Yunanlı Başkan Galatasaray'ı gasp etti!

Galatasaray Liv Hospital hocası Ergin Ataman, Euroleague Hakem Komitesi’nin Yunanlı Başkanı Kostas Rigas’a çok ağır sözlerle yüklendi.

THY Euroleague Top 16 E Grubu’nda önceki gece İsrail’in Maccabi Electra takımına Abdi İpekçi’de “tartışmalı” bir finalle kaybeden G.Saray Liv Hospital’ın coachu Ergin Ataman, Euroleague Hakem Komitesi’nin Yunanlı Başkanı Kostas Rigas’a ateş püskürdü. Rigas’la maç gecesi mesajlaştığını belirten Ataman, Rigas’ın kendisine “Bu pozisyonu haftanın bloğu seçtik. Ve Euroleague’in sitesine koyduk. 3 Yunan yorumcu da hakem kararının doğru olduğunu belirttiler. Sen yorumlarında haksızsın” diye yazdığını söyledi. Ataman şöyle devam etti:

‘F.BAHÇE VE EFES’E YAPILMASIN!’

“Euroleague Hakem Komitesi Başkanı Kostas Rigas, gece telefonuma mesaj atarak o bloğu gecenin bloğu seçeceklerini söyledi. Hem hakkımızı gasp ediyorlar hem de alay ediyorlar. Rigas, 3 Yunan yorumcuya danıştıklarını ve onların da bu kararın doğru olduğunu söylediğini ifade etti. Yunanlı yorumcular kim oluyor ? Ben de Türkiye’deki Euroleague hakemleriyle konuştuğumu ve kararın yanlış olduğunu söyledim. Bir tartışma içine girdik, mesajları hala telefonumda duruyor. Avrupa basketbolu, Yunan yorumcuların kararlarıyla mı yönetiliyor? Artık Turgay Demirel’in devreye girmesi gerekiyor. Bizim şansımız azaldı ama en azından çeyrek final oynama ihtimali yüksek iki takımımız Fenerbahçe Ülker ve Anadolu Efes’e bundan sonra haksızlık yapılmasın!” dedi.

‘KURAL DEĞİŞMELİ’

Maçın uzatma bölümünün son anlarında Ender’in turnikesinde Alex Tyus’ın top inşe geçtikten sonra blok yaptığını ve kararın ‘basket’ ve G.Saray lehine 2 sayı olması gerektiğini savunan Ataman; kuralların, blok sırasında düdük çalınmadığı için hakemlerin pozisyonu monitörden tekrar izlemesine olanak tanımadığını ifade ederek, “Ancak yine de hakemler bu noktada insiyatif kullanarak düdük çalıp pozisyonu yeniden izleyebilirlerdi. Bunu yapmamaları art niyetli olduklarını gösteriyor. Kuralların da yenilenmesinin gerekliliği ortada” diye konuştu.

'GALİBİYETİMİZ ÇALINMIŞTIR'

Galatasaray dün Maccabi maçıyla ilgili açıklama yaptı: “G.Saray, son şampiyon Maccabi’yi yenerken 6 saniye kala haksız bir şekilde galibiyeti çalınmıştır. THY’nin ana sponsoru olduğu organizasyonda hakemler G.Saray’ı galibiyete taşıyacak basketi ayrımcılık yaparak hatalı bir şekilde vermemiş ve tenezzül edip pozisyonun tekrarını dahi izlememişlerdir. Bu çifte standardı kınadığımızı ve hukuk çerçevesinde bütün mercilere başvurma kararı aldığımızı bildiririz.”