Süper Kupa öncesi hocalar ve kaptanlardan basın toplantısı

Süper Kupa'da karşılaşacak Fenerbahçe ve Galatasaray'ın teknik direktörleri ve kaptanları, basın mensuplarının karşısına çıktı.

İSMAİL KARTAL: "SOMA'DA HAYATINI KAYBEDENLERİN YAKINLARINI ELİMİZDEN GELDİĞİNCE MUTLU ETMEYE ÇALIŞACAĞIZ"

“Öncelikle herkese iyi günler diliyorum. Yarınki kupa finaliyle ilgili, Soma’da hayatını kaybeden şehitlerimizin ailelerini, yakınlarını elimizden geldiğince mutlu etmeye çalışacağız. Her şeyin fair play içerisinde olmasını diliyorum. Yarın akşam her iki takım futbolcuları ve teknik adamlar olarak futbolun güzelliklerini yansıtarak onları mutlu etmeye çalışacağız. Cesare Prandelli’ye de hoş geldin diyor ve yeni sezonda başarılar diliyorum.”

"DERBİLERE ALIŞIK BİR İNSANIM"

“Biz Prandelli’den biraz erken geldik buraya. Sahayı kaptanla gezdik, görme fırsatımız oldu. Tabii ki daha iyi şartlarda oynanması daha iyi olurdu. Hem yardım anlamında hem de futbolun güzelliklerini sergilemesi adına. Ama bu bölgeyle örtüşmesi açısından burada oynanması gerekiyordu. Yapacak bir şey yok. Daha iyi bir zeminde sakatlık riski en aza indirilebilirdi.Kendi adıma Galatasaray derbilerine alışık bir insanım. Türkiye’yi bilen bir insanım. Rakibimle karşı karşıya hem futbolcu olarak hem de antrenör olarak çok geldim. Türkiye’deki ilk maçında Süper Kupa’yı alarak lige ve sezona iyi bir başlangıç yapmak istiyorum. Hedefimiz bu."

"DIEGO HENÜZ HAZIR DEĞİL

“Diego’nun kadroda olmamasına bir açıklık getirelim. Bizimle iki antrenmana çıktı ve daha hazır olmadığı için kadroya almadım. Kendisi ile bu konuyu görüştüm, saygıyla karşıladı. Hazır olduğu zaman oynayacaktır. Kendisi bizim için önemli bir oyuncudur. Zamanı gelince sahada olacaktır.”

CESARE PRANDELLI: "SOMA'DAKİ AİLELERİ EĞLENDİRMEYİ UMUYORUM"

 "Faullü bir maç istemiyorum. Soma'daki ailelere güzel bir maç izletmeyi ve onları eğlendirmeyi umuyorum. Bütün sorumluluklarımızı alarak bu maçı fair play içerisinde oynamak istiyoruz. İsmail Kartal'a da başarılar diliyorum. İlk maçıma Fenerbahçe karşısında çıkmak avantaj. Atmosferi bir an önce görmek için sabırsızlanıyorum. Umarım güzel bir maç olacak. Maça polemiklerle başlamamak gerekiyor. Stat bu bunu seçtiler. Buraya Soma için geldik bütün ufak detayları gözardından bırakabiliriz."

"SNEIJDER 11'DE OLACAK"

"Bildiğiniz gibi Sneijder Dünya Kupası'nı ufak bir sakatlıkla bitirmişti. Wesley yarın ilk 11'de olacak. Kendisi çok istekli ve futbola aç bu da bizim için çok iyi. Son maçlarını ben de seyrettim ve futbol dışına çıkan olaylar olduğunu fark ettim. Ben agresif takım severim ama fair play çerçevesinde olmasını vurguladım. Umarım güzel bir maç izleriz. Programda birkaç değişiklik yaptık. Öncesinden hazırdı program ancak daha fazla antrenman yaptırmak istedim. Bir takımı tam olarak hazırlamadan maç yaptırmak benim için vakit kaybıdır."

SELÇUK İNAN: "KAZANAN SOMA OLACAK"

"Bildiğiniz gibi Galatasaray-Fenerbahçe maçları başka oluyor. Ne olursa olsun yarınki maçın sonucunda Soma kazanacak. Kazanmak için geldik, kupayı kaldırmak istiyoruz. Ancak Soma'da hayatını kaybedenlere yapılacak yardım da bizim için maç kadar önemli. Emre Abi'nin dediği gibi bizim için de sorun olmaz, birlikte maç öncesinde saygı duruşunda durabiliriz."

"SOMA İÇİN DEĞER"

"Bizim amacımız öncelikle gelenlere güzel bir maç izletmek. SAdece futbolun konuşulduğu bir maç izletmek istiyoruz. Ben her maça böyle çıkıyorum. Biz de Fenerbahçe de böyle düşünürse güzel bir maç olur. Doğruyu söylemek gerekirse sağlıklı bir ortamda oynamayacağız maçı. Ama biz futbolcular elimizden geleni yapmaya çalışacağız. Hava burada çok sıcak ve nemli oluyor, ancak Soma için değer diyorum.

EMRE BELÖZOĞLU: "ÇOK DEĞERLİ BİR GÖREV İÇİN BURADA OLDUĞUMUZA İNANIYORUZ"

“Burada Süper Kupa mücadelesi için bulunsak da çok daha değerli ve önemli bir görev için bulunduğumuza inanıyoruz. Soma’da büyük acıyı yaşayan ailelerin acısını biraz daha azaltmak adına yarın Türkiye’nin iki büyük kulübü burada karşılaşacak. Yarın umarım iki büyüğe yakışır bir mücadele olur. Mutlaka bir kazanan bir de kaybeden olacak. Ama Selçuk’un da dediği gibi günün sonunda kazanan Soma olacak. Maç içinde mutlaka tansiyon inip çıkacaktır, ama umarım futbol sınırları içinde kalır."

"DAHA İYİ BİR ZEMİNDE OYNAMAK İSTERDİM"

"Son iki kupayı rakibimiz kazandı. Bu bizim için ayrı bir motivasyon olacaktır. Sonuçta bu futbol içinde kaybetmek de var. Biz iyi hazırlandık ve planlarımızı kazanmak için yaptık. Umarım kazanan biz oluruz.Türkiye’de futbol çok iyi zeminlerde oynanmıyor. Bugün de sahayı gezdim ne yazık ki güzel zemin yok. Türkiye’nin iki büyük takımının oynayacağı bir maçı daha iyi zeminde oynamak isterdim açıkçası..."