Pereira'ya Fenerbahçe gömleği büyük geldi

Fenerbahçe, Manchester United’dan transfer ettiği Van Persie ve Bursaspor’dan transfer ettiği Fernandao’dan istediği verimi alamadı.

Fenerbahçe, sezon başlangıcından yaptığı transferlerle adından oldukça bahsettirmiş ve takımda büyük bir değişime gitmişti. Fenerbahçe, Moussa Sow, Emmanuel Emenike, Dirk Kuyt, Pierro Webo, Milos Krasic ve Miroslav Stoch gibi hücum oyuncularıyla yollarını ayırırken Nani, Van Persie, Fernandao, Volkan Şen ve Lazar Markovic’i transfer etmişti.

Kadroda büyük bir değişime giden Fenerbahçe, teknik direktör tercihini Portekizli Vitor Peraira’dan yana kullandı. Oldukça yeni ve geniş bir kadroyla göreve başlayan Pereira, oyununu ‘önde basan, sürekli pres yapan ve hücumu düşünen’ olarak tanımlamıştı.  Spor Toto Süper Lig’in başlamasının ardından Fernandao’yu tek forvet olarak oynatan Pereira ile Van Persie arasında soğukluk yaşanmıştı.

Sezon başından bu yana sürekli defansif bir oyun oynattığı ve hücum etkinliklerinin oldukça az olduğu eleştirileriyle karşılaşan Pereira, alınan kötü sonuçların ardından yine eleştirilerin odağında yer aldı. Fenerbahçe’nin hücum oyununu ve forvetlerinin performansını AjansHaber’e değerlendiren Spor Yorumcusu Serhat Ulueren, “Fernandao ve Robin Van Persie performanslarının çok altında kaldı. Van Persie zaten Fenerbahçe’ye gelirken düşüşte olan futbolcuydu. O kadar büyük paralar ödenmesi bir transfer hatasıdır ama Aziz Yıldırım en büyük hatayı önce Terraneo’yu sonra da Vitor Pereira’yı alarak yapmıştır. Pereira asla Fenerbahçe’nin hocası olmayacak kalitede bir teknik adam. Fenerbahçe gömleği kendisine çok fazla büyük geldi.” dedi.

Spor Yorumcusu Serhat Ulueren, Fenerbahçe’nin hücum oyununu ve forvetlerinin performansını AjansHaber’e şöyle değerlendirdi;

Fernandao ve Robin Van Persie performanslarının çok altında kaldı. Van Persie zaten Fenerbahçe’ye gelirken düşüşte olan futbolcuydu. O kadar büyük paralar ödenmesi bir transfer hatasıdır ama Aziz Yıldırım en büyük hatayı önce Terraneo’yu sonra da Vitor Pereira’yı alarak yapmıştır. Pereira asla Fenerbahçe’nin hocası olmayacak kalitede bir teknik adam. Fenerbahçe gömleği kendisine çok fazla büyük geldi.

Ünlü yorumcu Ulueren, Fenerbahçe'nin teknik yönetimine sert eleştiriler yöneltiyor.

“FORVETLER EMENİKE’NİN HATTA SEMİH’İN ÇOK DAHA GERİSİNDE KALDILAR”

Futbolcuların da burada bir kusuru var. Demek ki yeteri kadar çalışmadılar, yeteri kadar kendilerini adapte ve motive etmediler. Neticesinde aldıkları paranın hakkını vermeyerek forvet bölgesinde Moussa Sow’un, beğenmediğimiz Emenike’nin ve hatta Semih Şentürk’ün çok daha gerisinde kaldılar.

“PEREIRA’YA BİR FATURA ÇIKARMIYORUM, HERKESİN BİR KAPASİTESİ VARDIR”

Vitor Pereira’ya bir fatura çıkarmıyorum, sonuçta herkesin bir kalitesi ve kapasitesi vardır. Ben, Pereira’yı Fenerbahçe’nin başına getirene bakarım, hocaya değil.

FENERBAHÇE MERSİN'İ FARKLI YENDİ

“HALA FORVETTE KİMİN OYNAYACAĞINI BİLEMİYORUZ”

Fenerbahçe’de Sow’un bu kadro içinde olması ihtimalini değerlendirmek doğru olmaz. Sonuçta giden gitti ve elde olan mevcut kadro bu. Demek ki hata yapmışlar. Fernandao, Bursaspor’da gösterdiği performansın çok altında kaldı. Bursaspor’da çok daha güçlü ve pozitif bir görüntüsü vardı. Ligde artık son bölüme girildi ama hala Fenerbahçe’nin forvetinde kimin oynayacağını bilemiyoruz. Bu da zaten Pereira’nın kalitesini ortaya koyuyor.

YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haberlerin tüm hakları AjansHaber’e aittir. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz. AjansHaber tarafından üretilen haberlerin kaynak gösterilmeden kullanılması, 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu’nun 36 ve 37. maddesine aykırıdır ve suç teşkil etmektedir. Ayrıca internet ortamında yapılan yayınların düzenlenmesi ile ilgili olarak 4 Mayıs 2007 tarihinde kabul edilen 5651 sayılı internet yasasına göre de bu durum cezai işlem gerektirmektedir.