Vekiller derbiye kilitlendi. İşte tahminler…

Gözler hafta sonu oynanacak Fenerbahçe-Galatasaray derbisinde. AjansHaber, milletvekillerine derbi tahminlerini sordu.

Feridun CESUR / ANKARA 

Başörtüsü tartışmaları, öğrenci evleri ile ilgili açıklamalar ve Mustafa Sarıgül’ün CHP’ye katılımı ile ilgili haberlerin yoğunlaştığı şu günlerde, vekillere hafta sonunda oynanacak derbiyi ve skor tahminlerini sorduk. Vekiller, zamanlarının en büyük kısmını ülke sorunlarına ayırsa da birçoğunun taraftarı olduğu bir takım var. Pazar günü dünyanın en önemli derbilerinden biri yaşanacak. Skorun ne olacağını kestirmek mümkün olmasa da vekiller centilmence bir mücadele olmasını dileyerek kendi takımlarına daha fazla şans veriyor.

“BARIŞ İÇERİSİNDE GEÇSİN YETER”

Kültür ve Turizm eski Bakanı AK Parti İzmir Milletvekili Ertuğrul Günay: Skor ile ilgili bir tahminde bulunmak istemiyorum fakat müsabakanın dostluk içerisinde, barış içerisinde geçmesini diliyorum.

“GALATASARAY KAZANSIN İSTİYORUM”

CHP Ankara Milletvekili Levent Gök: Önce dostluk kazansın diliyorum. Bu arada herhangi bir şekilde, bir spor kulübünün genel kurulunun verdiği iradeye; siyaseten müdahale edilmesi ve seçilen başkanını engellemek için yasal işler yaparak kulüplerin geleceğini yönlendirme günlerinin bir daha yaşanmayacağını düşünerek dostluk kazansın diyor ve bir Galatasaraylı olarak Galatasaray kazansın istiyorum.

“KAVGASIZ BİR MAÇ OLSUN”

MHP Grup Başkanvekili Yusuf Halaçoğlu: Futbol seyretmem, iki takımın da durumuyla ilgili bilgim yok. İnşallah kavgasız gürültüsüz bir müsabaka olur.

“FENERBAHÇE KAZANMALI”

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu: Maçın centilmence geçmesini diliyoruz. Statta yerimizi alacağız zaten. Galatasaray’a başarılar diliyoruz fakat bir Fenerbahçeli olarak Fenerbahçe’nin kazanmasını istiyorum. 

“2-1 FENERBAHÇE ALIR”

AK Parti Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş: Ben Fenerbahçeliyim. Fenerbahçe’nin kazanmasını da isterim. Ama şu anki durumda Fenerbahçe’nin kesin kazanacağı söz konusu değil. Gönlümden geçeni sorarsanız tabi ki Fenerbahçe’nin galibiyeti. Skor tahminimi soracak olursanız; 2-1 Fenerbahçe alır diyorum.

“MAÇ BERABERE BİTER”

AK Parti Zonguldak Milletvekili Ercan Candan: Berabere kalacağını düşünüyorum. Ben Trabzonsporluyum. Futbolun artık dostluk içerisinde oynanmasını arzu ediyorum.

“İYİ OYNAYAN KAZANIR”

AK Parti Niğde Milletvekili Ömer Selvi: İyi oynayan kazanır. Ben Galatasaraylıyım. Gönlümüz Galatasaray’dan yana ama hak eden kazansın diyorum. 

“2-1 FENERBAHÇE ALIR”

CHP’li Kenan Malkoç: Bir Fenerbahçeli olarak Fenerbahçe’nin kazanmasını istiyorum. Siyasetteki açıklamalarım da hep barış ve kardeşlik üzerinedir. Bu maçta da barış ve kardeşlik olmasını istiyorum. Türkiye’mizin iki güzel takımından hangisi iyiyse, hangisi çok çalışıyorsa o kazansın diyorum. Ama tabi gönlüm Fenerbahçe’nin kazanmasından yanadır. Skor tahminim ise 2-1. Tabi ki Fenerbahçe’nin kazanacağını düşünüyorum.