Luiz Adriano Galatasaray'a gelseydi...

Yaz ayı transfer sezonunda Luiz Adriano ile ilgilenen, fakat yıldız golcüyü Milan'a kaptıran Galatasaray maddi anlamda büyük zarar etti.

Yaz ayı transfer sezonunda Burak Yılmaz ve Umut Bulut’un yanına iyi bir alternatif arayan ve Mario Gomez, Hunteelar, Llorente, Edin Dzeko gibi yıldız golcülerle ilgilenen Galatasaray, o dönem Shaktar Donetsk’te oynayan ve takımdan ayrılmasına kesin gözle bakılan Luiz Adriano’yu da listesine almıştı. Oyuncunun menajeriyle bağlantı kuran Galatasaray yönetimi Adriano’nun nabzını yoklamış, Brezilyalı yıldız için 8 milyon euro’luk bir bonservis fiyatı almıştı. Dönemin teknik direktörü Hamza Hamzaoğlu ve FFP kriterleri sebebiyle Luiz Adriano transferini askıya alan sarı kırmızılı yönetim tecrübeli futbolcunun menajerine randevu günü vermiş, ekonomik şartların oluşmaması sebebiyle verilen randevuya bile gitmemişti.

BURAK VE UMUT BEKLENENİ VEREMEDİ, MİLAN ORTA SIRA TAKIMI OLDU, ADRİANO İSE...

Galatasaray ile anlaşmaya varamayan Luiz Adriano İtalyan devi Milan ile masaya oturmuş, 8 milyon Euro karşılığında bu transfer bitmişti. Aradan geçen 5 aylık süre içerisinde her 3 cephede de çok önemli gelişmeler yaşandı. Galatasaray Burak Yılmaz ve Umut Bulut’la şampiyonluk yarışından uzak kalırken, Milan ise Juventus, İnter ve Napoli ile şampiyonluk yarışına giremedi. İki kulübün yarattığı hayal kırıklığına Luiz Adriano da katıldı. Büyük umutlarla transfer edilen Brezilyalı yıldız Serie A’da beklenen patlamayı yapamazken, Adriano’nun 18 maçta sadece 3 gol atması oyuncu hakkında olumsuz yorumları beraberinde getirdi.

ADRİANO G.SARAY'DA TUTMASA BİLE YİNE DE KÂR ETTİRİRDİ

Luiz Adriano ile yaşanan tüm bu olumsuz tabloya rağmen Milan, Brezilyalı milli futbolcudan kâr bile etti. İtalya’da gösterdiği başarısız performanstan sonra akıbetinin ne olacağı belli olmayan ve Milan’ı 8 milyon Euro içeriye sokan Adriano, henüz adı açıklanmayan Çin ekiplerinden birine 14 milyon Euro karşılığında transfer olurken, Galatasaray yönetimi hakkında ‘Galatasaray’a transfer olsaydı futbolcunun tutup tutmayacağı belli olmazdı ama 8’e alınsaydı Çin kulüplerinden birine en az bu fiyata sayıp yine kâr edilirdi’ eleştirilerini beraberinde getirdi.

YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haberlerin tüm hakları AjansHaber’e aittir. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz. AjansHaber tarafından üretilen haberlerin kaynak gösterilmeden kullanılması, 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu’nun 36 ve 37. maddesine aykırıdır ve suç teşkil etmektedir. Ayrıca internet ortamında yapılan yayınların düzenlenmesi ile ilgili olarak 4 Mayıs 2007 tarihinde kabul edilen 5651 sayılı internet yasasına göre de bu durum cezai işlem gerektirmektedir.