Jose Sosa, Galatasaray derbisine kilitlendi!

Spor Toto Süper Lig'de son haftalarda formunun zirvesinde olan Jose Sosa, Galatasaray derbisine kilitlendi.

Süper Lig’de son haftalara doğru vites yükselten Jose Sosa, TT Arena’da yarın oynanacak derbide Kartal’ın en önemli itici gücü olacak. Takım çalışmalarında yaptığı etkili vuruşlarla teknik ekibe güven veren Arjantinli, tüm duran topların başındaki isim olacak.

Spor Toto Süper Lig’de yarın Galatasaray’a konuk olacak Siyah-Beyazlılar’da bu mücadele öncesinde Jose Sosa fırtınası yaşanıyor....

Yeni sezonda takımın başına tecrübeli teknik adam Şenol Güneş’in gelmesinin ardından başarılı hocanın Beşiktaş’a uyguladığı hücum futboluna yüzde 100 adapte olan Arjantinli, derbi hazırlıklarındaki performansıyla TT Arena’daki maça damga vuracağını gösterdi. Belindeki problemi atlatan ve sezonun ikinci yarısına ikiz bebeklerinin heyecanıyla başlayan 30 yaşındaki futbolcu, derbi öncesinde özellikle yapılan çift kale maç ve şut çalışmalarındaki mükemmel görüntüsüyle teknik direktör Şenol Güneş’e güven veriyor.

HÜCUM HATTINDAKİ YÖNLENDİRİCİ

Takım çalışmalarında attığı birbirinden klas gollerle dikkat çeken Sosa’ya derbide özel görev verecek olan Siyah-Beyazlı teknik ekip, başarılı futbolcudan hücum bölgesinde daha fazla yararlanmayı planlıyor. Yaptığı asistlere ek olarak başta duran toplar olmak üzere ceza alanı içi ve çevresinden yaptığı bitirici vuruşlarla dikkat çeken yıldız futbolcudan kaleyi gördüğü an vuruş yapmasını isteyen Şenol hoca, ek olarak Mario Gomez’e de derbide daha fazla pozisyon yaratılmasını istiyor.

HEM ASİSTTE HEM DE FRİKİKTE LİDER

Bu sezon Siyah-Beyazlı formayla çıktığı 28 lig mücadelesinde fileleri 6 kez havalandıran Jose Sosa, ek olarak takımına 12 asistlik katkı sağlamıştı. Bu gollerin 3’ünü Kayseri, Mersin ve Rize’ye karşı frikikten kaydederek bu alanda takımının lider ismi olan Arjantinli, ek olarak yaptığı asistlerle ligin en fazla gol pası veren oyuncusu olarak ön plana çıkıyor.