Yabancı basın bizim hakkımızda hikayeler üretiyor!

Fenerbahçe Basketbol Takımı'nın başarılı koçu Obradovic "“Herkes bizim hakkımızda hikayeler üretiyor. Özellikle yabancı basında ve yabancı ülkede. Bunlar doğru değil. Biz normal bütçeye sahip olan, normal bir takımız" dedi.

Fenerbahçe'nin başarılı antrenörü Obradovic, birçok konuda çarpıcı açıklamalarda bulundu.

İşte Obradovic’in birbirinden ilginç sözleri;

‘En zoru bizimkiydi’

“Kuralar çekildiği zaman, en zorlu gruba biz düşmüştük. Zorlu bir grubu birinci bitirdiğimiz için mutluyum. Khimki maçında takım ruhu sergiledik. Belki çok iyi oynamadık ama savaştık, ruhumuzu, karakterimizi ortaya koyduk. İddiamız olmayan bir maçta böyle bir reaksiyon göstermek önemliydi. Ben, motivasyona inananan biriyim. Başarılı olmak için tek yol, motive ve konsantre olmak.”

‘Dönüm noktasıydı’

“Yaz dönemi çok sıkıntılı geçti. Takımın neredeyse tamamıyla hiç beraber olamadık. Sadece antrenman yapmak için başka oyuncuları takıma dahil ettik. İlk turda Strasbourg maçı dönüm noktasıydı. Çok kritik bir andı. Bu yenilgi bize çok yardımcı oldu. Takım olmamızı sağladı. Top 16 hedefti, şimdiki hedefimiz son sekize kalmak. Ardından da Final Four’da olmaya çalışacağız.”

‘Kadromuz derin değil’

“Problemlerimiz var. Çok derin bir ‘bench’ yok. Genç çocuklarımız var. İyi çalışıyorlar. Ama katkıları daha fazla olmalı. Umuyorum ki olacak. İyi, kötü oynayabilirler ama maksimumu vermeleri gerek. Avrupa’da bu kadar genç çocukla oynayan başka bir takım yok. Ben herkesten yüzde 100’ünü vermesini bekliyorum. Bunu yapmadıkları zaman çok kızıyorum.”

‘Transferi konuşmadık’

“Top 16 öncesi transferi konuşmadık. Öncelikle elimizdeki mevcut oyunculara çok güveniyorum. Karar vermek için ve transferi tartışmak için zamanımız olacak. Sadece oyuncu almak için transfer yapmayacağız. Herkes şunu bilmeli; takıma katkı verecek, yardımcı olacak kapasitede bir isim olmalı ki transfer yapalım.”

‘Gurur duyuyoruz’

“Fiyatlara zam gelmesine rağmen sezonluk biletlerde artış oldu. Biz bununla gurur duyuyoruz. Ama benim bir hayalim var. 10 bin kombine bilet istiyorum. Sezon öncesi 10 bin kombile bilet satabilirsek çok mutlu olurum. Umarım bu hayalim gerçekleşir.”

‘Taraftarla yaptık’

“TOP 16’ya kalarak ilk hedefimize ulaştık. Taraftarlarımıza teşekkür ediyorum. Bu beraber gerçekleştirdiğimiz bir şeydi. Bizi daha çok destekleyeceklerine inanıyorum. Taraftarımız bilmeli ki artık işimiz daha zor.”

‘Oldukça ateşliler’

“Bizim taraftarla aramızda bir bağ var. Bu çok önemli. Ülker Arena’da bir basketbol atmosferi yarattılar. Bütün rakiplerimiz de bunu biliyor. Orada çok ateşli bir taraftar kitlesi ve rakipler için zor bir atmosfer var.”

‘Tek amaçları baskı yaratmak’

Yabancı basının, baskı yaratmak için hikayeler ürettiğini söyleyen Obradovic şu örneği verdi: Real Madrid maçı sonrası bize, ‘Bütün seyahatlere özel uçakla gidiyormuşsunuz!’ dediler.

“Herkes bizim hakkımızda hikayeler üretiyor. Özellikle yabancı basında ve yabancı ülkede. Bunlar doğru değil. Biz normal bütçeye sahip olan, normal bir takımız. Bu durumdan da memnunuz ve bize bu olanakları sağlayan herkese teşekkür ederim.”

‘Gerçekten inanıyorlarsa sorun yok’

“Ama zengin kulüpler arasında değiliz. Mesela Real Madrid maçı sonrası, ‘Türkiye’ye dönüyor musunuz’ diye sordular. ‘Hayır. Otele gidip uyuyacağız. Yarın İstanbul’a döneceğiz’ dedim. ‘Nasıl yani, sizin özel uçağınız yok mu, bütün seyahatlere özel uçakla gidiyormuşsunuz’ dediler. Bunları bizim üzerimizde baskı yaratmak için başka ülkelerdeki insanlar üretiyor. Fenerbahçe’nin geçmişine bakın. Sadece bir tane ‘Final-Four’ var. Biz favori değiliz. Eğer bizi favori gösterenler buna gerçekten inanıyorlarsa benim için problem yok. Ama baskı yaratmak için bu tip şeyler üretiyorlar.”