Umut attı olay oldu!

Bu sezon Spor Toto Süper Lig'de bu maça kadar evinde kazanamayan Galatasaray, Gaziantepspor'u Podolski ve Umut Bulut'un golleriyle 2-1 yenmeyi başardı.

Geçtiğimiz hafta Trabzonspor'u deplasmanda mağlup ederek moral bulan Galatasaray, bu hafta Gaziantepspor'u evinde ağırladı.

Arena'da yine tribünler dolmadı. Taraftarlar maça beklenen ilgiyi göstermedi, tribünlerde büyük boşluklar oluştu.

Karşılaşmanın ilk dakikalarında tempo düşüktü. Bu dakikalarda gol pozisyonu olabilecek bir tehlike yaşanmadı.

7. dakikada hızla Galatasaray ceza sahasına giren Gaziantepsporlu Abuda, sert ve tehlikeli bir şut çıkardı. Kaleci Muslera, köşeden güçlükle topu çıkardı.

Muhammet Demir perdeyi açtı

10. dakikada Chibuike'nin asistinde kalenin hemen önünde bekletmeden vuran Muhammet Demir, ağları havalandırdı ve perdeyi açtı.

Denayer verdi, Podolski tamamladı

Gaziantepsporlu futbolcular golün sevincini yaşayamadan sahneye Podolski çıktı. Alman futbolcu Denayer'in güzel asistinde topu ağlarla buluşturdu, mücadeleye eşitliği getirdi.

Galatasaray, bu golün ardından rakip kaledeki baskısını artırdı. Sarı-Kırmızılı takım, 13. dakikada Yasin Öztekin'in ceza sahası içinden çektiği sert şutla ikinci gole çok yaklaştı ancak kaleci Karcemarskas topu çeldi.

Maçta şimdiye kadar iki sarı kart çıktı. Biri Gaziantepsporlu Larsson'a verildi. İkinci sarı kartı ise 19. dakikada rakibine yaptığı sert müdahale sonrası Semih Kaya gördü.

27. dakikada kazanılan köşe atışı sonrası topun başına Sneijder geçti. Hollandalı yıldızın içeriye ortaladığı topa kale dibinde Semih Kaya vurdu. Kaleci Karcemarskas kontrolü elinde tutarak tehlikeyi önledi.

35. dakikada Yasin Öztekin, ceza sahası içerisinde kaleyi sol çaprazdan gören bir noktadan çok sert vurdu. Karcemarskas topu güçlükle çeldi. 37. dakikada Jose Rodriguez, sarı kart gördü.

40. dakikada Podolski'nin pasında topla buluşan Umut Bulut, altıpasta dar açıdan vurdu, top az farkla auta gitti.

44. dakikada Carole'ün pasında kaleyi görür görmez vuran Wesley Sneijder'in şutu az farkla auta gitti. Hakem Alper Ulusoy, ilk yarının sonuna 1 dakika daha ilave etti. Kalan sürede başka gol sesi çıkmadı. İlk yarı 1-1'lik eşitlikle tamamlandı.

Galatasaray, ikinci yarıya hızlı başladı. Ceza sahasının hemen gerisinden sert bir şut çıkaran Sneijder, çerçeveyi bulamadı.

48. dakikada Sneijder'in köşe vuruşu sonrası arka direkte Podolski golle burun buruna geldi. Alman futbolcu topa dokunamayınca net bir gol fırsatı kaçtı.

Arena'da penaltı sesleri

53. dakikada Gaziantepsporlu Muhammet Demir, rakip ceza sahasında yerde kaldı. Muhammet penaltı beklerken karşılaşmanın hakemi devam dedi.

Wesley Sneijder, 55. dakikada ceza sahasına oldukça uzak bir noktadan çok iyi bir şut çıkardı. Top az farkla auta gitti.

Beklenen gol Umut Bulut'la geldi

56. dakikada Hakan Balta'nın nefis pasında Umut Bulut kaleciyle karşı karşıya kaldı. Umut, önündeki topa bekletmeden vurarak Karcemarskas'ı avladı ve takımını 2-1 öne geçirdi.

Mücadelede ilk oyuncu değişikliğini Gaziantepspor gerçekleştirdi. 60. dakikada Antep ekibinde Orkan oyundan alındı. Orkan'ın yerine Mustafa Durak dahil oldu.

66. dakikada Yasin Öztekin, topu kalenin önüne çok iyi gönderdi. Umut Bulut, müsait pozisyonda topu kalecinin ellerine verdi.

Lukas Podolski, 69. dakikada elle oynadığı gerekçesiyle sarı kart gördü.

71. dakikada Chibuike, sağ kanattan ceza sahasına sert ve tehlikeli bir orta yaptı. Kaleci Muslera, rahat bir şekilde topa hakim oldu ve tribünlerden alkış aldı.

Galatasaray, ilk oyuncu değişikliğini 72. dakikada gerçekleştirdi. Yasin Öztekin kenara gelirken yerine Jem Karacan dahil oldu.

Gaziantepspor, 77. dakikada gole yaklaştı. Orkan'ın yerine oyuna giren Mustafa Durak, ceza sahası içerisinden etkili bir şut çıkardı. Muslera, soğukkanlı bir şekilde tehlikeyi önledi.

Galatasaray, ikinci oyuncu değişikliğini 78'de gerçekleştirdi. Podolski oyundan alındı, yerine Sinan Gümüş girdi. Umut Bulut, 83. dakikada Elyasa'ya yaptığı müdahalenin ardından sarı kart gördü.

Hamza Hamzaoğlu, 89. dakikada Sneijder'i oyundan aldı. Genç hoca, Hollandalı futbolcunun yerine Emre Çolak'ı sahaya sürdü.

Karşılaşmanın kalan dakikalarında başka gol sesi çıkmadı. Galatasaray, Süper Lig'in 6. haftasında Gaziantepspor'u 2-1 mağlup ederek üç puanı hanesine yazdırdı.