Sneijder'in sözleşmesindeki sıkıntılı madde ortaya çıktı

Felipe Melo'dan sonra Sneijder'le de sözleşme yenilemek isteyen Galatasaray kulübü, Hollandalı yıldızın her yıl aldığı 1,3 milyon euro'luk imza parasını ödemek istemiyor.

Galatasaray, Felipe Melo’dan sonra Sneijder’in de sözleşmesini uzatmak için harekete geçti, Hollandalı yıldız futbolcuya önerilecek olan sözleşmenin detayları belli oldu.

Haftalardır Galatasaray’dan haber bekleyen yıldız futbolcunun menajeri Guido Albers’e önümüzdeki hafta için randevu verecek olan sarı-kırmızılılar, Melo’nun ardından bu sorunu da ortadan kaldırarak rahatlamak istiyor.
Sneijder’in menajerini İstanbul’a davet edecek yönetim, 30 yaşındaki futbolcunun senelik 3.2 milyon euroluk garanti ücretine dokunmayacak. Bu paranın yanı sıra, toplamda 500 bin euro ile sınırlı maç başı ücretinde de herhangi bir indirime gidilmeyecek.

Sıkıntılı maddeler

Yönetimin soğuk baktığı tek nokta, ilk sözleşmede yer alan her sezon için ödenen 1.3 milyon euroluk imza parası.. Mevcut sözleşme sonrasında üç yıllık yeni bir mukavele ile Sneijder’in karşısına çıkacak olan sarı-kırmızılılar, Melo’da olduğu gibi yine her sezon sonunda tek taraflı fesih maddesinde ısrar ediyor. Buna göre, kulüp veya oyuncunun devam etmek istememesi durumunda tazminat ödemesi gerekecek.