Gölü, Türkiye'deki 15 özel koruma alanından birisi konumunda. Çevresini saran iyi düzenlenmiş yürüyüş yolları ve seyir teraslarında güzel bir gezi yapabilir, gölün ev sahipliği yaptığı 200’den fazla su kuşu ve göçmen kuşların fotoğraflarını çekebilirsiniz. Mogan Gölü Ankara'nın Gölbaşı ilçesinde bulunuyor.

GÖKSU PARKI

2003 yılı haziran ayı sonunda hizmete açılan Göksu Parkı, Ankara'nın en büyük parklarından birisi konusumda olup, toplam kullanım alanı 508.000 m²'dir. Susuz göleti üzerine kurulan bu park, Ankara'nın Eryaman ilçesinde bulunuyor.