Skandal skordan sonra ilk açıklama! 'Benim yadırgadığım olay..."

Benfica U19'dan 11 gol yiyen Galatasaray U19 takımında istifa sesleri...

Galatasaray U19 Takımı'nın UEFA Gençler Ligi'nde Benfica'ya 11-1 mağlup olması sonrasında gözler sarı kırmızılı kulübün altyapısına çevrildi.

Taraftarlar arasında büyük tepkiye neden olan hezimet sonrası U19 Takımı'nın antrenörü Saffet Akyüz'ün görevden alınıp alınmayacağı tartışılıyordu.

Galatasaray taraftarlarının merak ettiği bu konuyu Galatasaray altyapısının 1 numaralı sorumlusu Futbol Akamedisi Direktörü Ahmet Akcan'a sorduk. İşte Akcan'ın Hürriyet'e yaptığı açıklamalar...

"BİR KÖTÜ SONUÇTA GÖREVDEN ALIRSAK..."

“Her gün doğruları yapmak önemli. Altyapı, 10 senelik yatırım diyoruz, eğitim diyoruz. Bir kötü sonuçta bu tavrı sergiliyorsak, biz bu genç oyunculara, hocalara neyi anlatacağız? Bakın alt yapılarımızın eksiği var... Beklenmeyen hatalar da olacak. Ancak bir kötü sonuçta hocaları görevden alırsak, o zaman altyapılarda her gün hoca değiştirmek lazım.

"İSTİFA VAR MI SORULARINI ÇOK YADIRGIYORUM"

Açıkçası benim yadırgadığım olay dünden beri gelen 'istifa var mı, görevden alma var mı' soruları. Akademilere böyle yaklaşıyorsak kimse bizden bir şey beklemesin. Türk futbolu bu yüzden kötü halde. İnşallah herkes buna bu gözle bakmayı başarabilir.

Benfica her yönüyle bizden çok iyi bir takımdı. Hem bireysel hem de takım oyunu bazında bizden ilerideler. Bu yüzden çok net üstünlük sağladılar. Bir de bizim eksiklerimizden biri demoralize olan bir yapımız var. O da devreye girince bu büyük fark ortaya çıktı. Ancak yapıcı düşünüp olaya geniş perspektiften bakmak önemli.

"AVRUPA'DAKİ AKADEMİLER İLE ARAMIZDA CİDDİ FARKLAR VAR"

Biz kimle yarışıyoruz? Avrupa takımları... Hedefimiz ne? Galatasaray Akademisi olarak en iyisine imza atmak ve onları geçmek. En iyi işleri yapmak istiyoruz. Ancak biz neredeyiz? Şu anda aramızda akademiler olarak ciddi bir fark bulunuyor. Fiziksel ve taktiksel açıdan aramızda ciddi bir fark var. Bizim işte bu farkları kapatmamız lazım. Geçmişte doğru eğitimi veremediğimiz için bu fark oluşmuş. Ve biz bugün bu farkı kabul etmeden aradaki açığı kapatamayız."