UEFA kararını verdi

Galatasaray Juventus maçı kararı saat 13.00'te verilecek.

UEFA, Galatasaray-Juventus maının bugüğn 15.00'te oynanacağını açıkladı. Ancak İstanbul'da yoğun kar yağışı devam ediyor. Hakem Proenca ve UEFA heyeti  TT Arena'yı inceliyor, ardından son ve nihai kararını verecek. Meteoroloji ise yağışın maçın oynanması beklenen saatte azalsa da gün boyu devam edeceğini açıklamıştı. 

UEFA heyeti 10.40 itibariyle incelemelerini tamamladı ve son kararını vermek için maçın hakemleriyle toplantıya girdi. Toplantı sonunda kesin kararın 13.00'te verileceği öğrenildi. 



 

UEFA, tatil edilen G.Saray-Juventus maçının bugün oynanmasını kararlaştırdı. UEFA yetkilileri, kulüp temsilcileriyle yapılan görüşmeler sonunda karşılaşmanın bugün saat 15.00’te oynanmasına karar verdi. Ancak maçın akıbeti ile ilgili son kararı bu sabah statta incelemelerde bulunan UEFA heyeti verecek. UEFA heyetinin toplantısı statta sürüyor. Karşılaşmanın durumu saat 13:'00'te netleşecek.

Maçın oynanacağı saatlerde rüzgarın şiddetini azaltacağı belirtiliyor.

Ayrıca Şişli Belediyesi'nden 15 kişilik bir ekip geleceği, yine belediye tarafından bir kar küreme aracının gönderileceği öğrenildi. Tuzlama çalışmalarının artırılacağı belirtildi.

ZEMİN SICAKLIĞI 18 DERECE

Zemin üzerinde buz yok, sadece kar var. Zeminin sıcaklığının 18 derece olarak açıklandı. Maçın oynanma ihtimali yüksek görünüyor. Otelde bekleyişini sürdüren Juventus ekibi sabah hafif bir idman yaptı.

UEFA HEYETİ İNCELEME YAPTI

NTV Spor kanalı stadın içine girerek zeminin son halini görüntüledi. Yeşil zemin adeta beyaz bir örtüyle kaplı ve zemini temizleme çalışmaları sürüyor. Ayrıca çatıda biriken kar temizleniyor. UEFA Heyeti, Türk Telekom Arena'nın zeminini inceledi. Heyet statta toplantıyı sürdürüyor. UEFA heyeti ve hakemin vereceği karara göre maçın akıbeti belli olacak. Takımların maç oynanacak gibi stada gelecekleri de belirtildi.

Ayrıca zeminaltı ısıtma sisteminin çalıştığı bu nedenle kar kalınlığının daha ince olduğu öğrenildi.

HAVA DURUMU EDİTÖRÜ GÖKHAN ABUR'DAN AÇIKLAMA

NTV Spor Hava Durumu Editörü Gökhan Abur, bu sabah NTV Spor’da 7-10 programının canlı yayın konuğuydu.

Bugünkü hava durumuyla ilgili önemli bilgiler aktaran Gökhan Abur, Arena ile ilgili de çarpıcı ifadeler kullandı.

"Arena’nın konumu son derece yanlış. Arena Stadı yapılırkan bazı şeyler yanlış hesaplandı. Karşılaşmanın saat 15:00’te oynanacak olmasının nedeni, hava sıcaklığının o saate en yüksek değerlerine ulaşması. Ancak öğleden sonra sert esecek poyraz olumsuz hava koşullarını yeniden yaratabilir. Eskilerin bir sözü var, "Güneş çıktı, kar topluyor" diye. Bunu da göz önünde bulundurmak gerekir."

"Kuzeye bakan kale arkasında üst tarafın mutlaka rüzgar panelleriyle kapatılması lazım. Poyraz yönlü ve kuzey rüzgarlarıın içeri girmesinin önlenmesi gerekiyor. Doğalgaz bağlanamadığı için tribün ısıtılamıyor. O bölgede yağış daha etkili oluyor. Eğer ısıtıcılar çalışsaydı belki de maç oynanıp bitmişti, belki de Galatasaray’ın zaferini konuşuyor olacaktık."

UEFA ÖNCE 15:00 DEMİŞTİ

Hava ve saha şartları uygun olursa karşılaşma 15.00’te tatil edildiği 31. dakikadan itibaren başlayacak. Galatasaray ve Juventus’un maçın 15.00’te oynanması konusunda uzlaştıkları, emniyet güçlerinin de bu konuda herhangi bir itirazda bulunmadığı kaydedildi.

UEFA Medya Sorumlusu Abate statta basın toplantısı düzenleyerek teoride maçın bugün oynanması gerektiğini söyledi. Abate, “Hakemin, takım kaptanları ve teknik ekipleriyle görüşmesi sonucunda, sporcuların bu koşullarda sahada sağlık güvencelerinin olmaması nedeniyle bu karar alındı. Teorik olarak maçın bugün oynanması gerekiyor” dedi.

Galatasaray-Juventus maçı 15.00'de oynanacak açıklaması geldi ama hava durumu nasıl olacak? maçın oynanması mümkün olacak mı? İşte cevaplar

Meteoroloji'den gelen bilgilere göre bugün kar yağışı şiddetini arttırabilir. Gündüz saatlerinde azalması beklenen kar yağışının aralıklarla süreceği ve hissedilen hava sıcaklığının 0 derece olacağı belirtiliyor. İstanbul'da bugün itibariyle sabah saatlerinde başlayan kar maçın oynanmasına müsade edecek mi? buna tabiki maçın Portekizli hakemi karar verecek. Hava durumu maçın oynanmasına engel olursa maçın başka bir güne ertelenmesi de gündemde. Saat 12.00'de stadın zemininde kontrollerde bulunacak olan UEFA yetkilileri ve hakem maç ile ilgili kararlarını vereceler.

