Galatasaray ve Beşiktaş, Şampiyonlar Ligi aşkına!

Süper Lig'de sezonun bitimine üç hafta kala, gözler Galatasaray ile Beşiktaş arasındaki yarışa çevrildi.

ŞAMPİYON BELLİ, İKİNCİ KİM?

Avrupa Kupaları'ndan men cezası bulunan Fenerbahçe'nin, Çaykur Rizespor mücadelesinin ardından şampiyonluğunu ilan etmesiyle birlikte, gözler ikincilik yarışına çevrildi.

Ligi ikinci olarak bitirerek Şampiyonlar Ligi'ne doğrudan katılım hakkı kazanmak isteyen Galatasaray ve Beşiktaş'ın mücadelesi, kalan haftalarda adeta nefesleri kesecek.

Sezonu ikinci sırada tamamlayan takım, Şampiyonlar Ligi'ne doğrudan katılmayı garantileyecek ve ciddi bir gelirin sahibi olacak. Üçüncü olan takımsa, Devler Ligi yolunda ön eleme oynayacak ancak işin farklı bir boyutu var.

YENİ STATÜYÜ AŞABİLEN TÜRK TAKIMI YOK

Şampiyonlar Ligi ön eleme statüsünün değiştiği 2009/10 sezonundan bu yana, Süper Lig'de ikinci olan hiç bir Türk temsilcisi, grup aşamasına kalmayı başaramadı.

2009/10 sezonunda Sivasspor, 2010/11'de Fenerbahçe, 2011/12'de Trabzonspor*, 2012/13 ve 2013/14'te Fenerbahçe ön elemeleri geçemedi.

*2011/12 sezonunda ön elemelerde Benfica'ya elenen Trabzonspor, 3 Temmuz süreci nedeniyle Fenerbahçe'nin yerine Şampiyonlar Ligi gruplarına dahil edildi.

3 KADER MAÇI 9 HAYATİ PUAN

İkinciliğin bu kadar önemli olduğu sezondaysa Galatasaray ile Beşiktaş'ın önünde, kaderlerini belirleyecek yalnızca üç maç kaldı.

GALATASARAY'IN MAÇLARI

Galatasaray - Gençlerbirliği

Trabzonspor - Galatasaray

Galatasaray - Erciyesspor

BEŞİKTAŞ'IN MAÇLARI

Beşiktaş - Kasımpaşa

Elazığspor - Beşiktaş

Beşiktaş - Gençlerbirliği

KİLİT TAKIM GENÇLERBİRLİĞİ

Sarı-kırmızılılar da Siyah-beyazlılar da, rakipleriyle oynadıkları ilk yarı maçlarında yalnızca Gençlerbirliği'ne takıldı.

Galatasaray, Gençlerbirliği ile 1-1 berabere kaldıktan sonra, Trabzonspor ve Erciyesspor karşılaşmarını galibiyetle tamamlarken; Beşiktaş, tekrarlanan maçta Kasımpaşa'yı ve Elazığspor'u net skorlarla geçti ancak Gençlerbirliği'ne kaybetmekten kurtulamadı.