İşte Şenol Güneş'in derbi plânı

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Fenerbahçe deplasmanından çıkacak puanın formülünü söyledi.

Şenol Güneş, futbolcularına Kadıköy’de “Önce sabır” tavsiyesinde bulundu. Saha içinde gereksiz paniğin takıma zarar vereceğini söyleyen tecrübeli çalıştırıcı, gereksiz tartışma ve hakemle diyalogdan kaçınılmasını istedi.

Fenerbahçe ile ligin zirvesini belirleyecek bir maça çıkacak Beşiktaş’ta teknik heyet ve yönetim, derbinin şifresini belirledi: Sabırlı olun, sakin kalın.

Gençlerbirliği maçından sonraki basın toplantısında, takımla derbi hakkında konuşmayacağını dile getirip, Fenerbahçe karşılaşmasının diğer müsabakalardan farklı olmayacağına vurgu yapan teknik direktör Şenol Güneş, sadece gereksiz panik istemediğini dile getirdi.

Beşiktaş’a geldiği ilk günden beri takıma katkı sağlamayacak gereksiz şeylerden kaçınılması gerektiğini her fırsatta söyleyen deneyimli teknik adam, bugünkü maçta da hakemle diyaloglara girilmemesini istedi. Derbilerde görülecek erken sarı kartların tehlikesine de değinen Şenol Güneş, her oyuncunun kendi işiyle meşgul olması gerektiğini vurguladı.

Başta başkan Fikret Orman olmak üzere tüm yönetim, teknik heyetle aynı düşüncelere sahip... Fenerbahçe maçı öncesi derbiyi masaya yatıran siyah-beyazlı yöneticilerin, “Ligin en güçlü iki takımı karşı karşıya geliyor. Kesinlikle önemli bir maç ama ligin bitimine daha çok hafta var. Bu nedenle kazanan ne ligi kucaklayacak, kaybeden de ligi kaybetmiş olacak. Kadıköy’de kazanılacak her puan, mutlaka bize ciddi kazanımlar sağlayacak ama bunun için önce takımın sakin olması gerekli” diye konuştukları öğrenildi.