Trafiği rahatlatacak olan Beylerbeyi Tüneli pazartesi günü açılıyor

1970'li yıllardan bu yana trafiğe kapalı olan, Üsküdar’da Beylerbeyi Sarayı’nın altında bulunan tarihi tünel, pazartesi günü yeniden trafiğe açılıyor.

Üsküdar’da Beylerbeyi Sarayı’nın altında bulunan 1970’li yıllara kadar kullanılıp daha sonra trafiğe kapatılan tarihi tünel yeniden trafiğe açılacak.

19 EYLÜL'DE HİZMETE GİRECEK

Tünel, Beylerbeyi sahil yolu ile Üsküdar’ı birbirine bağlıyor. 230 metre uzunluğunda olan tünel, müze ve sergi salonu olarak kullanımının ardından sahil trafiğini rahatlatmak amacıyla tekrar hizmete giriyor. Bakım ve onarım çalışmaları tamamlanan tünel, 19 Eylül Pazartesi günü hizmete girecek.

BELEDİYE BAŞKANI TARAFINDAN TANITILDI

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen tarafından 4 Ağustos tarihinde kamuoyuna tanıtıldı. Tarihi tünel yolu askeri güvenlik bölgesinden geçtiği için açılış tarihi açıklanmamıştı.

50 DAKİKADAN 3 DAKİKAYA DÜŞECEK

Beylerbeyi Tüneli’nin, askeri prosedürlerin tamamlanmasıyla, sonra pazartesi günü sabah 07.00 itibarıyla trafiğe açılacağı belediye yetkilileri tarafından açıklandı.

Yapılan çalışmalarda orijinal dokusu muhafaza edilen 2.90 cm yüksekliğinde ve 150 metre uzunluğundaki tarihi tünelin trafiğe açılmasıyla 45-50 dakikada geçilen yol 3 dakikaya inecek.

ORJİNAL DOKU KORUNDU

2.90 metre yüksekliğindeki tünelin ulaşıma yeniden açılması sırasında yapılan çalışmalarda orijinal doku korundu. Beylerbeyi Sarayı’ndaki Set Bahçeleri’nin altından geçen tünelin, 1970’li yıllardan önceki işlevi yeniden canlandırılıyor. Tünel, 1970’li yıllara kadar kıyı yolunun işlevini sürdürmesini sağlarken, aynı zamanda yüksek duvarların ötesi ile Beylerbeyi Sarayı’ndaki set bahçelerin bağlantısını da kurmaktaydı.

1970’li yıllarda ulaşıma kapatılan tünel, bu tarihten sonra müze ve sergi salonu olarak kullanılmıştı. Sultan II. Mahmud tarafından 1829–1832 yılları arasında yaptırılan Beylerbeyi Sarayı Tüneli, 1970’li yıllara kadar Üsküdar’ı Beylerbeyi semtine bağlayan bir karayolu olarak kullanılmıştı.