UEFA Avrupa Ligi'nde Fenerbahçelileri şok eden ayrıntı!

168 milyon euro'luk kadro değerine sahip olan Fenerbahçe dün Ajax ile deplasmanda 0-0 berabere kalarak puanını 5'e yükseltirken, sadece 16 milyon euro'luk kadroya sahip olan Molde, A Grubun'dan çıkamayı garantiledi.

Dün akşam UEFA Avrupa Ligi’nde oynanan maçlardan sonra özellikle temsilcimiz Fenerbahçe’nin olduğu grup ilginç bir hal aldı. Kuralar çekildikten sonra grubun en zayıf halkası olarak görülen Norveç temsilcisi Molde, 10 puan toplayarak 2.tura adını yazdırırken Ole Gunnar Solskjaer’in ekibinin maliyet olarak Fenerbahçe’nin onda biri kadar olması da dikkatlerden kaçmadı. UEFA Avrupa Ligi’nde mücadele eden 48 takım içerisinde kadro değeri en düşük kulüplerden biri olan Molde’nin mucize yaratması futbol severleri de bir hayli şaşırttı.

UEFA LİGİ'NİN EN UCUZ KADROLARINDAN BİRİ OLAN MOLDE GRUPTAN ÇIKTI

Toplam kadro değeri 16 milyon Euro olan Molde, bu alanda 48 takım içerisinde sadece S.Liberec (11,5) ve Qarabağ’ı (14) geride bıraktı.  A Grubunun lideri olan İskandinav ekibi gruptan çıkmayı garantilerken düşük bütçeli kadrolar arasında R.Wien (12 puan) ile büyük bir iş başardı. Molde hariç genelde kendi ayarında olan takımların 4 maç sonunda evine döndüğü gözlemlenirken, gruplarda Partizan (23 m.e) ve S.Liberec’in (11,5 m.e) iddiasını devam ettirmesi dikkatlerden kaçmayan bir ayrıntı olarak göze çarptı.

İşte UEFA Avrupa Ligi’nde kadro değeri en fazla 25 milyon Euro olan takımlar ve gruptaki son durumları;

Molde: 10 puan gruptan çıktı (16m.e)
Qabala: 3 puan (16 m.e) *
L.Warszawa: 1 puan (23 m.e)
D.Minsk: 0 puan (19 m.e)
V.Plezen: 3 puan (25 m.e)
R.Wien: 12 puan (18 m.e) gruptan çıktı *
Groningen: 1 puan (20 m.e)
Belenenses: 4 puan (25 m.e)
L.Poznan: 4 puan (20 m.e)
Qarabağ: 4 puan (14 m.e)
Asteras: 4 puan (17 m.e)
APOEL: 3 puan (18 m.e)
Partizan: 6 puan (23 m.e)

YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haberlerin tüm hakları AjansHaber’e aittir. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz. AjansHaber tarafından üretilen haberlerin kaynak gösterilmeden kullanılması, 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu’nun 36 ve 37. maddesine aykırıdır ve suç teşkil etmektedir. Ayrıca internet ortamında yapılan yayınların düzenlenmesi ile ilgili olarak 4 Mayıs 2007 tarihinde kabul edilen 5651 sayılı internet yasasına göre de bu durum cezai işlem gerektirmektedir.