Galatasaray sahaya çıkmadı şimdi ne olacak?

Galatasaray Liv Hospital, Ülker Sport Arena'da şampiyonu belirleyecek 7. maça çıkmadı. Şimdi top TBF'de.

GALATASARAY KARARININ ARKASINDA DURDU

Galatasaray Liv Hospital'ın, 2014-2015 sezonunun şampiyonunu belirleyeceği play-off final serisinin 7. maçına çıkmadığı Beko Basketbol Ligi'nde tarihi günlerden birisi yaşandı.

Sarı-kırmızılı ekip, kulüp yönetim kurulunun aldığı karar doğrultusunda Ülker Sports Arena'da Fenerbahçe Ülker maçına çıkmadı.

15 DAKİKA BEKLENDİ SONRA TATİL

Türkiye Basketbol Federasyonu ve ev sahibi Fenerbahçe Ülker maç oynanacakmış gibi hazırlanarak karşılaşmanın saatini bekledi. Tüm hazırlıkların ardından hakem üçlüsünün maçın başlaması için planlanan saat 21.00'den itibaren 15 dakika bekleyip karşılaşmayı tatil etti.

HÜKMEN KARARI GELECEK

Galatasaray Liv Hospital'ın sahaya çıkmadığı, Beko Basketbol Ligi'nde 2014-2015 sezonunun şampiyonluğunu "hükmen mağlubiyet" kararı tescilleyecek.

Fenerbahçe Ülker, saha avantajıyla başladığı seride ilk iki maçta aldığı 89-70 ve 74-73'lük galibiyetlerle 2-0 öne geçerken, Galatasaray Liv Hospital, sahasındaki maçları 73-64 ve 88-82 kazanarak 4. maç sonunda durumu 2-2 eşitledi.

Sarı-lacivertlilerin 76-63'lük galibiyetine, 85-77'lik skorla yanıt veren sarı-kırmızılılar skoru 3-3'e taşırken, 7. ve son maç oynanamadı.

FENERBAHÇE ŞAMPİYONLUĞU KUTLADI BİLE

Fenerbahçe Ülkerli oyuncular, maçın tatil edilmesi ve yapılan konuşmaların ardından taraftarıyla şampiyonluk coşkusu yaşadı.

Maç oynanmadığı için oyuncuların fazla coşkulu görülmediği mini kutlamada, taraftarlar sporcular sevgi gösterilerinde bulundu. Oyuncular tribünleri dolaşarak taraftarların sevgi gösterilerine karşılık verdi. Karşılaşmanın ardından salon hoparlörlerinden futbol takımının şampiyonluğunda çalınan Dilber Ay-Kahtalı Mıçı şarkısı "Akşama geleceğim" çalındı.

Sarı-lacivertli takımın genç oyuncusu Berk Uğurlu, Metecan Birsen'in omzuna çıkarak hatıra olarak potalardan birindeki fileyi kesti.

TRİBÜNLERDEN TARAFTARA ALKIŞ

Karşılaşmaya atanan hakem üçlüsü maçın başlamasına 20 dakika kala sahaya çıktılar.

Recep Ankaralı, Emin Moğulkoç ve Rüştü Nuran'dan oluşan hakem üçlüsü sahaya girdiğinde tribünlerdeki taraftarlar alkışladılar.

KÜFÜRLÜ TEZAHÜRATA TEPKİ GELDİ

Salonun üst bölümündeki bir grubun küfürlü tezahüratlarına diğer tribünler ıslıklarla tepki gösterince, bu grup tezahürata devam edemedi.

Küfre karşı, diğer tribünlerden gelen tepkilerin ardından salondaki müziğin sesi de yükseltildi. Bu grup daha sonra küfürlü tezahürata son verdi.