Galatasaray - Trabzonspor maçını yöneten Deniz Ateş Bitnel topun ağzında

Dün akşam Galatasaray - Trabzonspor maçında verdiği kararlarla bir anda Türkiye'nin gündemine oturan hakem Deniz Ateş Bitnel'in düdüğünü asması bekleniyor.

Dün akşam Galatasaray – Trabzonspor derbisinde verdiği kararlarla maça damga vuran 34 yaşındaki hakem Deniz Ateş Bitnel gündemdeki sıcaklığını hala koruyor. Spor akademisi mezunu olan ve bir dönem fitnes hocalığı yapan eğitimci hakem Bitnel, gösterdiği yönetimle sadece Türkiye’de değil tüm dünyada manşetlere taşınan isim oldu.

DENİZ ATEŞ BİTNEL'İN VUKUATLARI GALATASARAY - TRABZONSPOR MAÇIYLA SINIRLI DEĞİL

Daha öncede kötü maç yönetimine şahit olunan ve özellikle 01.08.2013 tarihinde oynanan Karabükspor – Gençlerbirliği maçında skandal kararların altına imza atan Deniz Ateş Bitnel, Balıkesir – Sivasspor ve 13 Eylül 2015’te oynanan Kasımpaşaspor – Fenerbahçe maçlarında da işleri çığrından çıkarmış o dönem de çaldığı düdüklerle tüm hakem otoritelerinin eleştirilerini toplamıştı.

ESKİ MHK BAŞKANI BÜLENT YAVUZ POZİSYONLARI YORUMLADI

Olaylı Galatasaray – Trabzonspor maçından sonra hakem Deniz Ateş Bitnel’in verdiği kararları AjansHaber’e yorumlayan Eski MHK Başkanı Bülent Yavuz; genç hakemin derbinin kontrolünü kaybettiğini ve Deniz Ateş Bitnel’in teknik, taktik ve idari anlamda kötü bir maç yönettiğini söyledi.

İşte Bülent Yavuz’un diğer açıklamaları;

Trabzonspor’da 4 kırmızı kart gören futbolculardan Aykut ve Özer’in atılması yanlıştı. Deniz Ateş işleri o kadar çok çığrından çıkardı ki oyuncuların yaptığı her itiraz olay olmaya başladı. Oyun kuralları doğru yorumlanmadı, hakemin birinci işi maçları 11’e 11 tamamlamak fakat Deniz Ateş kontolü elinden kaçırınca olanlar oldu. Hakemin vücut dili, oyunculara yaklaşımı tahrik doluydu. Özer’i kontrol edebilse oyuncu belki atılmayacaktı, Aykut’ta da aynısı oldu.



Tartışılan pozisyonlara tek tek bakılırsa;

*Sabri’nin Marin’e yaptığı hareket penaltıydı
*Erkan’ın pozisyonu yanlış karardı penaltı yoktu
*Cavanda’ya gösterilen kırmızı doğruydu
*Salih Dursun’un kırmızı kartı doğruydu
*Umut’a ne ayakla ne vücut darbesiyle müdahale yoktu ve penaltı değildi

Dediğim gibi Deniz Ateş Bitnel oyuncuları kontrol edebilseydi tahrikten dolayı gösterdiği kırmızı kartların hiçbiri olmayacaktı. Bu tahriklerden etkilenen Trabzonsporlu futbolcular haksız kararlarla atıldılar.

YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haberlerin tüm hakları AjansHaber’e aittir. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz. AjansHaber tarafından üretilen haberlerin kaynak gösterilmeden kullanılması, 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu’nun 36 ve 37. maddesine aykırıdır ve suç teşkil etmektedir. Ayrıca internet ortamında yapılan yayınların düzenlenmesi ile ilgili olarak 4 Mayıs 2007 tarihinde kabul edilen 5651 sayılı internet yasasına göre de bu durum cezai işlem gerektirmektedir.