Yıldız golcünün bonservisini alamayan G.Saray 1,5 milyon euro'ya...

Gervinho'nun transferi için her yolu deneyen Galatasaray, oyuncuyu kiralama seçeneğine yöneldi.

Galatasaray’ın Gervinho harekâtı hız kesmeden devam ediyor.

İleri uçta Burak, sol önde Podolski, forvet arkasında Sneijder’le oynamayı planlayan Sarı-Kırmızılı ekibin teknik patronu Hamza Hamzaoğlu, sağ kanadı da Gervinho ile doldurmak istiyor. Bu doğrultuda Fildişi Sahilli forvetin kulübü Roma ile temas halinde bulunan Galatasaray Yönetimi, iki opsiyonlu teklif sundu. Bunlardan biri, kiralama formülü. Kabul edilirse, 1.5 milyon Euro karşılığında Gervinho, 1 sezonluğuna Florya’ya getirilecek. İkinci seçenek, oyuncuyu bonservisiyle transfer etmek. Bunun için de Roma’ya 6 milyon Euro’luk bir teklif yapıldı. Eğer İtalyanlar kiralama formülünü kabul etmez ve oyuncusunu bonservisiyle vermek isterse, ikinci seçeneğin gerçekleşmesi bekleniyor.

O da çok istiyor

Sarı-Kırmızılılar’ın bu transfer girişiminde elini güçlendiren konu ise Gervinho’nun Galatasaray’da oynamayı çok istemesi. Vatandaşları Eboue ve Drogba’dan sürekli olarak Cim Bom hakkında bilgi alan 28 yaşındaki oyuncunun, işleri kolaylaştırmak adına yıllık ücretini 3 milyon Euro’dan 2.5 milyon Euro’ya çektiği de gelen haberler arasında.

11 planında yok

2 sezon önce de Galatasaray’ın gündeminde bulunan, ancak 8 milyon Euro bonservis bedeli karşılığında Roma’nın yolunu tutan Gervinho, ilk sezonunda takıma müthiş katkı yapsa da, geçtiğimiz sezon yaşadığı sakatlıklar nedeniyle nispeten ikinci planda kaldı. Ligde 24 karşılaşmada 2 gol 5 asist, Şampiyonlar Ligi’nde 6 maçta 3 gol 1 asist, Avrupa Ligi’nde de 4 maçta 2 golle oynayan Gervinho, yeni sezonda Roma’nın ilk 11 planları arasında yer almıyor.