Yabancı basın Melo'ya ateş püskürdü

Felipe Melo'nun Galatasaray - Fenerbahçe derbisindeki davranışları büyük tepki gördü.

MELO'YA TEPKİ VAR

İtalya’dan, Brezilya’ya kadar birçok ülkede gazeteler ve internet siteleri, Brezilyalı futbolcuya, Emre Belözoğlu ve hakeme yönelik hareketleri nedeniyle tepki gösterdi.

Hollanda’nın Telegraaf gazetesi, Melo’nun maçı provoke ettiğini belirterek, “Provakatif Melo” başlığını kullandı. Haberde, Felipe Melo’nun, 2010 Dünya Kupası’nda, Hollandalı Robben’e attığı kasti tekme de hatırlatıldı.

İspanyol ABC sitesi, Melo’nun İtalya’da oynarken ligin en kötü oyuncusu seçildiğine vurgu yaparken, Brezilyalı futbolcu için Emre’ye çıkan kırmızı karttan sonra, “utanmazca güldü” denildi. Brezilya haber sitesi Terra Brasil’de, Melo’nun, Emre’nin kırmızı kart görmesine neden olduğu ve rakibi oyundan çıkarken “kovma” işareti yaptığını yazdı.

"ALAY ETTİ, TAHRİK ETTİ, PROVOKE ETTİ"

Fransız spor sitesi FootMercato, Melo’nun oyunu ve rakibini provake ettiğini başlığına taşıdı. Haberde, Brezilyalı futbolcunun derbide adeta şov yaptığı yazıldı. İtalya’da yayın yapan Calcionews sitesi, Melo’nun oyundan atılan Emre Belözoğlu’nun arkasından alay ettiğini ve eğlendiğini okuyucularına aktardı.

Brezilya futbol sitesi Esportes, Melo’nun oyundan atılana kadar rakibini tahrik ettiğine dikkat çekti. Yine Brezilya’da yayın yapan Estadao, Felipe Melo’nun golde katkısı olduğunu ancak yaptığı hareketlerle tepki çektiğini yazdı. 101 Great Goals futbol video paylaşım sitesi ise Galatasaraylı futbolcunun derbide inanılmaz hareketler yaptığını ve Emre’yi 40. dakikada oyundan attırdığını kaydetti.