Spor Toto Süper Lig'de son viraj! Fikstür avantajı kimde?

Spor Toto Süper Lig’de son 4 maça girilirken Beşiktaş ile Fenerbahçe arasındaki şampiyonluk yarışı kıyasıya devam ediyor.

Spor Toto Süper Lig’de Beşiktaş ile Fenerbahçe arasındaki şampiyonluk yarışı nefes kesiyor. Ligde son 4 maça girilirken Beşiktaş, Fenerbahçe’nin 6 puan önünde bulunuyor. Fenerbahçe’nin deplasmanda Trabzonspor’u 4-0 mağlup ettiği karşılaşma henüz tescil edilmediği için puan durumuna yazılmadı. Beşiktaş, geçtiğimiz hafta belalısı haline gelen Akhisar Belediyespor ile 3-3 berabere kalmıştı.

Fenerbahçe’nin Trabzonspor galibiyeti de puan durumuna eklenince iki takım arasındaki fark 3’e inecek. Fenerbahçe, son 4 karşılaşmasında Gaziantepspor ve Gençlerbirliği ile Kadıköy’de karşılaşacak. Fenerbahçe, Başakşehir ve Sivasspor deplasmanlarına çıkacak.

Spor Toto Süper Lig’de 3 puanlık avantajı elinde bulunduran Beşiktaş, Kayserispor ve Osmanlıspor ile Vodafone Arena’da karşılaşacak. Beşiktaş, Galatasaray ve Konyaspor deplasmanlarına çıkacak.

Spor Toto Süper Lig’de şampiyonluk yarışını ve takımların fikstürünü AjansHaber’e değerlendiren Spor Yorumcusu Esat Yılmaer, “Spor Toto Süper Lig’de kalan maçların fikstürüne baktığımız zaman, Fenerbahçe’nin maçları biraz daha kolaymış gibi duruyor ama Beşiktaş’ın da 3 puanlık bir avantajı var. Şampiyonluk için yarışan Beşiktaş ve Fenerbahçe’nin üzerlerinde oluşan bir baskı var. Ligin son haftalarında artık günlük performanslar işin sonucu belirleyecektir. Maçın içinde işler kötü gittiğinde takımların üzerlerindeki bu baskı da artacaktır.” dedi.

Spor Yorumcusu Esat Yılmaer, Spor Toto Süper Lig’de şampiyonluk yarışını ve takımların fikstürünü AjansHaber’e şöyle değerlendirdi:

“FENERBAHÇE’NİN MAÇLARI DAHA KOLAY AMA BEŞİKTAŞ’IN 3 PUANLIK AVANTAJI VAR”

Spor Toto Süper Lig’de kalan maçların fikstürüne baktığımız zaman, Fenerbahçe’nin maçları biraz daha kolaymış gibi duruyor ama Beşiktaş’ın da 3 puanlık bir avantajı var. Ligimizde artık hangi maçın kazanılıp hangisinde puan kaybı olacağını kestirmek çok güç. Ligin en dibindeki takımın en yukarıdaki takımı yendiğini ya da puan kazandığını görebiliyoruz.

“BEŞİKTAŞLI FUTBOLCULAR BASKIDAN DAHA FAZLA ETKİLENEBİLİR”

Şampiyonluk için yarışan Beşiktaş ve Fenerbahçe’nin üzerlerinde oluşan bir baskı var. Ligin son haftalarında artık günlük performanslar işin sonucu belirleyecektir. Maçın içinde işler kötü gittiğinde takımların üzerlerindeki bu baskı da artacaktır. Özellikle Beşiktaş’ın en büyük handikaplarından bir tanesi, bu noktalarda mücadele vermiş tecrübeli oyuncularının sayısının Fenerbahçe’den az olması. Bundan dolayı Beşiktaşlı futbolcular zaman zaman bu baskıdan daha fazla etkileniyor ama futbol anlayışı olarak Beşiktaş’ın Fenerbahçe’ye oranla daha iyi bir yapıda olduğunu söylemek mümkün.

“İÇ SAHADA OYNAMAK ÖNEMLİ BİR AVANTAJ”

Takımların kendi stadyumlarında oynamaları mutlaka artı bir motivasyondur. Fenerbahçe de bu motivasyonunu Türkiye’de en iyi kullanan takımlardan bir tanesi. Beşiktaş da giderek yeni stadyumuna alışacak ve oradaki coşkulu taraftarının itici gücüyle daha etkili oynayacaktır. Beşiktaş takımı, bütün bu göçebeliğe rağmen bu noktaya gelmişse onları da kutlamak lazım, gerçekten çok önemli bir iş yaptılar.

YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haberlerin tüm hakları AjansHaber’e aittir. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz. AjansHaber tarafından üretilen haberlerin kaynak gösterilmeden kullanılması, 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu’nun 36 ve 37. maddesine aykırıdır ve suç teşkil etmektedir. Ayrıca internet ortamında yapılan yayınların düzenlenmesi ile ilgili olarak 4 Mayıs 2007 tarihinde kabul edilen 5651 sayılı internet yasasına göre de bu durum cezai işlem gerektirmektedir.