Ünal Aysal kritik Divan Kurulu Toplantısı'nda konuştu

Galatasaray Başkanı Ünal Aysal, Sarı-kırmızılı kulübün Divan Kurulu Toplantısı'nda konuştu.

GALATASARAY'DA KRİTİK TOPLANTI

Galatasaray yönetiminden TT Arena'daki zirveye Aysal'ın yanı sıra İkinci Başkan Özkan Olcay, Genel Sekreter Adnan Nas, yönetim kurulu üyeleri Mehmet Cibara, Necati Demirkol, Mete İkiz, Ümit Özdemir, Ebru Köksal ve Mehmet İpekdokuyan katıldı. Ayrıca Galatasaray Kulübü İcra Kurulu Başkanı Lutfi Arıboğan ve Galatasaray Genel Koordinatörü Faruk Işık da toplantıda hazır bulundu.

Galatasaray camiasının ileri gelenleri başkan Ünal Aysal'ın kulübün mali yapısını düzeltemediğini ancak futbolda elde edilen 2 şampiyonluk ile yönetimini ayakta tuttuğunu öne sürerek, başkan Ünal Aysal'ın oluşturmaya çalıştığı yeni şirket yapılanmalarına şüpheyle bakıyor.

"GAYRİMENKUL SATIŞI OLMAYACAK"

"Bizim üç konuda istediğimiz yetkiler için endişeler olmuş. Birincisi Riva Konusu... Burada ciddi bir yanlış anlaşılma var. Biz hiçbir gayrimenkulümüzü satmak niyetinde değiliz. 3,5 yıldır Riva'yı satmadığımıza göre; bunu isptal etmiş oluyorum. Yapmak istediğimiz çok açık; gayrimenkullerimiz orada duruyor, bir taraftada 300 milyon dolarlık borcumuz var. Bu borç 2011 yılından beri var. Bu borcu daha ne kadar taşıyabiliriz, bu mümkün değil. Ben bu borçları istemiyorum."

"BORCUMUZ 10 MİLYON EURO ARTTI"

"Galatasaray battı deniyor, 81,4 milyon dolar kur farkı ödedik. Sportif gelirlerle borçları ödeme imkanımız yok. Varlıklarımızı kullanarak bu borçları ödeyebiliriz. Bu ekonomik kriz döneminde Türkiye'de spor kulüpleri içerisinde yaşama şansı olan tek kulüp Galatasaray'dır. Geldiğimizde 328 milyon dolar borcumuz varmış. Şu an borcumuz 10 milyon dolar artmış."

"Ciddi bir güven ortamına ihtiyacımız var çünkü projelerimiz güven bazında yapılabilir. Ben geçmiş dönemdeki borçları şu veya bu şekilde sorgulamam, sorgulayamam. Bu kadar organize saldırı varken, bu tip projeleri yapmamız mümkün değil. Bu projeler, seçtiğiniz insanlara güvendiğinizde gerçekleşir."

BASKETBOL AŞ KONUSU

"Bir an önce banka ve piyasa borçlarından kurtulmalıyız. 70 milyon Euro'luk sermaye artırımımız spekülasyonlar nedeniyle çöpe gitti. Basketbol A.Ş'yi kurup gücümüzü artırıp, Galatasaray markamızı daha da güçlendirmeyi öneriyorum.Basketbol şubesini küçültmemiz mümkün değil. Daha fazla güçlendirmeliyiz. Basketbol şubesi için 33 milyon lira cebimizden harcıyoruz. Genel Kurul'da basketbol şubesini kaldırın derseniz emrinize amadeyim. (Bu söze üyelerden tepki geldi)."

"BAŞARI DEMEK KOLAY, BEDELİNİ ÖDEMEK LAZIM"

"Transfere çok para harcandı deniyor. Evet, harcandı. Başarı, başarı, başarı deniyor. Bunun bedelini ödemek lazım."

IŞIN ÇELEBİ OLUMSUZ OY İSTEDİ

Toplantıda ilk olarak söz alan Galatasaray Kulübü eski İkinci Başkanı Işın Çelebi, sarı kırmızılı kulübün hisselerinin özelliğini belirtip, yönetimin istediği yetkinin verilmemesini talep ederek "Bu A tipi hisseler bizim namusumuz, namusumuz, Galatasaray olarak namusumuz. Bu yüzden negatif yönde oy kullanmanızı rica ediyorum" dedi.

EĞER DESTEK GELMEZSE...

Mali yapı, futbol takımı kadrosu ve futbolcu maliyetlerinden bahseden Ünal Aysal, Hayri Kozak'ın sorusuna çok sert ve tehditkar bir şekilde cevap verdi. 2016'ya kadar görevde olacağını fakat 2016'dan sonra yaşlandığı için artık başkanlığa devam etmeyeceğini açıklayan Aysal "Hayri kardeşimin tuzağına düşmeyeceğim. Bana destek verilmediği taktirde 2016'ya kadar görevimin başındayım ama 2016'dan önce istifa etmeyeceğim diye bir şey demedim. Son kararımı yarın yönetim kuruluyla oturur konuşur sonra veririm" dedi.