Dörtte bir maliyete 4 oyuncu!

Fenerbahçe, 30 milyon Euro değerindeki 4 transferi 7.5 milyon Euro’ya bitirdi. Yaş ortalaması 32’den 29’a inerken, defansın boy ortalaması da 1.90’a çıktı.

UEFA Finansal Fair Play kriterleri nedeniyle transferde temkinli davranan Fenerbahçe’de nokta transferler dikkat çekiyor. Geçen sezona göre daha düşük bir bütçeyle transfer dönemine giren Kanarya, Gregory van der Wiel, Roman Neustadter, Aatif Chahechouhe ve Martin Skertel’e bonservis maliyeti olarak 7.5 milyon Euro ödedi. 30 milyon Euro’luk 4 yıldızı 4’te 1 bütçeyle kadrosuna katan Fenerbahçe, hem kâr etti hemde savunma dörtlüsünü sağlamlaştırdı.

Fenerbahçe yaş ortalamasını da düşürdü. Giden oyuncular Gökhan Gönül (31), Bruno Alves (35), Kadlec’in (31) yaş ortalaması 32.3 idi. Yeni gelen isimlerin ise yaş ortalaması 29. Defans hattının boyu da yükseldi. 3 savunmacının boy ortalaması 1.90 olması hava toplarında sarı-lacivertlilerin büyük avantajı olacak. Öte yandan Teknik Direktör Vitor Pereira’nın 4. savunmacı olarak Mehmet Topal’ı kullanabileceği öğrenildi.


SPONSOR DIEGO

Fenerbahçe 10 numara transferi için temkinli davranıyor. Sarı-lacivertlilerin gündeminde yer alan Hakim Ziyech için Twente Kulübü 8 milyon Euro’da diretiyor. Kanarya ise bu bedeli aşağıya çekmek için pazarlıklarını sürdürüyor. Younis Belhanda’nın kiralanması için Dinamo Kiev onay verdi. Ancak Fener, Diego ve Van Persie’nin satışını bekliyor.