FARKLI STAT BİLE OLABİLİR

Galatasaray Basın Sözcüsü Şükrü Ergün, “UEFA maçın yarın (bugün) saat 15.00’te oynanmasına karar verdi. Polisle de bu konuda anlaşma sağlandı. Ancak hava şartlarına göre maçın 16.00’da başlama durumu da var” diye konuştu. Yönetici Sedat Doğan ise saha şartlarının bugün de uygun olmaması halinde UEFA’nın maçı başka bir stada alabileceğini ifade etti.Galatasaray Kulübü, sarı-kırmızılı taraftarların ellerindeki biletlerle maça yeniden girebileceğini duyurdu. Basın Sözcüsü Şükrü Ergün, “Bilindiği gibi biletlerin maç sonuna kadar saklanması gerekiyor. Taraftarlarımız maça kullandıkları biletlerle girebilecekler. Biletini atan taraftarlarımız maalesef giremeyecek” dedi.

NELER YAŞANDI?

TT Arena'da oynanan karşılaşmanın 23. dakikasında yoğun kar yağışı başladı. 10 dakika içerisinde saha zemini bembeyaz oldu. Portekizli hakem Pedro Proenca, kırmızı topun kullanılmasını istedi, 32. dakikada çizgiler kaybolunca maçın hakemi oyuncularla biraraya geldi ve soyunma odasına gidildi.

Öte yandan stat hoparlöründen yapılan anonsta maçın hakeminin mücadeleyi 20 dakika ertelediği duyuruldu. Aralıklarla sahaya çıkan hakem Proenca, maçı tatil etti.

SEDAT DOĞAN'DAN SON AÇIKLAMA

Galatasaray yöneticisi Sedat Doğan, dün akşamdan bu yana Arena’da devam eden yoğun mesaiyle ilgili ayrıntılı bilgi verdi.

NTV Spor’da soruları yanıtlayan Sedat Doğan, şu ifadeleri kullandı:

“Bu statta sadece sahanın temizlenmesini düşünmeyin. Kimsenin aklına gelmemiştir. Dün akşam Juventus’un, bizim, hakemin bütün formaları kirlendi. Dün gece kuru temizleme fabrikasını açtırdık, bütün formaları yıkatıp getirdik. Sahayla ilgili de şunu söyleyeyim. Bizim sahamız şu an 21 derecede ısınıyor. Dün akşam bütün kar 10 dakikada yağdı. Normalde kar düştüğü zaman yerde kalır. Fakat burada zıplıyordu. Çünkü kardan ziyade buz yağıyordu. Hakemin de sporcu sağlığı açısından oynatmakta sakınca var demesinin en önemli sebebi buydu. Şu an hem küreme çalışması devam ediyor hem de çatımızdan 20-25 cm kalınlığında kar tabakası var. Bunlar aşağıya düşüyor. Bir ekimiz de bunu temizlemek üzere çatıya çıkacak. Yetiştirmeye çalışıyoruz. Bu maçı oynamak istiyoruz.”

"ÇATIYI KAPATAMAYACAĞIZ"

“Çatının kapanması teknik olarak mümkün değil. Bu stat dört defa ihaleye çıktı. O ihalelerde çatının kapanması yoktu. Zaten çatının kapanabilmesi, sahanın da sağlıklı olabilmesi için bu sahanın dışarıya çıkıp tekrar içeriye girer vaziyette olması lazım. Biz çimi zaten ayakta tutmakta zorlanıyoruz. Şu anki açıklıklar bile yetmiyor. Güneşi alabilmemiz açısından söylüyorum. Buraya ektiğimiz çimi stadın dışına ekiyoruz, bir ay içinde dışarıya ektiğimiz iki-üç metrekarelik alanda 20-25 cm kök yapıyor. Burada 1-2 cm yapabiliyor ancak. Bizim çatıyı kapatmamız söz konusu olamaz. Çim yaşamıyor o zaman. Çimin durumundan dolayı onun üzerinde 100 kişi bulundurmak da doğru değil. Mümkün olduğu kadar maça yakın bir zamanda temizlemek zorundayız. Bunun için sabah üç kişi gördünüz. Bizim dün akşam yalnızca sahaya bakan 25-30 personelimiz vardı. Hakem öncelikle sahanın çizilerinin açılması için tailmat verdi. Topun sahada gezinmesinde sorun yoktu. İçeriye giren personel çtk hızlı şekilde sahanın çizgilerini temizledi. Şu anda da yeterince personelimiz var.”

“Bizde iki tane ısıtma var. Bir tanesi çalışıyor bir tanei çalışmıyor. Çalışmayan seyircilerimizin oturduğu bölümde mevcut olan, dört hafta önce çalışabilecek hale getirdiğimiz sistem. Bunun doğalgaz bağlantısı olmadan çalıştıramıyoruz. Bu İGDAŞ ile ilgili. Her türlü altyapıyı biz yerine yerleştirdik. Bir ay oldu. Şu an bizim sahamız iki haftadır 21 derecede çalışıyor. Çünkü 10 derecenin altına düştüğünde sahamızda sıkıntılar doğduğundan bu sistemi sürekli açık tutuyoruz. Isıtma sistemi karı eritmesi için değil, don olmaması için, çimin sağlıklı kalabilmesi için yapılmış bir sistemi.“