TTNET'le imzalar atıldı

Galatasaray ile TTNET arasında iş birliği anlaşması imzalandı.

Galatasaray Kulübü ile TTNET, Türk Telekom Arena'daki  tüm tribünlerde, "GS TTNET WiFi" hizmeti ile futbolseverlere yüksek kapasite ve  hızda internet erişimi sağlamak üzere işbirliği anlaşması imzaladı.

Türk Telekom Arena'da düzenlenen imza törenine Galatasaray Kulübü  Başkanı Ünal Aysal, Galatasaray Sportif AŞ Genel Koordinatörü ve İcra Kurulu  Başkan Vekili Faruk Işık, TTNET Genel Müdürü Abdullah Orkun Kaya ile Genel Müdür  Yardımcısı Mert Başar katıldı.

Türkiye'de ilk kez uygulamaya geçirilecek ve "Akıllı Stadyum" olarak  adlandırılan projesi kapsamında, 2014-2015 sezonundan 2019-2020 sezonu bitimine  kadar GS TTNET WiFi kablosuz internet hizmeti, Türk Telekom Arena'da oynanacak  tüm karşılaşmalarda aktif olacak. Basın tribünü ve localardaki misafirlerin  ücretsiz kullanacağı GS TTNET WiFi hizmetinden TTNET aboneleri, internet  paketleri dahilindeki hediye WiFi dakikaları ile faydalanabilecek. TTNET abonesi  olmayan kullanıcılar da kredi kartları ile ön ödemeli paket satın alarak bu  servisten yararlanabilecek.

Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal törende yaptığı konuşmada,  uluslararası kimliğiyle bir dünya markası olan Galatasaray ile Türkiye'nin güçlü  teknoloji markalarından TTNET ile önemli bir işbirliği yaptıklarını dile  getirerek, "Bugün Türkiye'de bir ilk olan 'Akıllı Stadyum' projesini tanıtmaktan  gurur duyuyoruz. GS TTNET WİFİ ile Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom  Arena'da taraftarımız dijital platformları ve sosyal medyayı daha kolay ve etkin  bir biçimde kullanacaktır. Göreve geldiğimiz ilk günden beri en önemli  amaçlarımızdan biri Galatasaray'ımızın dünya takımı olması yolunda kurumsallaşma  sürecini tamamlamasıdır. Bu bağlamda ve bir kez daha dünyaya ve Türkiye'ye örnek  bir projeyle liderlik etmekten gururluyuz" ifadelerini kullandı.

TTNET Genel Müdürü Abdullah Orkun Kaya da Türkiye'nin en köklü ve en  büyük kulüplerinden Galatasaray ile işbirliği yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını  belirterek, şunları kaydetti:

"Türkiye'nin lider internet şirketi olarak internet erişimine her  yerden ulaşılmasını sağlamayı hedefliyoruz. Türkiye'nin en büyük WiFi ağı ile  kullanıcılarımıza 5 bini aşkın WiFi noktasından internet erişim hizmeti  sunuyoruz. TTNET WiFi internet hizmetimizi yeni işbirlikleri ile her geçen gün  daha da zenginleştiriyoruz. Karada, denizde ve havada sunduğumuz internet erişim  noktalarımıza, bugün bir prestij noktası olarak Türk Telekom Arena'yı ekliyoruz.  Bu işbirliğiyle, Türk Telekom Arena aynı anda binlerce kişinin internete  bağlandığı en büyük TTNET WiFi noktası olurken, tüm tribünlerinde WiFi servisi  verilen, dijital uygulamaların sunulduğu Türkiye'nin ilk akıllı futbol stadyumu  olacak. Galatasaray Kulübü ile bir ilki gerçekleştirerek bu hizmeti,  futbolseverlere ve taraftara taşımaktan gurur duyuyoruz. GS TTNET WiFi hizmetimiz  sayesinde futbolseverler yüksek hızda kablosuz internet deneyimi yaşayacak. WiFi  internet hizmetini yeni işbirlikleri ve yeni prestij noktaları ile  zenginleştirmeye devam edeceğiz."

Faruk Işık da Türk Telekom Arena'da taraftarların internet erişimini  kolaylıkla yapabilmeleri için 335 adet erişim noktası kurulduğunu vurgulayarak,  proje için 2.8 milyon lira yatırım yapıldığını kaydetti. Işık, projeyi Spor Toto  Süper Lig'in 6. haftasındaki Fenerbahçe ile yapacakları derbi maça  yetiştireceklerini kaydetti.

Mert Başar ise dünyanın ilk uygulamalarından biri olarak  nitelendirdiği projenin teknik detaylarıyla ilgili bilgi aktarımında bulundu.