GENÇLİK PARKI

Türkiye'nin en eski kent parklarından birisi olan Gençlik Parkı, 1943 yılında 28 hektarlık bataklık bir alanın düzenlenmesi ile hizmete açıldı. Park boyunca ilerleyen minyatür trenler, süs havuzları, etkileyici heykeller ve anıtlar ile güzel bir gezi alanı olan Gençlik Parkı, Ankara'nın Ulus semtinde bulunuyor.

10 13

KUĞULU PARK

Şehrin en popüler gezi alanlarından birisi olan Kuğulu Park, adını aldığı sevgili kuğuları ile ünlüdür. Özellikle çocuklu aileler için çok eğlenceli bir gezi sunan Kuğulu Park’ta kuğuların yanı sıra ördekler, kazlar ve onlarca kuş çeşidi arasında keyifli bir gezinti yapabilirsiniz. Kuğulu Park, Ankara'nın Kavaklıdere semtinde bulunuyor.

11 13

SOĞUKSU MİLLİ PARKI

Şehir merkezine 80 kilometre uzaklıkta yer alan ve 1959 yılında milli park ilan edilen Soğuksu Milli Parkı, Türkiye'nin en eski milli parklarından birisidir. Soğuksu Milli Parkı, hem volkanik bölgede yer almasından dolayı oluşan sıcak-soğuk kaplıcaları ile hem de büyüleyici doğal güzellikleri ile tüm dünyadan doğa severleri kendini çekiyor. Bu park, Ankara'nın Kızılcahamam ilçesinde bulunuyor.

12 13

KARAGÖL TABİAT PARKI

Ankara'nın merkezine 70 kilometre uzaklıkta yer alan Karagöl Tabiat Parkı, parkın tam ortasında yer alan volkanik Karagöl’ün büyüleyici manzaralarıyla ünlü ve doğa severlerin Ankara’da mutlaka keşfetmesi gereken yerler arasında gösteriliyor. Yeşilden sarıya doğanın her tonunu görebileceğiniz etkileyici bir bitkisel çeşitliliğe sahip olan Karagöl Tabiat Parkı, Ankara'nın Çubuk ilçesinde bulunuyor.

13 13