Prandelli’nin 4. yıldız hayali

Dün akşam Borussia Dortmund maçında tel tel dökülen Galatasaray ve Prandelli için en ağır yorumlardan biri de Erhan Seven'den geldi.

ERHAN SEVEN/ ANKARA

‘Avrupa fatihi’ Galatasaray, Avrupa macerasında hezimetlerine bir yenisini daha ekledi. Dortmund’a Türk Telekom Arena Stadı’nda 4-0 gibi ağır bir farkla hakederek yenildi. Sarı-Kırmızılı ekip, maç boyunca yarım gol pozisyonuna girerken, ilk şutunu da 90. dakikada rakip oyuncunun ters vuruşundan buldu. Kısacası Galatasaray, tel tel, sapır sapır döküldü.



Dortmund, Şampiyonlar Ligi’nde 3 maçta 9 puan yaparken, Almanya Bundesliga’da zor günler geçiriyor aslında. Yaptıkları 8 maçın 5’ini kaybettiler. 2 galibiyet, bir beraberlik ile 7 puanla 14. sırada bulunuyor. Ama Dortmund, Dortmund’dur ve bu da Telekom Stadı’nda bir kez daha hissettirdiler.

YA TERCÜMANDA BİR SORUN VAR, YA DA PRANDELLİ’DE

Şampiyonlar Ligi maçı  bitti, basın toplantısına geçildi. Prandelli’ye değişik sorular soruldu. Oyuncu tercihleri, sistem tercihleri soruldu. ‘Pişman mısınız?’ dendi Galatasaray’a geldiği için. Dortmund soruldu. Ama Prandelli her soruya aynı cevabı verdi. Geceyarısı basın toplantısını izlerken televizyonda Prandelli bizim aklımızla dalga geçiyor diye düşündüm. Çünkü, hoca ne sorulursa sorulsun, ‘Başımız dik. 4. yıldızı almak için sonuna kadar, son maça kadar mücadele edeceğiz’ dedi. Ne sorulursa sorulsun bu cevap verilince ‘Acaba bu uykulu tercüman da bir sıkıntı mı var? Göz kapakları düşmüş, her an uyuyacakmış gibi duran tercüman mı sürekli olarak dördüncü yıldız hikayesini anlatıyor acaba. Yoksa Prandelli’ye Avrupa maçı sorulurken, şampiyonlar ligi maçından sonra demeç verirken niye ligdeki yıldız peşinde koşar ki’ diye düşündüm. Sonra da bana güven vermese de tercüman doğru çeviriyordur ve dördüncü  yıldız hikayesi Prandelli için saplantı haline gelmiş durumda.



FENER MAÇI SENİ YANILTMASIN, KÖTÜSÜN KÖTÜ...

Eee peki, Prandelli efendi. Nasıl ulaşacaksın Allha aşkına 4. yıldıza bu futbolla? Bu futbol dediğim, dünkü maç değil. Kesinlikle seni yanıltmasın. Madem ligde ulaşacaksın yıldızına, bu futbolla nasıl yıldızlar savaşı vereceksin. Balla ve şansla yendiğin Sivasspor maçı, Alves’in katkısıyla yenilmekten kurtularak kazandığın Fenerbahçe maçı, ilk yarısı hiçbir şey oynamadan kazandığın Erciyes maçı seni yanıltıyor. İnan yanıltmasın, çünkü çekirge misali nereye kadar zıplayacaksın?



Bu hafta ligin iki yenilgisiz takımından biri olan Başakşehirspor ile oynayacak Galatasaray rakip sahada. Bu futbolla inan Başakşehir seni ‘başak başak ayırır, parçalar’. Dortmund gibi frene basmazsa 5’lik olursun 5’lik.
Bir de Prandelli, Fenerbahçe maçının iyilerinden Olcan’ı Başakşehir maçına saklamış, Alman ekibine karşı oynatmamış. Hocam, bu yetersiz futbol zekanla, seni Olcan da kurtaramaz, Sneijder’in füzeleri de...