Wesley Senijder hakkında flaş karar!

Galatasaray ile henüz yeni sözleşmeye imza atmayan Sneijder, sarı kırmızılı kulüpten ayrılma kararı aldı.

Galatasaray ile geçen sezonun başından beri sözleşme yenilemek istediğini defalarca tekrarlayan sarı-kırmızılı takımın Hollandalı yıldızı Wesley Sneijder'le ilgili şok bir iddia ortaya atıldı.

Fotomaç Gazetesi'nin iddiasına göre; Galatasaray yönetiminin, UEFA'ya 'Finansal Fair-Play' konusunda verdiği söz ile birlikte ortaya çıkan ortam, 'Sniper'ı 'devam etme fikrinden' vazgeçirdi. Sarı-kırmızılı takımın, şu anki kadrosu ile UEFA boyutunda katılacağı herhangi bir organizasyonunda başarılı olma fikrine inanmayan Hollandalı futbolcu, bu nedenle 'nikah tazeleme' düşüncesinden caydı. Hatta Wesley Sneijder'in, menajeri Guido Albers aracılığıyla Aslan'ın bu fikrini Başkanı Dursun Özbek ve yönetimine de ilettiği ifade edildi.

İkna çabaları sürecek

Uefa'ya kontratında 'yüksek ücret yazan oyuncuların elden çıkartılması' konusunda garanti veren Galatasaray yönetimi, Sneijder'in bu kararıyla hem zorda kaldı, hem de rahatladı. Ancak Özbek ve yönetiminin, 15 Eylül'de UEFA ile yapacağı toplantı sonrası 'Sniper' ile bir görüşme daha yaparak, sözleşmesini uzatması için ikna etmeye çalışacağı da ileri sürüldü. Bu arada Sneijder'in menajeri Guido Albers'in, eski başkan Ünal Aysal ile bir görüşme yaparak, kendisine 1 yıldır verilen sözlerin tutulmamasıyla ilgili şikayette bulunduğu iddiası da gündeme bomba gibi düştü.

Taraftar imzayı bekliyor

Aslan'a geldikten sonra 'tribünlerin sevgilisi' haline gelen Wesley Sneijder ile hala sözleşme yenilenmemesi, taraftarları çileden çıkartıyor. Camianın beklentisi bir an önce imzaların atılması.

106 maçta 37 gol attı

2012-13 sezonunun devre arasında İnter'den gelen Sneijder, G.Saray'da 106 karşılaşmaya çıkarken, bu mücadelelerde toplam 37 golü rakip filelere yolladı.