ANKARA KALESİ

M.Ö. ikinci yüzyılda Galatlar tarafından yapıldığı tahmin edilen Ankara Kalesi, bölgeye hakim yüksek bir tepe üzerine inşa edilmiştir. Tarihi boyunca Romalılar, Bizanslılar, Selçuklular, Osmanlılar tarafından kullanılan bu sembolik yapı, Ankara'nın Altındağ ilçesinde bulunuyor.

1. TBMM BİNASI

1924 ile 1960 yılları arasında TBMM faaliyetlerinin yürütüldüğü 1. TBMM Binası, Türkiye'nin Cumhuriyet dönemine ait ilk yapılarından birisidir. Burada bulunan en önemli eserlerden birisi ise Atatürk'ün 10.Yıl Nutku'nu okuduğu mikrofondur. Bu yapı, Ankara'nın Ulus semtinde bulunuyor.

ATAKULE

Ankara'nın modern simgelerinden birisi olan Atakule'nin yapımı 1989 yılında tamamlanmıştır. Alt kısmında AVM, üst kısmında ise restorant ve seyir terası bulunan bu yapı her yıl binlerce kişi tarafından ziyaret ediliyor. Atakule, Ankara'nın Çankaya ilçesinde bulunuyor.

ULUCANLAR CEZAEVİ

1925 yılından 2010 yılına kadar cezaevi olarak kullanılan Ulucanlar, günümüzde müze hizmeti veriyor. Tarihi boyunca pek çok ünlü gazeteci, yazar, şair ve siyasetçinin hapis yattığı, Türkiye'nin en bilinen cezaevlerinden birisi olan Ulucanlar Cezaevi’nde müze haline getirilmiş ve aslına uygun dekore edilmiş koğuşlar, avlular ve hapishane yaşamını sergileyen balmumu heykeller arasında gezebilirsiniz. Ulucanlar Cezaevi Ankara'nın Altındağ ilçesinde bulunuyor.