"Rövanş maçında Fenerbahçe'nin küçük avantajı..."

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi son 16 turunda Braga’yı kendi sahasında 1-0 mağlup etti ve gözler Portekiz’deki rövanş karşılaşmasına çevrildi.

Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig, Ziraat Türkiye Kupası ve UEFA Avrupa Ligi’nde yoluna devam ediyor. Ligde maç fazlasıyla lider durumda olan, Ziraat Türkiye Kupası’nda yarı finale yükselen Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi son 16 turunda karşılaştığı Braga’yı kendi sahasında Mehmet Topal’ın golüyle 1-0 mağlup etti ve çeyrek final yolunda önemli avantaj sağladı.

Fenerbahçe’nin UEFA Avrupa Ligi’nde yoluna devam edebilmesi için önünde tek bir engel kaldı; Portekiz’deki Braga maçı. Portekiz’deki rövanş maçında Fenerbahçe’nin tur şansını AjansHaber’e değerlendiren Spor Yazarı Tayfun Bayındır, “Portekiz’deki rövanş karşılaşmasında dün izlediğimiz futbolun bir benzerini ama bir vites daha yukarısını bekliyorum. Rakip takım Braga kazanmak isteyecektir. Bu da bir anlamda Fenerbahçe’ye yüklenen bir takım göreceğiz anlamına gelir, gol arayacaklardır. Bu durumlarda Fenerbahçe’nin oyun yapısı gol atmaya çok müsait ve o golü de bulacağını düşünüyorum. Braga takımı deplasmanda daha kontrollü ve defansif bir oyunu tercih etmişti ama kendi sahalarında kazanmak zorunda olacakları için gol arayacaklardır. Bu da Fenerbahçe için küçük bir avantajdır.” şeklinde konuştu.

Spor Yorumcusu Tayfun Bayındır, Fenerbahçe’nin tur şansını AjansHaber’e şöyle değerlendirdi:

 “RÖVANŞ MAÇINDA BİR VİTES DAHA YÜKSEK FUTBOL”

Portekiz’deki rövanş karşılaşmasında dün izlediğimiz futbolun bir benzerini ama bir vites daha yukarısını bekliyorum. Ozan Tufan’ın biraz daha oyuna dahil olacağı ya da belki bu sefer daha farklı oyuncu tercihleri görebiliriz. Diego’nun ceza bitmişse, Ozan’ın bölgesinde Diego’nun oynayacağını düşünüyorum.

“BRAGA’NIN GOLE İHTİYACI OLMASI FENERBAHÇE İÇİN AVANTAJ”

Rakip takım Braga kazanmak isteyecektir. Bu da bir anlamda Fenerbahçe’ye yüklenen bir takım göreceğiz anlamına gelir, gol arayacaklardır. Bu durumlarda Fenerbahçe’nin oyun yapısı gol atmaya çok müsait ve o golü de bulacağını düşünüyorum. Braga takımı deplasmanda daha kontrollü ve defansif bir oyunu tercih etmişti ama kendi sahalarında kazanmak zorunda olacakları için gol arayacaklardır. Bu da Fenerbahçe için küçük bir avantajdır.

“KADIKÖY’DEKİ 11’DE DEĞİŞİKLİKLER OLABİLİR”

Kadıköy’de mücadele eden 11’den bazı değişiklikler olabilir. Ozan Tufan’ın yerinde Diego’yu görürüz, sakatlığı geçmişse Şener yerine Gökhan Gönül oynar, bu sefer de bence Alper yerine Nani’yle başlayacaktır. Van Persie, giderek üzerine koyuyor, gol atmasa da dünkü performansı Türkiye’ye geldiğinden bu yana gösterdiği en iyi performanslarından bir tanesiydi. Toplarla buluşmaya başladı, tek sıkıntı onların gole çevrilememesi, iyi bir markaj altında olduğunu da unutmamak lazım. Vitor Pereira’nın Van Persie’den sezon sonuna kadar kolay kolay vazgeçmeyeceğini düşünüyorum.

“BAŞARI DEĞERLENDİRMESİ SONUCA GÖRE YAPILIR”

Fenerbahçe’nin bu sezon performansı fena değil, yeni yeni yükselmeye başladı. 3 kulvarda yürüyüp hiç kupa da alamayabilirsiniz, 3 kulvarda yürüyüp 3 kupayı ya da 2 kupayı da alabilirsiniz. Türkiye’de ve aslında dünyanın her yerinde de sonuç önemlidir. Sezon sonunda aldığınız sonuca göre başarı değerlendirmesi yapılır. İyi futbol oynayana değil, maç sonucunda o karşılaşmayı kazanana 3 puanı veriyorlar.

“FENERBAHÇELİLER BU FUTBOLA ALIŞTI”

Fenerbahçe’nin sezon başındaki oyununa göre daha göze hoş gelen bir futbolu var. Çok fazla hücum odaklı değil ama şunu da unutmamak lazım. Fenerbahçeliler bu duruma artık alıştı, bu yapıya oynayacaklarını biliyorlar.

YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haberlerin tüm hakları AjansHaber’e aittir. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz. AjansHaber tarafından üretilen haberlerin kaynak gösterilmeden kullanılması, 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu’nun 36 ve 37. maddesine aykırıdır ve suç teşkil etmektedir. Ayrıca internet ortamında yapılan yayınların düzenlenmesi ile ilgili olarak 4 Mayıs 2007 tarihinde kabul edilen 5651 sayılı internet yasasına göre de bu durum cezai işlem gerektirmektedir.