Tribünde liderlik kavgası mı var?

Fenerbahçe – Mersin İdman Yurdu karşılaşmasının öncesinde Genç Fenerbahçeliler (GFB) grubu içinde çıkan silahlı kavga farklı yorumlara neden oldu.

Muhammed Cesim IŞIK / AjansHaber

Şampiyonluk yolunda art arda kayıplar yaşayan Fenerbahçe’de, Mersin İdmanyurdu maçı öncesinde taraftarlar arasında çıkan silahlı kavga tedirginliğe neden oldu. 5 kişinin silahla yaralandığı olay sonrası GBF lideri Sefa Kalya’nın hayatını kaybetmesinin ardından ‘Liderlik kavgası mı?’ soruları soruldu.

Yaşanan olayı GBF’nin önemli isimlerinden Yücel Aslan AjansHaber’e değerlendirdi. Kamuoyundaki iddialarını asılsız olduğunu söyleyen Aslan, kavganın nedenlerini açıklayarak, GFB içindeki liderlik görüşünü de belirtti.

Genç Fenerbahçelilerin önemli isimlerinden Yücel Aslan, AjansHaber’e şu değerlendirmelerde bulundu:

“KAMUOYUNDAKİ İDDİALAR TAMAMEN ASILSIZ, OLAYIN SEBEBİ İSE…”

Biz bu konuyla alakalı açıklamayı yaptık. Kamuoyunda geçen iddiaların kesinlikle maç öncesi yaşanan olaylarla alakası yoktur.  O olay, oradan geçen bir kıza laf atma sonucu çıkan bir ağız münakaşası  ve ardından yaşanan bir olaydır. Ağız münakaşasının ardından da hiç tanımadığımız, bizimle alakası olmayan ne idüğü belirsiz birisi tarafından;  laf atılan kızın arkadaş grubu üzerine ateş açılmıştır. Meydana gelen olayın kamuoyunda geçen iddialarla hiçbir ilgisi yoktur.

Olay mahallinden kız ve arkadaşları geçiyor ardından kıza laf atılıyor ve laf atma sonucu kızın arkadaşları ile diğer taraf arasında tartışma yaşanıyor ve karşı taraftan birisi silahını çekip rastgele gençlerin üzerine ateş açıyor, konu bu.

“TRİBÜNDE KİMSENİN REİSLİK GİBİ BİR DERDİ YOK”

Hiçbir şekilde aramızda bir tribün reisliği kavgası yoktur. Biz zaten bu durumu yaptığımız koreografi ile dile getirdik. ‘Son reis, Sefa reistir’ şeklinde bir koreografi yaparak bu iddialara zaten cevap verdik.  Bizim öyle bir saplantımız kesinlikle yok.  İşte reislik olsun, söz sahipliği olsun gibi kavgalarımız hiç olmadı. Sadece çözemediğimiz bir konu hakkında büyükler nezdinde fikir alışverişleri ve istişareler yapılıyor. Bu grubun sözcüsü yıllardır benim ve bundan sonrada ben devam edeceğim yani demek istediğim, tribünde kimsenin makam gibi bir derdi yok. Yani içimizde tribün hakimiyeti kurmak isteyen kimse yok bunlar dışarıdan bakan insanların iddiasıdır. Bu tip şeyleri ne düşündük ne de dile getirdik.

“GFB’Yİ BEKLEYEN EN BÜYÜK TEHLİKE…”

GFB’nin yapısında herhangi bir tehlike görmüyorum. En büyük tehlike; GFB’ye hakkında yapılan dedikodulardır. En büyük tehlike, dışarıdaki tehlikedir. İnsanların aslı astarı olmayan haberleri yayması bizim için en büyük tehlikedir.  Bir kız mevzusu olduğunu nasıl öğrendiysek herkes mevzunun aslını öğrendi ama bazıları işine geldiği gibi bir taraflara çekti bu olayı. O an bu olayın kıza laf atma mevzusu olduğu söylendi ama bir başkaları da kamuoyunda geçen iddiaları yaydı.

“VURULAN ŞAHISA ‘TRİBÜNLE NE GİBİ ALAKANIZ VAR’ DİYE  SORARSANIZ GERÇEK ORTAYA ÇIKAR”

Aslında bu olayın en net tanığı o olayda vurulan şahıstır. Vurulan şahıs kimse onunla da görüşülebilir. Arayıp ‘sizin maçla, tribünle nasıl bir alakanız var’ gibi sorular sorup olayın aslını öğrenebilirsiniz. Olayın en yakın örneği o şahıstır aslında.

YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haberlerin tüm hakları AjansHaber’e aittir. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz. AjansHaber tarafından üretilen haberlerin kaynak gösterilmeden kullanılması, 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu’nun 36 ve 37. maddesine aykırıdır ve suç teşkil etmektedir. Ayrıca internet ortamında yapılan yayınların düzenlenmesi ile ilgili olarak 4 Mayıs 2007 tarihinde kabul edilen 5651 sayılı internet yasasına göre de bu durum cezai işlem gerektirmektedir.