Yaralı aslan EuroCup'ta şampiyonluğa koşuyor

Galatasaray için sportif başarısızlık ve finansal sorunlarla geçen sezonda erkek basketbol takımı Avrupa’da şampiyonluğa koşuyor.

AjansHaber / ÖZEL

Galatasaray Spor Kulübü, bu sezon yaşadığı finansal sorunlar nedeniyle oldukça kötü zamanlar geçirdi. Galatasaray’ın içinde bulunduğu finansal problemler nedeniyle başta erkek basketbol takımı olmak üzere diğer branşlarda küçülmeye gidileceği de söylenmişti. Bütün bu olumsuz durumlara rağmen Ergin Ataman yönetimindeki Galatasaray Odeabank takımı, Avrupa’nın 2 numaralı kupasında finale doğru emin adımlarla yol alıyor.

2 GRUPTAN DA LİDER OLARAK ÇIKTILAR

Galatasaray Odeabank, ULEB Avrupa Kupası birinci grupta Neptunas, Nizhny Novgorod, Hapoel Bank Yahav Jerusalem, AEK Athens ve Krasny Oktyabr takımlarıyla karşılaştı. Galatasaray Odeabank bu grupta 7 galibiyet 3 mağlubiyet alarak lider çıktı. Galatasaray Odeabank birinci gruptan çıktıktan sonra ikinci grupta CAI Zaragoza, Dinamo Banco di Sardegna Sassari ve Szolnoki Olaj ile karşılaştı. N grubunda 4 galibiyet 2 mağlubiyet alan Galatasaray Odeabank, bu gruptan da lider çıktı.

SON 16 TURUNDA PINAR KARŞIYAKA’YI GEÇTİLER

Galatasaray Odeabank ULEB Avrupa Kupası son 16 turunda Pınar Karşıyaka ile karşılaştı. İlk  maçı Pınar Karşıyaka 67-64 kazandı ancak İstanbul’daki karşılaşmayı 72-59 kazanan Galatasaray Odeabank turu geçen taraf oldu.

BAYERN MÜNİH’İ GEÇEN GALATASARAY YARI FİNALDE

ULEB Avrupa Kupası’nda çeyrek finale kalan Galatasaray Odeabank, Almanya’nın Bayern Münih takımı ile kıyasıya mücadele verdi. Almanya’daki karşılaşmayı ev sahibi takım 99-89 kazanarak çok önemli bir avantaj elde etti. Galatasaray Odeabank, Abdi İpekçi’deki karşılaşmada Bayern Münih’i 72-59 yenerek yarı finale kaldı.

Galatasaray’ı yarı finale götüren karşılaşmaya McCollum damga vururken, Davis ile Micov da önemli skor katkısı sağladılar. Maçtan sonra açıklama yapan Ergin Ataman, yaşanan terör olaylarını hatırlatarak, "Ülkemizin yaşadığı sıkıntılı günler var. Aynı şekilde dünyada insanlık adına işlenen büyük cinayetler var. Psikolojik olarak zor bir gündü. Burada çıkıp oynamak zorundaydık. Esas büyük teşekkürü, bu şartlara korkusuzca buraya dolduran taraftarımıza teşekkür ediyorum. ‘Vatan sana canım feda' diyerek korkusuzca buraya geldiler" dedi.

“KUPAYI TÜRKİYE’YE GETİRECEĞİZ”

Kupayı İstanbul'da kaldırmak istediklerini dile getiren Ataman, "Önümüzdeki salı günü yarı final başlayacak, ara yok. İlk maçı İstanbul'da oynayacağız, aynı atmosferi oluşturup inşallah finali oynarsak ki finali İstanbul'da oynayacağız. Finalin ikinci maçı İstanbul'da olacak. Buna konsantre olmamız lazım. Önümüzde iki takım daha var, inşallah bu kupayı Türkiye'ye getireceğiz" şeklinde konuştu.

GALATASARAY'DAN MÜTHİŞ ZAFER

"PODOLSKİ OĞLU İÇİN ENDİŞELİ"

BALOTELLİ İDDİASI

YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haberlerin tüm hakları AjansHaber’e aittir. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz. AjansHaber tarafından üretilen haberlerin kaynak gösterilmeden kullanılması, 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu’nun 36 ve 37. maddesine aykırıdır ve suç teşkil etmektedir. Ayrıca internet ortamında yapılan yayınların düzenlenmesi ile ilgili olarak 4 Mayıs 2007 tarihinde kabul edilen 5651 sayılı internet yasasına göre de bu durum cezai işlem gerektirmektedir.