Prandelli'den 4. yıldız açıklaması!

Galatasaray Teknik Direktörü Cesare Prandelli, Sarı-kırmızılılar için büyük önem taşıyan sezon öncesi açıklamalarda bulundu.

"BÜYÜK GÖREV, BÜYÜK ONUR"

Galatasaray’ın teknik direktörü Cesare Prandelli, GSTV’ye çarpıcı açıklamalar yaptı. Prandelli, ilk büyük hedefini şampiyonluk olarak açıklarken, 4. yıldızın kendileri için çok önemli olduğunu söyledi. İşte İtalyan hocanın sözleri:

“Taraftarların bana güven duyması benim için büyük bir onurdur. Burada olmak benim için çok büyük bir görev. İnanıyorum ki şampiyonluğu kazanacağız. Galatasaray’a dördüncü yıldızı almak için geldim. Bu benim için kesinlikle çok ayrı bir motivasyon kaynağı. Kulüp gerçekten çok profesyonel. Burada çok güzel bir atmosfer var. Şu ana kadar her şey güzel gidiyor, umarım böyle devam eder.”

"GALATASARAY'I TERİM DÖNEMİNDE TANIDIK"

“Türkiye’nin en büyük kulübü Galatasaray’dır. Biz Galatasaray’ı Fatih Terim döneminde tanıdık. Türkiye Ligi de çok gelişim gösterdi. Buraya gelmeden önce Galatasaray ile ilgili çok iyi düşüncelerim vardı. Benim kalbimde aidiyet hissiyatı birkaç kez oldu. Gittiğim takımların yeni dönemlerinde yüzde yüzümüzü vererek çalıştım. Umarım Galatasaray’da da aynı hissiyat oluşur. Burada seneler boyunca kalmayı hedefliyorum. Oyun açısından şimdilik yalnızca dörtlü defans çalışması yapıyoruz. Top kontrolü bizim için çok önemli. Topun bizde olmasını istiyoruz ve bununla ilgili çalışmalar yapıyoruz.”

OYUN KURAN, OFANSİF BİR TAKIM

“Bu bizim için bir başlangıç. Oyun kurmak ve paslaşmak bizim için çok önemli. Biz oyunu kuruyorsak ve top bizdeyse o oyunu biz egale ederiz. Bundan sonrası bizim için böyle çalışmalarla geçecek. Ama ilerleyen zamanlarda bazı şeyler de ekleyebiliriz. O yüzden zamanla bu takımı göreceksiniz. Yol katettikçe kazanan bir takım kurmaya çalışıyoruz. Bu yolda emin adımlarla ilerliyoruz. Kuracağımız takımda farklılıklar var. Çok karakterli bir ekip gördüm. Bu benim çok hoşuma gitti. Biz onun üzerine bazı şeyler ekleyerek ve taktiği biraz değiştirerek yeni Galatasaray’ı oluşturacağız.”

“Her taraftarın ve hocanın kalbinde ofansif bir takım yatar. Bu bizim için çok önemli. Biz bunu kurmaya çalışacağız. Fakat ofansif 4 forvetle oynayacağımız da anlamına gelmiyor. Derinlikleri kovalayacağız. Top kaybedersek hemen kazanacağız ve oyunu kuracağız. Tekrar rakibin yarı sahasına girerek gol atmaya çalışacağız. Bu bizim işimiz. Biz Galatasarayız ve bunu göstereceğiz. Bizim için önemli olan oyuncuları kendi bölgelerinde oynatmak ve oradaki yeteneklerini keşfetmek. Zaten tüm planlarımız, kazanan bir takım olmaya yönelik. Bunun meyvelerini de toplayacağız.”

İLK MAÇ SÜPER KUPA

“İlk olarak resmi sınavımızı Fenerbahçe ile Süper Kupa maçı oynayarak vereceğiz. Şampiyonlar Ligi’ne başladığımızda ise onun müziği bizi ayrı bir havaya sokacak. Ama önce Süper Kupa’yı düşünüyoruz. Her ülkede derbiler çok önemli. Buraya ilk geldiğimizde de bize derbilerin öneminden bahsettiler. Biz derbide çok güçlü bir takımla karşılaşacağız. Bunun için hazırlanacağız. Başa baş bir mücadele olacak. Umarım kupa bizim olur. Sezona kupayla başlamak güzel olur.”

O İSİMLER İÇİN NE DEDİ?

ÜNAL AYSAL


“Açıkçası Başkan Ünal Aysal çok gerçekçi bir insan. Kısa bir sürede tanıştık ve gözlerinin içine baktığımda dördüncü yıldızı istediğini gördüm. Hepimiz bunun coşkusunu yaşamak istiyoruz. Bunun için çalışacağız.”

TÜRK OYUNCULAR

“Çok profesyonel Türk oyuncularımız var. Selçuk, Semih, Burak gibi... Çok istekliler. Buradan sonrası bize kalmış. Türk futbolculara sahip olmak ve onların büyük isimler olması benim elbette çok hoşuma gidiyor.”

WESLEY SNEIJDER

“Sneijder’in Galatasaray’a çok istekli geldiğini görmüştüm. Karakterli ve profesyonel bir futbolcu. Dünya Kupası’ndan aynı istekle döner umarım. Onunla birlikte kazanacağımız çok kupa var.”

FELİPE MELO

“Melo’yu, Fiorentina döneminden beri tanıyorum. Çok karakterli bir oyuncu. Ama savaşçı ruhun sadece onda olmaması gerekiyor. Takımdaki tüm oyuncularda olması gerekiyor. Ben takımda bunu görmek istiyorum”.

TARAFTAR

“Geçen sezon Galatasaray-Juventus maçına kendi gözlemcilerimizi göndermiştik. Yazılan raporlarda buradaki insanların sıcaklığı ve taraftarın takıma tutkusunu gördük. Hedefimiz büyük bir aile kurmak.”