Şampiyonlar Ligi'nde kritik maçlar

Bu gece R.Madrid Galatasaray maçıyla berber Arsenal Marsilya, Celtic Milan,Basel Chelsea maçları oynanacak.

Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Ligi’nde bu haftaiçi takımlar 5. maçlarını oynayacak. Salı akşamının programında ise 2 Londra takımı ve İskoç Celtic sahaya çıkıyor Şampiyonlar Ligi’nde.

21:45′de başlayacak maçlarda Chelsea Basel deplasmanında puan ararken Premier Lig lideri Arsenal Emirates’de Marseille’i konuk edecek. Cüneyt Çakır’ın yöneteceği maçta Celtic evinde AC Milan’ı ağırlayacak.

ARSENAL MARSİLYA

Arsenal işi bitirmek istiyor. Şampiyonlar Ligi kuraları çekildiğinde adeta ölüm grubuna düşen Arsenal, evinde konuk edeceği Fransız ekibini yenerek gruptan çıkmayı son maçlar öncesinde garantilemek istiyor. Marseille’in işi çok daha zor. Henüz puanla tanışamayan Marseille prestij peşinde.

Marseille’in işi çok çok zor. Grupta henüz puanı yok ve averaj hanelerinde -6 yazıyor. Sadece 4 gol atabilen takımın üst tura çıkma şansı yok, UEFA için ise matematiksel olarak devam eden şansları var. Son 2 maçlarını farklı kazanıp averajlarını + yaparlarsa ve bu akşam da Napoli Dortmund’u yenerse mucize olur.

Arsenal’in 2 kulvarda adım adım ilerleyişi sürüyor. Ligdeki liderlik, Avrupa’da yolun açılması Wenger’in ekibinde yüzleri güldürüyor. Grupta diğer maçlara göre çok daha kolay bir maça çıkacak olmaları da ekstra avantaj. Ancak Arsenal grubu lider bitirerek sonraki turda avantajlı olmak istiyor.

Arsenal’de uzun süredir sakat oyuncuların dışında sadece Arteta eksik olacak. Haftasonu hafif bir sakatlık geçiren oyuncunun durumu iyi ancak Wenger tarafından dinlendirilecek. Diaby, Sanogo, Chamberlain ve Podolski sakat olan isimler. Konuk ekipte ise en önemli eksik Ayew olacak. Ayrıca Dimitri Payet de Londra’ya götürülmeyen oyunculardan.

Arsenal daha önce 3 kez karşılaştığı Marseille ile Londra’da 0-0 berabere kalırken Fransa’daki 2 maçı da kazandı.

BASEL CHELSEA

Bir başka Londra takımı Chelsea de bu akşam Basel deplasmanında puan arayacak. Londra ekibi kazanıp üst turu garantilemek, Basel de 3 puan alarak iddiasını son maça taşımak istiyor.

Jose Mourinho Chelsea ile hem lig hem de Avrupa’da en tepeye çıkmak istiyor. İlk maçta içerde 2-1 yenildikleri Basel ile bu kez İsviçre’de karşılacak Chelsea hem ilk maçın rövanşını almak, hem de rakibini yarışın dışına itmek istiyor. Lider Chelsea’nin 9 puanı var.

Basel de evinde kazanıp son hafta Almanya deplasmanına daha rahat çıkmanın planlarında. Schalke’nin Bükreş’ten puan alacağını varsayarsak Basel’in yolunun UEFA’da devam etmesi çok daha olası bir sonuç. Basel 6 puanlı Schalke’nin 1 puan arkasında 3. sırada yer alıyor.

Eski Beşiktaşlı Delgado’nun da forma giydiği Basel’de bu maç öncesi ortasaha oyuncusu Şilili Marcelo Diaz sakatlığı sebebiyle kadroda yok. Chelsea’de kadroda olmayan Essien haricinde Van Ginkel sakat. David Luiz ve Torres sakatlıktan kurtuldular ve kadroya alındılar.

CELTİC MİLAN

Bu gece sahne alacak diğer Ada takımı ise Celtic olacak. Barcelona’nın puan farkını açtığı grupta Ajax, Milan ve Celtic yer kapma savaşı yapıyor.

Grupta 3 puanla son sırada olan Celtic evinde çok önemli bir maça çıkıyor. Son hafta Neu Camp’a gidecek İskoç ekibi evinde kazanarak en azında UEFA için avantaj sağlama hedefinde. Celtic’in bu maç öncesi en büyük avantajı rakibinin formsuz olması ve eksikleri. Ancak AC Milan’ın böyle maçlardaki tecrübesini de unutmamak gerek.

Milan’ın hedefi 2 maçtan 6 puan alarak gruptan çıkmak. Son hafta ligde Genoa ile 1-1 berabere kalan ve taraftarlarından büyük tepkiler alan kırmızı-siyahlılar Milano’ya mutlu dönerek kötü gidişe dur demek istiyor. Milan için son hafta oynayacağı Ajax maçı şimdiden bir final maçına büründü bile.

AC Milan takımında önemli eksikler var. Pazzini ve El Sharawy sakat. Balotelli bu maçta Milan takımının tek forveti olacak. Muntari, Zaccardo, Nocerino, Sciglio diğer sakatlar. Son antrenmanda gözüne bir darbe alan Mexes’in de oynama ihtimali epey düşük.

Celtic’de ise kırmızı kart cezalıları Scott Brown ve Nir Biton’ın yanısıra Steven Mouyokolo ve Adam Mattews sakatlığı yüzünden oynayamayacaklar. Ortasaha oyuncusu James Forrest’ın da sakatlığı var durumu net değil.(premierligtürkiye)