Trabzonspor'dan Aziz Yıldırım'a FETÖ yanıtı!

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın dün katıldığı canlı yayında FETÖ'ye ilişkin açıklamalarına Trabzonspor'dan yanıt geldi.

Trabzonspor Kulübü, Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın canlı yayında FETÖ'nün Fenerbahçe'yi ele geçirmesine dair açıklamalarında Trabzonspor'a yaptığı göndermelere yanıt verdi.

Aziz Yıldırım dün katıldığı canlı yayında FETÖ'nün amacının kendisini Ergenekon'a dahil etmek olduğunu söylemiş ve örgütün Fenerbahçe Spor Kulübü'nü ele geçirme nedenlerini değerlendirmişti. Aziz Yıldırım konuşmasında Trabzonspor'un 2010-2011 sezonunun kupasını istemelerine sert çıkmış ve "Sezonun kupası Fenerbahçenindir, kupa 25 milyonundur. Yerle gök bir araya gelirse bu kupa Trabzon'a gider. 17-25 Aralık'ı inkar edenler bu kupanın Trabzon'a gideceğini hayal edenlerdir." açıklamasında bulunmuştu.

"TRABZONSPOR'UN DURUŞU BELLİDİR"

Aziz Yıldırım'ın bu sözlerine Trabzonspor'dan çok sert yanıt geldi. Trabzonspor'dan yapılan açıklamada, NTV'de Oğuz Haksever'in programında bazı konukların Trabzonspor'u hedef aldığı belirtildi ve "Trabzonspor'un 2010-2011 sezonundan bu yana şikeyle ilgili duruşu bellidir" denildi.

"ŞİKEYİ CAS VE UEFA TESCİLLEDİ"

Trabzonspor'un bu duruşundan bir sapma olmadığının belirtildiği açıklamada şikenin varlığının CAS ve UEFA tarafından da tescillendiği savunuldu.

"HAK MÜCADELESİ"

Bu süreçte Trabzonspor'un mücadelesinin bir hak mücadelesi olduğu belirtilirken taraflarınca bir camianın hedef alınmadığı vurgulandı. Kavga ortamlarından da Trabzonspor'un uzak durduğunun altı çizildiği açıklamada, "Hal böyleyken söz konusu canlı yayında camiamıza FETÖ’cü yaftası vurulmaya çalışılmıştır. Ve bu yafta ilginçtir devletimizi ve milletimizi hedef alan, bugün neredeyse tamamının yurt dışına kaçtığı FETÖ’nün savcı veya hakimleriyle kendi tesislerinde çift kale maç oynayanlar tarafından yapılmaktadır." ifadelerine yer verildi.

TRABZONSPOR CAMİASINA 'SAKİN OLUN' ÇAĞRISI

Trabzonspor camiasına yayınla ilgili sakin olunması çağrısında bulunulan açıklamada ayrıca Oğuz Haksever'e de bir çağrıda bulunularak "Sayın Oğuz Haksever’den hem cevap hakkı hem de şike süreci hakkında aynı süreyi Trabzonspor’a da vereceğini umuyoruz. Kamuoyuna saygıyla duyurulur." denildi.