Santançı Galatasaray kazandı

Uzun bir süre Galatasaray'ın transfer gündemini meşgul eden Felipe Melo 3,7 milyon euro'ya İnter'e gitti.

Galatasaray tarihinin transferde belkide en zor dönemlerinden birini yaşadı. Teknik Direktör Hamza Hamzaoğlu’nun sadece 48 saat önce “Kimse gitmeyecek” demesine rağmen, Melo ve Telles’in Inter’e hem de çok iyi rakamlara transfer olması sarı-kırmızılı kulübün akıllı stratejisine bağlandı.

Özellikle Melo konusunda çok başarılı bir politika izlendi. Brezilyalı oyuncu zaten sezon sonunda gitmek istediğini bildirmişti. Her sezon başında yönetimi taraftarın önüne atan Melo’ya önce 3 sonra da 2 milyon euro getirerek istediği yere gidebileceği söylendi. Melo’nun menajerleri Mancini’nin çalıştırdığı Inter’le temas kurarken İtalyanlar kesinlikle para vermeyi kabul etmedi.

Brezilyalı oyuncu gidemeyeceğini görünce “Galatasaray’da kalmak istiyorum” diyerek yeni bir strateji içine girerek son hamlesini yaptı. İşin ilginç tarafı ise eşi Roberta İstanbul’a dönmedi, çocuklarının okul kaydı yinelenmedi. Takımın reaksiyonu da olumlu değildi. Melo artık neredeyse Florya’da tek başına idi.

Inter son gün ilk önce 500 bin euro teklif etti. Bu rakam sonra 1’e sonra ise 2’ye kadar çıktı. Masada bu kez güçlü olan Galatasaray idi. Son olarak pazarlıkta rakam 3.7 milyon euro bir seviyeye çıkarken hayır denilmesi imkansız hale gelmişti. Özetle aylarca süren santançta kazanan Galatasaray oldu.

Duygusal vedalar

Facebook hesabından paylaştığı video ve mesajla veda eden Melo, “4 yıllık tutku, zaferler, ortak aşk ve mükemmel hatıralar.. Bunların hepsi kalbimde... Galatasaray, seni ve taraftarlarımızı hiç unutmayacağım.. Galatasaray büyük bir taraftar daha kazandı... Yaşadığımız her şey unutulmazdı...” ifadelerini kullandı.

Telles de sosyal medya hesabından “Unutamayacağım bir tarih. Bana çok şey veren, kupalar kazandıran, sevinçler yaşatan bir kulüp. Taraftarımızın tutkusu için söylenecek kelime bulamıyorum” dedi.

Melo, Galatasaray’dan fesih bedeli olarak son 2 aylık maaşını ve Konya-Osmanlı karşılaşmalarının maç başı ücretinin toplamı olan 657.500 euro’yu alarak ayrıldı.