UEFA'nın uyarısından sonra transferde yeni yöntem

Fenerbahçe, UEFA'nın Finansal fair-play uyarısının ardından transferde bonservisi olmayan kaliteli isimlere yöneldi.

Geçtiğimiz sezon kadroda büyük bir değişim yaşayan ve yıldız isimleri yüksek bonservis bedelleriyle kadrosuna katan Fenerbahçe, istediği başarıyı yakalayamamıştı. Fenerbahçe’nin bütçeyi zorlayan yüksek maliyetli transferleri sonrası UEFA, sarı lacivertli kulübe finansal fair play kuralları içinde kalması için uyarı yapmıştı.

UEFA’nın uyarısının ardından bu transfer döneminde Fenerbahçe, geçen seneye göre farklı bir politika izliyor. Geçen sezon gibi yüksek bonservis verilerek transfer yapmak yerine kulüpleriyle sözleşmesi sona eren ve bonservis bedeli ödenmeyecek isimlere yöneldi.

BONSERVİS ÖDENMEYEN YILDIZ İSİMLER GELDİ

Fenerbahçe’de sözleşmesi sona eren Kadlec, Bruno Alves, Caner Erkin, Gökhan Gönül ile yollar ayrıldı. Luis Nani de 8.5 milyon Euro karşılığında Valencia’ya transfer oldu. Fenerbahçe, Gökhan Gönül’ün yerine PSG’den ayrılan Hollandalı futbolcu Gregory Van der Wiel’i transfer etti. Stoper pozisyonuna Schalke 04 ile sözleşmesi sona eren Roman Neustader’i alan Fenerbahçe, son olarak da Liverpool’dan Martin Skrtel’i 5 milyon Pound bonservis ücretiyle transfer etti.

Fenerbahçe defansa yaptığı transferlerle dikkati çekerken Spor Toto Süper Lig’de Sivasspor ile oldukça başarılı olan Aatif Chahechouhe’u da sarı lacivertli takıma katıldı.

SOL BEKE İSMAİL KÖYBAŞI TAKVİYE EDİLDİ

Caner Erkin’in İnter’e imza atmasından sonra sol bek pozisyonunda tek ismin Hasan Ali Kaldırım olması, bu bölgeye takviye ihtiyacı doğurmuştu. Fenerbahçe sol bek için de Beşiktaş’la sözleşmesi biten ve takımdan ayrılan İsmail Köybaşı’nı transfer etti. Fenerbahçe İsmail’i de transfer ederek hem bonservis ödemedi hem de Gökhan Gönül’ün Beşiktaş’a gitmesinin ardından rakibine çalım attı.

HEDEF ŞAMPİYONLAR LİGİ GRUPLARI

Fenerbahçe, bonservissiz futbolcuları alarak hem bütçesini rahatlattı hem de UEFA’nın finansal fair play kuralları içinde kalmayı başardı. Şampiyonlar Ligi’nde ön eleme turu oynayacak sarı lacivertli takım gruplara kalarak önemli bir geliri de elde etmek istiyor.

Şampiyonlar Ligi gruplarına katılmak için iki ön eleme turunu başarıyla geçmesi gereken Fenerbahçe, 3. ön eleme turuna seri başı olarak katılacak. Sarı lacivertlilerin muhtemel rakipleri şöyle;

Steaua Bükreş (Romanya)

Monaco (Fransa)

Young Boys (İsviçre)

Rostov (Rusya)

PAOK (Yunanistan)

Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu kuraları ise cuma günü çekilecek. Seri başı olarak kura çekimine katılacak olan Fenerbahçe, ilk maçını 26-27 Temmuz’da deplasmanda, rövanşı ise 2-3 Ağustos'ta Kadıköy'de oynayacak.

YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haberlerin tüm hakları AjansHaber’e aittir. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz. AjansHaber tarafından üretilen haberlerin kaynak gösterilmeden kullanılması, 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu’nun 36 ve 37. maddesine aykırıdır ve suç teşkil etmektedir. Ayrıca internet ortamında yapılan yayınların düzenlenmesi ile ilgili olarak 4 Mayıs 2007 tarihinde kabul edilen 5651 sayılı internet yasasına göre de bu durum cezai işlem gerektirmektedir.